Flikflakturnendames.jouwweb.nl

 

INTERNATIONAL GYMNESCHTICS 2014


In  Luxemburg turnde onze bijna volledige groep afgelopen weekend op een internationaal toernooi, de International GymnESCHtics 2014, als voorbereiding op het NK.  Alleen Denise raakte net voor vertrek geblesseerd en Pauline moest op zondag nog in Hoofddorp aan de bak omdat zij nog geen kwalificatie wedstrijd had geturnd. Pauline haalde op 0.30 na niet de limiet en mag daardoor jammer genoeg geen NK turnen.
 Flik-Flak zorgde in Luxemburg voor een oranje medailleregen: in alle categorieën werd goud gewonnen, en alle podia op één na waren geheel oranje gekleurd.


Helaas was het in Luxemburg een heel andere toestellen-set, Bänfer, wat wij in Nederland niet gewend zijn. Hierdoor moesten de oefeningen wel wat aangepast worden, want echt veel tijd om vooraf te trainen en hieraan te wennen was er niet. Zo was afsprongen op brug en balk niet voor iedereen mogelijk en ook de echt moeilijke acrobatiek op vloer werd eruit gelaten, waardoor ook niet alle eisen in de oefening zaten. Toch was het een goede wedstrijd en haalde Tisha (met een aangepaste sprong en vloer) weer boven de 51 punten en een mooie 13 score op balk, en Tanishaley die wel haar volledige programma turnde een nieuw PR met 48.70! Dana turnde aangepast en alleen op balk en brug, Evie een strakke balk met 12.50 maar nog met streksalto af. Eline mocht vorige week na een pauze van vijf weken waarin ze haar polsen niet mocht belasten, weer starten met opbouw van de trainingen, en ging mee om zichzelf weer een klein beetje te testen. Dat deed ze wonderbaarlijk goed en nagenoeg foutloos, met een nog zwaar aangepaste brugoefening. Lotte turnde alleen op vloer en Naomi had niet echt haar dag. Nikki had een hele mooie balkoefening en Chelsea had een paar foutjes maar haalde wel een keurige derde plaats. Voor Flore en Lotte was dit het laatste internationale toernooi onder Flik-Flak; volgende week turnen zij hun laatste wedstrijd. Beide dames  hebben in goed overleg besloten dat ze stoppen met turnen en willen in AHOY nog graag één keer een NK turnen.

 

Bij de jeugd eredivisie werd Tanishale Neto eerste, gevolgd door Nikki Broeksma en Chelsea Verhage. Bij de junioren was Tisha Volleman de sterkste, werd Eline Vos tweede, en Flore Schraven derde. Bij de senioren won Evie Schellens het goud. In de teamcompetitie waren alle prijzen voor de dames van Flik-Flak. 

 

UITSLAGEN

 

SENIOREN


JUNIOREN


JEUGD


TEAM

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Maak een Gratis Website met JouwWeb