Flikflakturnendames.jouwweb.nl

FLIK-FLAK VIERDE BIJ HAMBURG GYMNASTICS 


Bij de Hamburg Gymnastics 2014 heeft het team van Flik-Flak een prachtige prestatie neergezet. Bij de vierde deelname aan dit goed georganiseerde internationale toernooi, wist het team zich voor het eerst de finale in te turnen. Daar behaalden zij de vierde plaats, de beste prestatie tot nu toe in Hamburg
. Eline Vos turnde met het Nederlandse juniorenteam, en werd in de Hauptrunde 6e.


Het team bestond uit Dana de Groot, Tisha Volleman, Nikki Broeksma, Pauline de Does, Tanishaley Neto en gastturnster Margo van der Steen van K&V Opmeer. De Hamburg Gymnastics kent een redelijk ingewikkeld systeem. Er zijn vier grote ronden: de kwalificatie, de Lucky-Loserrunde, de Hauptrunde en de Top-five-finale. De eerste dag is de kwalificatiedag. Vanuit de kwalificatie stromen de nummers 1, 2 en 3 rechtstreeks door naar de top-five-finale. De nummers 4 t/m 11 gaan naar de Hauptrunde, waar vandaan alleen de nummer 1 toegevoegd wordt aan de finale. De Lucky-loserrunde wordt geturnd door de nummers 12 t/m 21 van de kwalificatie, en ook uit die ronde gaat alleen de nummer 1 naar de finale. Ingewikkeld, maar wel leuk: laag eindigen in de kwalificatie betekent niet direct uitschakeling.


Omdat gebleken is dat directe kwalificatie voor de finale een zware opdracht is, werd deze keer een tactische keuze gemaakt wat betreft team, om een zo groot mogelijke kans op de finale te behouden. Het team presteerde erg goed, wat betekende dat zaterdag in de Hauptrunde geturnd werd. En wat nog niet eerder gelukt was, gebeurde nu wel: Team Flik-Flak won de Hauptrunde met 98.15 punten. Een prachtige prestatie in een ronde waarin zowel het Nederlandse juniorenteam aantrad, als het team van Turning Spirit. 


Nadat in de afgelopen jaren eenmaal de 'Lucky-Loderronde' (2012) en twee maal de 'Hauptrunde' (2011,2013) behaald werd, was er dit jaar dus voor het eerst een finaleplaats. Vanwege een gedeeld eerste plaats in de Lucky-loserrunde, werd het dit jaar een Top-six-finale. Flik-Flak greep net naast het podium, maar wat een mooie prestatie!


Turnsters, ouders en trainers: GEFELICITEERD met deze mooie resultaten! 


UITSLAGEN 

Voor alle uitslagen kijk je op de website van de Hamburg Gymnastics


KWALIFICATIE


HAUPTRUNDE


TOP-SIX-FINALE
 

Reacties

Victoria van Herwijnen
7 jaar geleden

http://youtu.be/GbRYwm22QO8
Gefeliciteerd dames. Here is a video clip of them winning the Hauptrunde.

astrid jansen
7 jaar geleden

Wat een knappe prestatie van team en trainer(s). Hopelijk volgend jaar een vervolg van deze wedstrijd. Nogmaals gefeliciteerd allemaal TOP!!!

Reactie plaatsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Maak een Gratis Website met JouwWeb