Flikflakturnendames.jouwweb.nl

 

GEWELDIG EK VOOR TISHA VOLLEMAN

 

Tisha Volleman beleefde in Cluj, Roemenië een geweldig Europees Kampioenschap 2017. Samen met trainer Nico Zijp en de Nederlandse delegatie, reisde zij op zaterdag 15 april af naar het 'Mekka van het Europese turnen': Roemenië. Na een goede podiumtraining stond Tisha samen met Kirsten Polderman (PAX Haarlemmermeer) in de tweede subdivisie van de kwalificaties. Nu Tisha twee sprongen met een hoge D-waarde springt, was het streven duidelijk: ze hoopte op een toestelfinale sprong. Na een stabiele meerkamp eindigde Tisha met een puntentotaal van 51.699. Op sprong stond ze na haar subdivisie derde, maar er volgden nog twee subdivisies met een aantal goede springsters, dus dat was spannend.

Na de vierde en laatste subdivisie werd het duidelijk: Tisha kwalificeerde zich niet alleen als achtste voor de sprongfinale, maar ook voor de meerkampfinale! Wat een prachtige prestatie, en voor turnen dames van Flik-Flak een historische mijlpaal. Naast de finaleplaatsen van Tisha plaatste ook Eythora Thorsdottir (PAX Haarlemmermeer) zich voor de meerkamp en voor toestelfinales op balk en vloer, en olympisch balkkampioen Sanne Wevers (Sportstad Heerenveen) maakte haar reputatie waar en kwalificeerde zich voor de balkfinale. Maar liefst zes finaleplaatsen voo de Nederlandse turnsters.

Vrijdag 21 april was ook de meerkampfinale via de livestream en via de NOS te volgen, en zagen we hier en daar een glimp van de wedstrijd van Tisha. Ze turnde zeer gefocust. Na twee toestelrondes (balk en vloer) stond Tisha nog in de staart van het klassement, maar nadat zij had gesprongen verscheen zij opeens in de top tien. In het eindklassement werd Tisha elfde en was hiermee beste Nederlandse. Eyrhora Thorsdottir moest jammer genoeg wat fouten incasseren, en werd twaalfde.


Op zaterdag stond Tisha in een kolkende arena: turnen wordt in Roemenië zeer gewaardeerd dus volle bak. Loting had bepaald dat Tisha als tweede moest springen. En op dit belangrijkste moment uit haar carrière wist zij twee fantastische sprongen neer te zetten, die haar een persoonlijk record opleverden: 14.250 gemiddeld. Haar eerste sprong, een yourchenko dubbel schroef, die door bijna alle finalisten gesprongen werd, leverde haar een 14.400 op. Een D-core van 5.4 en een E-score van 9.000. Voor haar tweede sprong, een yourchenko half naar strek half, met D-score van 5.2 kreeg zij een 14.100. Lange tijd stond Tisha op een derde plek, maar de verschillen waren klein en uiteindelijk eindigde zij op een geweldige vijfde plaats, net achter Maria Paseka, die bij de olympische spelen in Rio nog het zilver won op sprong. Hiermee vestigt Tisha haar naam in de Europese top van het springen.

Flik-Flak turnen dames is ontzettend trots op Tisha, haar ouders en het gehele trainers- en begeleidingsteam! Hiernaar is jaren gestreefd en als het dan zo bij elkaar komt is prachtig, én belooft veel voor de toekomst.

 

Eythora Thorsdottir wist op zondag twee medailles voor Nederland te winnen: zij werd tweede op balk, tussen de Roemeense grootmachten Cátálina Ponor en Larissa Iordache. Op vloer won zij het brons, achter Angelina Melnikova (RUS) en de Britse Ellie Downie. Al met al een prachtig EK!

 

UITSLAGEN 

 

Klik op afbeeldingen voor een vergroting

Kwalificatie

Meerkampfinale

Finale sprong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Maak een Gratis Website met JouwWeb