Flikflakturnendames.jouwweb.nl
TOERNOOI COMBS-LA-VILLE 9-10 NOVEMBER 2012

 

VIDEO'S

De volgende filmpjes zijn door de organisatie van Combs-la-Ville op youtube gezet. Heb je nog een aanvulling? Vul dan het contactformulier in.

Dana de Groot - vloer Denise Bressers - balk

 

TOERNOOI


Op 9 en 10 november vindt in Combs-la-Ville in Frankrijk het "16eme Tournoi International Gymnastique" plaats. Namens Flik-Flak nemen Evie Schellens, Denise Bressers en Dana de Groot deel. Op deze site kun je hen elke dag van het toernooi volgen!

   
Evie Schellens Denise Bressers Dana de Groot

 

ZATERDAG 10 NOVEMBER 2012


Laatste update:
Denise heeft het weekpraatje geschreven, met daarin haar verslag van het toernooi in Combs-la-Ville.
Live verslag vloerfinale Dana (17.30 uur):
Daar gaan we dan, Dana komt binnen marcheren voor haar vloeroefening. Tussen de Fransaise en Canadese dames in lijkt ze overtuigend haar plekje te hebben ingenomen. Met haar eigen roze pakje steekt ze positief af tegenover haar collega vloerturnsters. De vier eerder geturnde oefeningen gingen voor de twee Belgische met een score van 12.775 en 12.475. De favoriete Francaice scoorde met een paar kleine foutjes een score van 12.675 en een andere Canadese scoorde met een val 11.975.
Zo net turnde een andere Française 10.400 nadat ze tweemaal onderuit ging. Met twee Canadese toppers uit het nationale jeugdteam Townsend en Latimer kunnen we wel wat vuurwerk verwachten. Zij turnen respectievelijk een score van 12.559 en  een ongelooflijke 13. 925. Nu Dana met een gecontroleerde oefening (zonder blessure risico)  die zeer stijlvol wordt uitgevoerd. Score 12.075, knappe zesde plaats.


Van de sprong van Denise weten we inmiddels dat ze daar ook zesde is geworden. De meiden en alle andere deelnemers gaan zich opmaken voor het slotbanquet dat we vanavond van de stad Combs La Ville en de organisatie krijgen aangeboden.


In een korte resume kunnen we zeggen dat het voor onze meiden, spannend, leerzaam en vooral een geweldig mooie internationale ervaring is geweest. We hebben vooral veel nieuwe aanknopingspunten gevonden om verder te bouwen aan de ambities van onze afdeling en onze sporters. Kortom, een zeer geslaagde wedstrijd in Combs La Ville in Frankrijk.


Wij hebben ook begrepen dat jullie massaal hebben mee gelezen op onze weblog. Het was leuk om jullie mee te laten "kijken" met deze wedstrijd en jullie enthousiasme te voelen vanuit Nederland. Morgenmiddag hopen we weer thuis te zijn en nog meer te vertellen over deze mooie ervaring.
Tot gauw allemaal
Denise, Evie, Dana, Nico en Frank

 Update 16.30 uur:
Over 45 minuten pas weer meer berichten omdat nu andere turnsters in de eerste groep hun opwachting maken voor balk en vloer. Nog even geduld, dan zijn we er weer. Voor Els, die alle berichten plaatst op de weblog (dank je wel hiervoor) gelegenheid om naar de wc te gaan en snel even boodschappen te doen.

 Verslag van Frank tijdens de toestelfinales sprong en brug (16.00 uur):
Denise begint aan haar korte inturn moment om zo meteen te knallen op de brug. In een showieachtige ambiance wordt er tijdens de brug muziek gedraaid en doet men verslag van de oefening. Als eerste mag Laurie-Lou Vezina uit Canada. Terwijl Denise wacht op haar beurt wordt er een sprong gedaan door een Belgische turnster. Eindelijk, Denise mag. Ik heb tijdens de oefening geen kans om te schrijven omdat ik adembenemend naar een vrijwel foutloze oefening zit te kijken. Voor zover ik dat als leek kan beoordelen was dit een hele goeie oefening. Inmiddels heeft de Canadese Heaven Latimer (gisteren tweede individuele meerkamp) beslag genomen van de brug en eindigt ze met een score van 11.950 haar oefening. Denise blijft met haar 11.400 heel dicht bij deze topper(s). Een andere Zwitserse topper Michelle Gugger komt niet verder dan een 11.075. Sydney Townsend uit Canada, weer een andere topper uit Canada (gisteren derde individuele meerkamp) turnt de hoogste score tot nu toe, 12.150.


Ondertussen is men ook aan het springen en moet een aantal brugturnsters ook al weer op deze discipline aan de slag, zo ook Denise. Heaven Latimer springt met een score van 13.425 zeer overtuigend. Sydney Townsend is ook inmiddels aan haar sprong begonnen en springt een score van 13.750. Denise springt twee prima sprongen met een gemiddelde score van 12.400.


Bij de brug gaat nu ook de tweede groep beginnen en heeft de thuisfavoriet Sarah Pais 12.700 geturnt en staat ze daarmee op dit moment eerste. Denise is nu vierde. De Belgische Cindy Vandenhole brugt een score van 11.825. Bij de brug hebben we nu de favoriete turnster uit Zwitserland Michelle Gloor en zij scoort zoals verwacht de hoogste score bij brug nl. 13.045. Nadat een laatste brugscore door een Belgische turnster wordt gescoord 11.300 vinden we Denise terug op een knappe zesde plaats in dit geweldig sterke deelnemersveld.


Update 14.45 uur: We moeten helaas melden dat Evie definitief niet gaat springen. Ze heeft zich bij het inturnen licht geblesseerd en besluit niet te springen om geen risico te nemen voor de aankomende weken. Denise heeft inmiddels haar leertjes aan voor de toestelfinale brug. Ander goed bericht is dat Dana op vloer als 1ste reserve mee mag gaan doen vanwege de blessure van iemand anders.


Update 14.15 uur:
Het is inmiddels 14.00 uur en zijn we begonnen aan onze opwarming. Evie en Denise op de vloer en Dana vanaf de reservebank. Nico en ik vanaf de zijlijn ter ondersteuning van de meiden. Evie begint dadelijk op sprong en Denise springt daar als vijfde in de tweede groep. Het publiek stroomt inmiddels binnen en het belooft weer een enerverende middag te worden.

 
 
 

 

VRIJDAG 9 NOVEMBER 2012


Verslag van de eerste wedstrijddag (toegestuurd op zaterdag 10 november)
: Nadat wij gisteravond rond 22.00 uur aankwamen in het hotel en nog moesten eten was er geen puf meer om jullie bij te praten over de wedstrijd. Dat was overigens maar goed ook want na een pittige wedstrijd in een heel sterk deelnemersveld hadden we nog geen zicht onze individuele en teamprestaties. Over balk kunnen we kort zijn maar daar hebben we als start oefening wat belangrijke punten laten liggen. Langzaam weer in de wedstrijd kruipend groeide het zelfvertrouwen en daarmee ook de prestaties. Resultaat: een zevende plek in de teamranking en drie toestelfinales voor zaterdag. Denise staat in de brug- en sprongfinale en Evie in de sprongfinale. Dana staat op balk en vloer als eerste reserve. 


Nadat we het gisteravond allemaal hebben laten vallen en besproken rond het diner zijn we onze nachtrust gaan zoeken en heeft iedereen heerlijk geslapen. De dames hebben nog een poging gedaan om hun ontplofte koffers op te ruimen maar vanochtend was al duidelijk dat deze ontploffing toch behoorlijk wat schade heeft achter gelaten. Mogelijk dat de Franse "opruimingsdienst" vandaag nog kans ziet hier een rol in te spelen?? We gaan het zien. 


Na een heerlijk ontbijt vanochtend om 8.45 uur hebben we nu heel even rust om een aantal winkels te bezoeken en wat kleine inkopen te doen voor de organisatie als bedankje voor dit zeer goed georganiseerde toernooi. Hiermee ook aantonende dat we graag een volgende keer ons weer willen meten met de internationale top die hier dit jaar aanwezig was.


Update 20.00 uur:
Onze dames hebben alle drie bijzonder goed gesprongen in dit zeer sterke deelnemersveld. Later deze avond vertellen we jullie meer over punten, uitslagen en reacties van o.a. de meiden. Nu op naar de brug in de hoop dat we nog een beetje batterij hebben.

De laatste oefening van vandaag was de brug en hebben ze met overtuiging geturnd. Ze hebben het over de hele wedstrijd genomen heel erg goed gedaan en ze mogen trots zijn.


Update 19.00 uur:
 Evie, Denise en Dana hebben net heel goed ingeturnd en zijn begonnen met de wedstrijd(18.30u). De hal zit vol met enthousiaste Fransen die zich zelf luidkeels laten horen. Erg leuk om mee te maken. We zijn zo net aan de vloer beginnen met een mooie uitvoering van Denise. Mogelijk dat we wat later op de avond verder vertellen omdat de batterij bijna leeg is. Tot straks!! Nu is Dana bezig en heeft evenals Denise het erg goed gedaan. Nu nog even Evie meepikken, dan zijn jullie voor nu even bijgepraat. Evie ging ook als een speer met een hele kleine hapering in de slot serie. Onze meiden doen het super.

 
 
 

Update vrijdag 9 november 10.30 van Nico, Frank en de meiden:
Vannacht hebben we allemaal prima geslapen en vanochtend in alle rust samen ontbeten (zie foto). Inmiddels zijn we in de trainingshal waar we onze laatste training hebben voor de wedstrijd van vanavond. Om jullie een sterrenstelsels te geven sturen we wat foto's. Groeten vanuit Combs-la-Ville.

 
 
 
 
DONDERDAG 8 NOVEMBER 2012


De reis naar Combs-la-Ville is goed verlopen om 15.00 uur waren we in het hotel.


Om 16.00 zijn we naar de wedstrijdhal gereden waar we tot 18.30 de toestellen hebben verkend. Het is altijd toch weer een omschakeling om aan de Gymnova toestellen te 'wennen', maar de omschakeling verliep soepel.


De deelnemers zijn: junioren teams van België, Hongarije, Canada, Zwitserland en gastland Frankrijk. De senioren hoofdcoach van België Yves Kieffer was aandachtig toeschouwer. Om 19.00 uur is de dag met een prima diner afgesloten.


Morgen vroeg om 08.45 uur is er ontbijt en om 10.00 staat de training op het programma. De wedstrijd van Evie, Denise en Dana begint om 18.25. We houden jullie op de hoogte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Maak een Gratis Website met JouwWeb