Flikflakturnendames.jouwweb.nl

WERELDKAMPIOENSCHAPPEN TURNEN | GLASGOW
23 oktober - 1 november 2015

 

OPTIMALE PRESTATIE TISHA IN FINALE LANDENTEAMS WK

 

27 oktober 2015 - Team NL is bij de 2015 World Gymnastics Championships in Glasgow, net als in de kwalificatie, achtste geworden. Een prachtige prestatie, waarmee directe kwalificatie voor de olympische spelen in Rio de Janeiro in 2016 werd veiliggesteld. Turnsters, trainers, begeleidingsteam GEFELICITEERD! Team USA won het goud, voor China en Groot-Brittannië.

Tisha Volleman presteerde optimaal op sprong (14.100) en vloer (13.933). Voor haar zit het WK er nu op. Komende week zullen Lieke Wevers, Sanne Wevers en Eythora Thorsdottir nog in actie komen in individuele finales.

 

NEDERLAND RECHTSTREEKS NAAR OLYMPISCHE SPELEN 2016!!

 

24 oktober 2015 - ONGELOFELIJK!! Nederland scoort bij de kwalificatie op de 2015 World Gymnastics Championships 222.354 en lijkt daarmee verzekerd van Rio2016. Gefeliciteerd aan het hele team en alle begeleiding!! WAUW. (Nog even duimen: Zwitserland, Griekenland, Mexico en Hongarije turnen vanavond hun kwalificatie.)

Ons jonkie Tisha Volleman blijft recht overeind op het WK. De groepsapp ontploft... Wat zijn we trots op jou, je ouders, trainersstaf, begeleiding, en iedereen die er al die tijd in geloofde!

 

TISHA TURNT KWALIFICATIE WK!

 

Woensdag 21 oktober maakte de bondscoach Gerben Wiersma het damesteam bekend dat zaterdag 24 oktober de kwalificatie zal turnen op de WK in Glasgow. Om 14.30 uur kwam het nieuws dat Tisha drie toestellen zal gaan turnen: sprong, brug en vloer. Toen nog onder embargo, maar aan het eind van de middag mocht deze fantastische mededeling gepubliceerd worden. Wat een mooie prestatie. Tisha is de eerste Flik-Flak turnster die op een WK turnt, dus de blijdschap van haar wordt gedeeld door het hele trainers- en begeleidingsteam. Wij feliciteren Tisha, haar ouders en het gehele team!

We hebben nauw contact met Glasgow, en in de avond werd in de groepsapp geproost door iedereen. Tisha heeft alle glazen, mokken en bekers gezien. Tisha en Nico: Geniet!

 

INTERVIEW TISHA VOLLEMAN IN AANLOOP NAAR WK

 

In aanloop naar de WK spraken we Tisha over haar ervaringen in de trajectselectie, haar nieuwe elementen en de sfeer in het team. Om het interview te lezen, klik je hier.

 

19 OKTOBER 2015  |  WK-TEAM HEEFT EERSTE TRAININGSDAG


In de SSA Hydro Arena in Glasgow hebben de turnsters van Nederland hun eerste trainingen erop zitten, samen met team USA. Klik op de foto's voor een vergroting. Voor alle foto's rondom het WK kijk je op onze Facebookpagina.  

 

TISHA VOLLEMAN GESELECTEERD VOOR NEDERLANDSE WK-TEAM

 

Maandag 5 oktober was een historische dag. Voor Tisha en voor de damesafdeling van Flik-Flak. Tisha is de eerste turnster van Flik-Flak die geselecteerd wordt voor een WK-team. Een fantastische prestatie. Of zij zal turnen in Glasgow moeten we nog even afwachten; bondscoach Gerben Wiersma zal pas in Glasgow de reserveturnster aanwijzen.

In de trajectselectie turnde Tisha drie wedstrijden, twee besloten wedstrijden en een open interland tegen Groot-Brittannië. Daarnaast was zij aanwezig bij een aantal trainingsstages in het buitenland. In de laatste interland schroefde Tisha en haar trainer Nico Zijp de D-scores nog wat op: op vloer liet Tisha voor het eerst een Muchina zien in wedstrijdverband, een 3/1 schroef en een 4/1 pirouette. Daarmee scoorde zij het hoogste Nederlandse punt op vloer: 13.700

De selectie die naar het WK afreist bij de dames bestaat uit Vera va Pol, Eythora Thorsdottir, Mara Titarsolej, Lisa Top, Tisha Volleman, Lieke Wevers en Sanne Wevers. Nederland turnt op 24 oktober haar kwalificatie in subdivisie 10, naast het team USA en twee gemixte teams. Mocht Tisha in actie komen, kan dit voor haar helemaal een bijzondere ervaring worden: Tisha turnt in haar vloeroefening een element dat nog niet in de FIG-code staat. Als zij op vloer uitkomt, en deze gesprongen hele draai, met een been geheven in attitude, uitvoeren, gaat dit element 'de Volleman' heten, en staat Tisha voor altijd in de boeken (zie ook video).

Wij wensen de gehele selectie en ondersteunende staf veel succes en plezier. Tisha, wij zijn enorm trots op deze prestatie, geniet ervan!


Kijk ook op onze Facebookpagina.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.