Flikflakturnendames.jouwweb.nl

 

INTERVIEW TISHA VOLLEMAN IN AANLOOP NAAR WK

 

18 oktober 2015 - Maandag 6 oktober jl. hoorde Tisha Volleman (15) dat zij geselecteerd is voor het damesteam dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij de wereldkampioenschappen in Glasgow. Tisha werd die ochtend gebeld door de bondscoach Gerben Wiersma. Een bijzonder moment voor haar, en ook voor de afdeling turnen dames van Flik-Flak: Tisha is de eerste turnster van Flik-Flak die geselecteerd wordt voor een WK. Eerder nam zij als junior deel aan de jeugd-EK en nu mag zij als eerstejaars senior mee naar Schotland, waar ze twee dagen na de kwalificaties haar zestiende verjaardag zal vieren. (Foto: ANP)

Tisha begon haar turncarrière bij ARS in Eindhoven, maar toen haar oudere zus Thinka overstapte naar ETV Olympia in Eindhoven, ging Tisha ook mee naar die club. Ze  kwam er als pupil uit in de eerste divisie. Vanaf dat ze uitkwam in de jeugd, stapte ze over naar Flik-Flak. In 2014 werd zij als junior Nederlands kampioen in de meerkamp en op vloer. Nu ze senior is kwam Tisha in aanmerking voor de trajectselectie voor de WK. We vragen Tisha met welk doel ze de trajectselectie in ging. “Vooral heel veel ervaring opdoen en goede wedstrijden turnen.” De trajectselectie bestond uit drie internationale wedstrijden. Daarnaast ging ze op trainingsstages: “In de zomervakantie ben ik samen met Nico (red: Zijp) naar Hongarije geweest en heb daar met het nationaal team van Hongarije meegetraind. Nog geen week later ben ik naar Italië geweest waar ook Vanessa Ferrari traint. Ik heb daar meegedaan met het programma van het Oostenrijkse team die daar ook op stage waren. Dit was allemaal heel leuk en leerzaam.” 

Tisha met Vanessa Ferrari
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Nederland turnt de kwalificatie in subdivisie 10, met onder andere team USA"IK HEB HET ERG NAAR MIJN ZIN MET DEZE MEIDEN, HET VOELT ECHT ALS EEN TEAM"Gedurende het traject werd hard gewerkt aan het verhogen van de D-scores. Tisha vertelt over de nieuwe elementen die nu in haar oefeningen zijn opgenomen: “Op vloer spring ik nu Muchina en 3/1 schroef en doe ik een 4/1 pirouette. Daarnaast heb ik een nieuwe afsprong bij balk, de Auerbach met 1/1 schroef. In de laatste wedstrijden zijn ze ook meteen allemaal gelukt!!

Vooraf leek het opdoen van ervaring in het traject het hoogst haalbare, maar gedurende de trajectselectie bleek een plaatsje in het team tot de mogelijkheden te gaan behoren. Als we Tisha vragen wanneer ze zelf het idee had dat ze dit wel eens zou kunnen bereiken, vertelt ze: “Na de tweede / derde kwalificatie dacht ik dat er misschien wel een kansje in zat, maar dat die niet heel groot zou zijn. Ik ben daarom ook heel blij dat ik nu mee mag naar Glasgow!!” Fit blijven gedurende het traject bleek een belangrijke factor. Natuurlijk vragen we ook nog naar het mooiste moment van het traject tot nu toe. Tisha: “Ik ben heel erg blij met mijn puntenrecord tijdens mijn tweede kwalificatie. De derde kwalificatie vond ik het leukste met al het publiek en de goede turnsters van Groot-Brittannië. Ook was vloer tijdens de derde kwalificatie super om te doen en fijn dat mijn redelijke nieuwe series goed lukten.


Het team bestaat uit zeven turnsters. Samen met Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Mara Titarsolej, Lisa Top en Lieke en Sanne Wevers is Tisha inmiddels  naar Glasgow afgereisd, waar op 24 oktober de kwalificatie wordt geturnd in divisie 10. Of Tisha zal turnen blijft nog even onzeker; de bondscoach zal pas in Glasgow de reserveturnster aanwijzen. Vorig weekend liet Tisha nog haar huidige vorm zien, door bij de Leverkusen Cup zowel de meerkamp als de brug- en balkfinale te winnen. Als we vragen naar de sfeer in het team vertelt Tisha enthousiast: “De sfeer is super goed!! Ik heb het erg naar mijn zin met deze meiden. Het voelt echt als een team, we zijn samen naar dit toernooi toe gegroeid en de teamprestatie staat dan ook bij iedereen voorop.

Op de foto het team, op de dag van aankomst in Glasgow. Flik-Flak turnen dames wenst turnsters, trainers en begeleidingsteam veel plezier en succes! (Foto: instagram Lisa Top)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Maak een Gratis Website met JouwWeb