Flikflakturnendames.jouwweb.nl

 

TERUGBLIK OP DEELNAME TISHA VOLLEMAN AAN WK

 

15 november 2015 - Nog even, omdat het zo mooi was,  een terugblik op de deelname van Tisha aan de WK in Glasgow, Schotland.

Wat hebben we met zijn allen genoten van dit WK. Vooraf was het al heel erg spannend natuurlijk wie er in het team zou komen. Tisha heeft met trainingsstages in Hongarije bij het nationale team en daarna in Italië in Brescia (waar o.a. Vanessa Ferrari traint) de hele zomer hard doorgetraind. Door een blessure was ze op het NK nog maar net fit en draaide ze nog haar oude programma. Door het lekker door kunnen werken met goede sparringpartners om zich heen kon ze echter in de zomermaanden een mooie stap vooruit zetten en enkele elementen toevoegen op balk en vloer: op brug en sprong was daar nog net te kort tijd voor maar dat komt in de toekomst ook vast wel goed. Daarna drie spannende kwalificaties waarin ze zich elke keer verbeterde en bleek uit te groeien tot een stabiele factor binnen het Nederlandse team. Toen vlak daarna de uitverkiezing van de zeven turnsters voor Glasgow volgde betekende dit dan ook grote blijdschap! Nog maar vijftien jaar en dan al mee naar de WK. Vooraf zei Tisha nog: ‘ik moet nu wel tegen senioren’, alsof het besef dat ze zelf ook senior is er nog niet helemaal was.

Aangekomen in Glasgow en daar snel geacclimatiseerd, volgde daar de wederom spannende podiumtraining die middels de livestream van de USA ook hier in Nederland goed te volgen was. Tisha deed het erg goed in de podiumtraining en was nagenoeg foutloos, geen vallen en bleef ook hier weer overeind. Voor de bondscoach daarna de moeilijke taak het definitieve team aan te wijzen. Kies je voor ervaring en routine of voor jonge onervaren turnsters die, in de ronde met Amerika waar het geweld zal losbarsten, met die grote druk moeten weten om te gaan. Tisha werd opgenomen in het team en mocht drie toestellen gaan turnen, waarbij ze ook nog eens drie keer als start-turnster werd aangewezen. Het trainersteam van FlikFlak was erg blij met die goede nieuws en nam er alvast een drankje op! Daarna was het aftellen tot zaterdag, de meiden waren er klaar voor en de week kon niet snel genoeg gaan.  Er werd nog een laatste keer getraind op vrijdag en daarna op naar de nu al historische wedstrijd. 

Wat er daarna allemaal gebeurde is iets wat we ons nog lang zullen heugen. Tisha zette als eerste turnster een superstrakke brugoefening neer 13.333, het team kwam in een flow zoals ze later zeiden en op brug werd er top-gescoord! Daarna naar balk, waar het nog even door wat wiebels van Lisa en een mindere oefening van Mara dreigde mis te gaan, maar ijzersterk wisten Lieke, Eythora en Sanne 14+ scores neer te zetten en zat de spirit en helemaal in. Met 55.5 werden China, Italië en Groot-Brittannië, toch niet de minsten op balk, verslagen. Tisha opende prachtig op vloer en met 13.866 leverde ze een goede bijdrage aan het team. Iedereen turnde sterk, geen vallen en wederom een teamprestatie waarmee ze o.a. China en Rusland op vloer achter zich lieten. Toch hadden de meiden (op Vera en Sanne na bleek later) niet in de gaten dat ze zomaar de top acht binnen konden glippen. Met alleen nog sprong te gaan wilden ze nog één toestel alles geven. Met Tisha voor de derde keer als voorop sprong ze naar 13.916. Alle sprongen gingen erg goed en met Lisa als laatste die zelfs tot stand haar overslag-schroef uitvoerde kwam Nederland tot de gedroomde 222.354 die ons zomaar rechtstreeks naar Rio leidde. Het ongeloof spatte van de gezichten af en de tranen vloeiden rijkelijk. ‘Trough the front door’: de spreuk is gepikt maar de prestatie was en is, om met Hans van Zetten te spreken: ‘ONGEKEND’!!!

De teamfinale die daarop volgde was het toetje en ging niet zo goed gaan als de kwalificatie, maar ach, wie maalt daar nu nog om? We kwamen als achtste de finale binnen en bleven achtste; Tisha mocht twee toestellen turnen en wist zich wederom te verbeteren. Nu scoorde ze 14.100 op sprong en 13.933 op vloer! Heel de wereld zag haar op sprong turnen tijdens de live beelden. De dagen daarna waren lekker relaxt. Tisha had vrij van training en kon zo mooi alle wedstrijden die nog kwamen gaan kijken en natuurlijk haar teamgenootjes in de meerkamp en toestelfinales aanmoedigen. Ook ging ze winkelen met Lisa en Mara die eveneens niet meer in actie hoefden te komen. Op 2 november reisde het hele gezelschap terug naar Nederland en was het WK voorbij. Vanwege mist werd de vlucht helaas een aantal malen uitgesteld, dus de geplande ontvangst op Schiphol door de teamgenootjes kon niet doorgaan. In plaats van om 18.55 landde het vliegtuig nu pas na 22.15 uur, dus veel te laat voor al die jonge turnsters die zich er zo op hadden verheugd hun clubgenootje en grote voorbeeld op te gaan halen. De mooie spandoeken die ze hadden gemaakt hebben nu een mooi plaatsje gekregen in onze turnhal en zo kan iedereen nog even nagenieten.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.