Flikflakturnendames.jouwweb.nl

TRAININGSSTAGE ULM + MIXTOERNOOI 2012

Tisha en Isa hebben een verslag geschreven van de mixwedstrijd in Ulm, en de daaropvolgende trainingsstage

Na acht uurtjes rijden kwamen we om 15:00 uur in Ulm aan. Denise, Dana en Isa hadden een halfuur om zich klaar te maken voor de wedstrijd. De wedstrijd was best vermoeiend door de lang reis. Toen we in de wedstrijdhal waren moesten we eerst alle toesteLlen (balk, brug, vloer) inturnen. Daarna werd je gekoppeld aan een jongen doormiddel van loting. Tijdens de wedstrijd begon Isa op brug. Haar brugoefening ging niet helemaal foutloos en ondanks haar partner wel een hele mooie rekoefening had, gingen ze in de 1e ronde als 9de eruit. Denise was als 2e aan de beurt op het toestel vloer. Het ging redelijk goed alleen de laatste serie was een beetje laag geland. Haar partner was helaas twee keer gevallen waardoor zij ook in de 1e ronde eruit lagen als 10de. Dana was begonnen op het toestel vloer waar ze niet haar volledige oefening kon laten zien maar alsnog een hele mooie oefening had geturnd. Ook haar partner deed het goed waardoor ze door waren naar de 2de ronde. In de 2e ronde had Dana het toestel brug gekozen en het ging goed. Haar partner viel jammer genoeg. Hierdoor konden ze niet door naar de finale. Na afloop van de wedstrijd hadden alle turnsters/turners en trainers een buffet. Dat was de afsluiting van de wedstrijd.


We waren niet alleen voor de wedstrijd in Ulm want we hadden ook nog een week stage. Het was een hele leuke, vermoeiende maar ook succesvolle stage. Vele van ons hebben nieuwe dingen gedaan maar voor iedereen was het een leerzame stage. Op het toestel Sprong hebben Isa en Denise yourchenko hele schroef gestrekt met trampoline plank gedaan. Denise heeft ook yourchenko anderhalve schroef gestrekt geprobeerd. Lotte heeft gewerkt aan yourchenko gestrekt net als de anderen die yourchenko gehurkt, gehoekt en/of gestrekt hebben gedaan. We hebben hard gewerkt aan afsprong op brug zoals; dubbel salto gehurkt met halve schroef van Evie en Naomi. Dubbel salto hele schroef gehurkt van Isa en Denise en dubbel anderhalve schroef gehurkt op harde mat van Tisha. Ook heeft Tisha dubbel dubbel in de kuil gedaan. Dana, Evie en Denise zijn ook bezig geweest met reus heel en reus half in serie. Op het toestel balk heeft Tisha onodi op de lage balk met een mat gedaan. Isa heeft zijwaartse salto en schaap met een mat op de hoge balk gedaan. Dana heeft met een dunne mat op de hoge balk losse overslag gedaan. Lotte heeft salto achterover met mat gedaan. Ook heeft Eline weer salto a.o. op de hoge balk gedaan. Voor de rest hebben we ook nog goed gewerkt aan de elementen uit de oefening om ze stabiel te maken. Op vloer hebben we series gedaan op de airtumbling zoals dubbelhurk (door iedereen), dubbelhoek (door iedereen), dubbelstrek (door Evie), dubbeltwist gehurkt (door Lotte, Dana, Evie, Isa, Tisha, Naomi) en gehoekt (door Evie, Dana), muchina (door Tisha, Dana, Isa). Tisha en Dana hebben muchina ook nog zonder trekken gedaan. Eline heeft helaas nog een polsblessure maar mag steeds meer opbouwen waardoor ze inplaats van op de airtumbling in de trampoline verschillende dubbelsalto's heeft gedaan. En ze heeft op brug vooral aan conditie gewerkt. Verder hebben we aan Janine Berger een vest met haar naam erop gegeven omdat ze vierde is geworden op de Olympische Spelen 2012 op de toestelfinale sprong. Deandere turnsters hebben we ook nog een kleinigheidje gegeven en zij ook aan ons!!


Iedereen vond het een super leuke stage! En we hebben zin om hard te werken aan alle nieuwe elementen die we in deze stage hebben geleerd. We zijn vrijdag na de ochtendtraining naar huis gereden.
xxx Isa en Tisha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Maak een Gratis Website met JouwWeb