Flikflakturnendames.jouwweb.nl

 

WEEKPRAATJES 2016-2017

 

WEEKPRAATJE 13-20 FEBRUARI 2017

 

Jara Vennix is de volgende schrijfster van het weekpraatje.

Jara woont in Eindhoven, is net 14 jaar geworden en zit in de tweede klas op het Rodenborch college.  Komend jaar is ze 1e jaars  juniore.

Hoi allemaal,
Het is weer mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Deze week is er niet veel speciaals gebeurd tijdens de training, we zijn allemaal hard aan het werken. Deze week heb ik salto voorover en gesloten flikflak dwars op de balk gedaan. Ik was deze week ook een paar keer gevallen en ik hield daar blauwe schenen aan over. Een paar turnsters trainde deze week minder vanwege blessures.

Eve deed over het blok yourchenko dubbel schroef, echt super knap! Vorige week maandag moesten we eerder weg van school, want we moesten met de trein en bus naar de training. Het was super gezellig! Normaal haalt Nico ons op school op maar dat kon dit keer niet want maandag en dinsdagochtend waren Nico en Tisha in Heerenveen voor Oranje stage.

Vanaf dinsdag waren ze weer terug en was alles weer normaal. Wel waren er best veel zieken deze week. Marit is zelfs al een hele week ziek.

Julie en ik hadden donderdag een Duits SO gehad en Julie had een 10 en ik een 8. Dit was mijn weekpraatje.
Tot de volgende keer!
Jara

 

WEEKPRAATJE 7-12 FEBRUARI 2017

 

Guusje Willems (op de foto op het hoogste podium bij de eerste kwalificatie voor de NK), heeft voor ons een weekpraatje in elkaar gedraaid. Guusje is een 1e jaars jeugd turnster en een heel bevlogen sociaal meisje. Toen ze een tijd geleden hoorde dat de vader van een turnvriendinnetje een behandeling nodig had voor een ernstige ziekte, startte ze geheel op haar eigen initiatief een inzamelingsactie en wist binnen korte tijd 1500 euro bij elkaar te halen. Ook dat is Guusje!
Hieronder haar eerste weekpraatje...

Hallo,
Ik ben Guusje Willems. Dit keer is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven, dit is de eerste keer voor mij maar ik heb er zin in….

De trainingen van de afgelopen week gingen heel erg goed, lekker kunnen trainen. Dinsdag heb ik met Bregje wat dingetjes doorgesproken om te verbeteren op de vloer en de balk, daar ben ik heel blij mee, want daar heb ik nog extra hulp bij nodig. Ik ben heel tevreden over de trainingen. 


Daarnaast heb ik zaterdag een dagje vrij genomen, want ik ging op een cruise schip naar Engeland. Dat was super gaaf, even lekker chillen. We hebben ook op de boot mee gedaan aan bingo en …..120 euro gewonnen! Zaterdag ben ik ook nog jarig geweest, ik heb een nieuwe telefoon gekregen.

Deze week ook wat minder leuk nieuws te horen gekregen. Een jongen uit onze klas heeft te horen gekregen dat zijn stiefvader het niet meer gaat redden. Dat vond ik erg zielig, daarom hebben we met de klas iets gegeven. Ik ben blij dat hij het leuk vond. Maar dat je zo iets mee maakt, maakt je toch wel een beetje verdrietig, erg heftig hoor. Maar voor de rest heb ik een top week gehad!!!! Wat kan er toch veel gebeuren in een week. 

Morgen lekker uitslapen omdat we studiedag hebben en in de middag komt er nog visite voor mijn verjaardag.

Dit was mijn weekpraatje ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik in ieder geval wel. Doei en hopelijk tot snel !!!!!!
Groetjes,
Guusje X

 

WEEKPRAATJE 1-6 FEBRUARI 2017

 

Mischa Marchena is 11 jaar en een eerstejaars  jeugd-turnster. Ze komt uit Eindhoven en heeft voorheen geturnd bij ARS, daar waar Tisha ook als klein meisje haar eerste stapjes in de gymzaal zette. Ze vertelt in haar weekpraatje over haar afgelopen week.

Hallo allemaal,
Dit keer is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Dit is voor mij de eerste keer. Vorig weekend hadden we met z’n allen weer een goede wedstrijd geturnd in Tilburg voor de Regio kampioenschappen. De eerste acht gaan door voor de toestelfinale.

We zijn laatst ook nog naar een open dag van het Rodenborchcollege in Rosmalen geweest, het lijkt me een hele leuke school. Gisteren ben ik ook nog naar een open dag van een school bij ons in de buurt geweest. De Cito’s zijn eindelijk klaar. Ik hoop natuurlijk dat ik het goed heb gemaakt :)

Vandaag op de training hebben we eindelijk onze nieuwe trainingspakken gekregen! Het heeft even geduurd maar ze zijn er. Weer in de Flik-Flak kleuren maar nu een model van Adidas. Vandaag (red; zaterdag) 4 februari hadden Guusje en Svava de eerste voorwedstrijd landelijk gehad, Guusje(1e) en Svava (13e). Morgen 5 februari zijn Isa en ik aan de beurt. (Mischa is uiteindelijk 2e geworden en Isa 8e).
Dit was mijn eerste weekpraatje. Groetjes Mischa

 

WEEKPRAATJE 23-30 JANUARI 2017

 

Esmée van Kasteren schrijft vandaag haar eerste weekpraatje. Een verdere inleiding over deze 12 jarige Brabantse is niet nodig, want ze vertelt zelf wie ze is en waar ze vandaan komt.

Hallo allemaal! Deze week is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven.  Dit is voor mij de eerste keer. Ik ben namelijk na de zomervakantie bij Flik-Flak gestart. En ik ga nu wat over mezelf vertellen! Ik ben Esmée van Kasteren en ik ben 12 jaar. Ik heb hiervoor bij TONIDO geturnd in Valkenswaard. Ik kom uit de derde divisie en ik ben nu aan het trainen voor een hogere divisie en daarom ben ik ook naar Flik-Flak gegaan om nog meer van het turnen te leren!

Maandag 23 januari 
Vandaag had ik niet zo veel bijzonders gedaan:  ik ben naar school geweest en ik moest thuis nog huiswerk maken! 

Dinsdag 24 januari
Gelukkig kan ik met Chaira, Isa en Mischa carpoolen naar Den Bosch, ik mag dan eerder stoppen op school. Vandaag hadden we training van Bregje gehad. Op dinsdag en donderdag train ik met de jeugd 1 meiden en vandaag zijn we begonnen met de voorbereiding op de regiowedstrijd in Tilburg dit weekend.Woensdag 25 januari
Vandaag had ik een dagje vrij (studiedag). Vanmiddag van 12:45 tot 15:15 uur ben ik naar een oriëntatie middag geweest op de middelbare school in Valkenswaard: WereDi. De proeflesjes waren leuk en interessant. Daarna ben ik nog gaan trainen!

Donderdag 26 januari
Ik had vandaag weer lekker getraind! We zouden vandaag de nieuwe trainingspakken krijgen alleen die waren toch nog niet binnen gekomen. We moeten nog even geduld hebben :-)

Vrijdag 27 januari
Op vrijdag moet ik tot 12:15 uur naar school. Deze week hebben we de keuze van de musical in groep 8 te horen gekregen. Vandaag hebben we de rollen doorgenomen in de klas en ik hoop dat ik de rol van 'gekke professor' krijg.

Zaterdag 28 januari
Op woensdag en zaterdag train ik samen met de pupil 2 meiden, op zaterdag in de ochtend én middag. Aan het einde van de training zijn we naar de trampoline hal gegaan met z'n allen. Dit vind ik altijd heel leuk om te doen, maar ben gestopt wegens hoofdpijn. Het was vandaag ook super druk in de Flik-Flak hal wegens een acro wedstrijd.

 

WEEKPRAATJE 16-23 JANUARI 2017

 

De trainingen zijn na de Kerst alweer een tijdje aan de gang dus weer tijd voor een nieuwe reeks weekpraatjes Voor het eerst dit jaar een praatje van Marit Reijnders. Marit is een jeugd 2 turnster en komt uit in de eredivisie. Ze zit in de brugklas van het Rodenborchcollege en vertelt ons hoe ze  inmiddels gewend geraakt is aan het nieuwe school-, reis- en trainritme.

Hoi allemaal,  deze keer mag ik (Marit) mijn weekpraatje doen.
Aankomend weekend zijn er weer wedstrijden voor ons. In Tilburg zijn er Brabantse Regio wedstrijden en wij gaan hier ook een wedstrijd draaien. Bij die wedstrijd ga ik veel nieuwe dingen doen bijvoorbeeld ga ik op brug Yeager doen en op vloer is eigenlijk alles nieuw. Ik heb mijn choreografie van vloer ook nog niet op een wedstrijd gedaan omdat ik met mijn blessure aan de knieën zat en dat is nu eindelijk over. 

Ook de andere meiden gaan nieuwe elementen uitproberen als we genoeg  inturn-tijd daarvoor hebben. De stages in Ulm en Nieuw-Vennep in december zijn al geweest en het was supergezellig en leerzaam. Vóór Ulm moesten we surprises (dat is altijd vlak voor Kerst) maken en  dan zouden we die daar aan elkaar geven. Ik had het lootje van Eve getrokken. Ik had voor haar een sneeuwpop gemaakt en in de sneeuwpop zat een lush bal. Ik had sokken gekregen.

De overstap van de bassischool naar de middelbare school was wel een beetje moeilijk de eerste maanden. Je moet goed kunnen plannen met je huiswerk zodat je het toch af krijgt. Het is wel super leuk op school en als je niet bij  elkaar in de klas zit maakt dat echt niet uit. Je komt elkaar weer  tegen bij de pauze en je traint iedere dag dus dat moet wel goed komen. Na een opbouwperiode van enkele maanden trainen we nu alle 4 de ochtendtrainingen mee en hebben we woensdagmiddag vrij. 
Heel veel succes voor iedereen die dit jaar naar de middelbare school gaat!!

Dit was mijn weekpraatje
Groetjes Marit.

 

WEEKPRAATJE 5-12 DECEMBER  2016

 

Deze keer mag Alicia van Herwijnen een weekpraatje voor ons schrijven. Alicia is 12 jaar en is een jeugd-2 turnster.  Vanwege een knieblessure die door de groei wordt veroorzaakt lag ze er een tijdje uit, maar op dit moment gaat het elke week alweer een stukje beter en hoopt ze binnenkort weer volledig te kunnen gaan belasten. (Foto: Jan de Koning)

Hoi allemaal, 
Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te houden. Sinds dit schooljaar zit ik op het Rodenborchcollege in Rosmalen. 

Afgelopen zaterdag hebben we een fotoshoot met Sandra Janssen bij Flik Flak gehad. We moesten eerst met zijn allen een groepsfoto maken. Iedereen had weer de nieuwe turnpakjes aan. Daarna werden er in kleine groepjes hele leuke foto’s gemaakt. Als laatste werden er ook nog individuele foto’s gemaakt. Je mocht zelf kiezen of je het wedstrijdpakje of een eigen turnpakje aan deed. Iedereen moest een mooie pose doen voor de foto. Het was een hele leuke ochtend en ik hoop dat we de foto's snel kunnen zien. Daarvoor Sandra bedankt!

Deze week hebben we een normale trainingsweek gehad. We hebben veel nieuwe dingen geleerd. Marit heeft deze week ook de Yeager alleen gedaan. Jara heeft reus-half alleen gedaan en veel andere meiden zijn bezig geweest met de Shaposhnikova. Zelf heb ik de dubbel salto met hele schroef van de brug gedaan.

Vrijdag hadden we met school een leuke surprise gedaan. Ik heb het erg goed naar mijn zin op Rodenborch. Ik zit in een leuke klas en we hebben een hele leuke mentor. Ik kijk wel uit naar de kerstvakantie, want dan gaan we naar Nieuw-Vennep op trainingsstage van 28 t/m 30 december 2016, ik heb er erg veel zin in. Dit was mijn weekpraatje, tot de volgende keer!
Groetjes Alicia

 

WEEKPRAATJE 28 NOVEMBER-4 DECEMBER  2016

 

Dit keer weer een weekpraatje van de dertienjarige Daantje Bongers (foto: rechtsboven),  leerlinge van 2 HAVO en junior turnster in het nieuwe jaar. Hopelijk blijft ze de komende tijd gespaard van ziekte en groeipijntjes, waar ze vorig jaar zoveel last van heeft gehad, zodat ze goed kan doortrainen en alle elementen die ze aan het leren is kan doorzetten.

Hallo , deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven.

Met Hamburg achter de rug was het een vermoeiende week. Wel vielen er een paar trainingen uit, omdat Nico er helaas niet bij kon zijn. Het was een erg mooi toernooi om een keer mee te maken en ik ben blij dat ik er naartoe mocht gaan.

We hadden deze week mini-rooster op school. Dus dan hebben we maar 40 minuten les in plaats van 50 minuten. Onze trainingstijden waren hierdoor ook anders en waren dus ook een uur eerder thuis.

Zaterdag was Guusje Majoor jarig. Ze is 12 jaar geworden. Dit hebben we dus dan ook gevierd met zijn allen. We hebben een heerlijke bruisbal gekregen. 's Avonds hebben we met ons gezin pakjesavond gevierd. Ik heb een kleine koffer gekregen. Ik word namelijk altijd uitgelachen, omdat ik het grootste koffer heb (red; hij was ongeveer drie keer zo groot als de andere koffers). Maar goed dat is dus nu verleden tijd.

Dit was mijn weekpraatje, groetjes Daantje.

 

WEEKPRAATJE 21-27 NOVEMBER 2016

 

Chaira Bellahssin is een van de jeugd 1 turnsters en ook voor haar dus de opdracht haar eerste weekpraatje te schrijven. Ze woont in Eindhoven en zit in groep 8. Ze heeft er een soort fotoblog van gemaakt, leuk idee. Per dag deelt ze met jullie wat ze afgelopen week heeft gedaan.

Hoi allemaal, deze week was het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Ik heb van elke dag een verslagje gemaakt (klik op de foto's voor een vergroting).

Maandag 21 november

Op maandag hebben we geen training.
Na school maak ik dan mijn huiswerk
en spreek ik daarna af met vriendinnen
of zoals vandaag lekker netflixen.


Dinsdag 22 november

Dinsdag en donderdag mag ik altijd
eerder naar huis van school om op tijd
op de training te zijn. Vandaag kregen
we onze nieuwe wedstrijdpakjes. Het
was heel spannend welke we zouden
krijgen, want de trainers hielden het
goed geheim. Dit is het geworden.


Woensdag 23 november

Vandaag was mijn vader jarig!!! Maar
we vieren het een andere keer omdat
hij moest werken en ik had training.
Ook hadden mijn ouders 10 minuten
gesprek op school en gesprek met Nico.
Beide gesprekken gingen gelukkig goed.


Donderdag 24 november

Vandaag kregen we training van Bregje,
dat was heel leuk. Nico was er niet omdat
hij met Tisha, Livia, Eve, Daantje, Jara en Estee naar
Hamburg ging. Zij hebben daar vrijdag en
zaterdag wedstrijd gehad!


Vrijdag 25 november

Vrijdag hebben we geen training en meestal
ga ik dan afspreken zoals ook vandaag. Ik had
afgesproken met mijn beste vriendin,
we gingen naar buiten maar toen kregen
we het koud dus gingen we naar mijn
huis.


Zaterdag 26 november

Zaterdag is altijd een leuke dag, want dan
hebben we ochtend en middagtraining. En
een pauze van 1,5 uur en dat is altijd heel
gezellig. Vandaag ging de middag training
helaas niet door, dus was ik al om 14:00 uur
thuis. Ik ben toen naar het verjaardagsfeestje
van mijn nichtje gegaan. Zij werd 2 jaar.


Zondag 27 november

Vandaag ben ik naar de stad gegaan met mijn moeder. 
Ik heb cadeautjes voor mijn school suprise gekocht
en nog wat andere dingen.
En natuurlijk lekker wat gegeten.

Dit was mijn (eerste) weekpraatje,
Groetjes van Chaira

 

WEEKPRAATJE 14-21 NOVEMBER 2016

 

Het nieuwe weekpraatje is geschreven door Livia Peltrera, een senior turnster en voor Flik-Flak een nieuwe naam en een nieuw gezicht, maar turnkenners zullen haar vast wel al kennen. Al een aantal jaar draaide Livia mee in de top van de Nederlandse eerste divisie en de afgelopen jaren haalde ze dan ook een aantal keren deelname aan de AHOY-cup door in de top-10 op het Bondskampioenschap te eindigen. Na het halen van haar VWO-diploma besloot ze te gaan studeren in Utrecht en wil ze graag kijken of ze de stap naar het allerhoogste niveau in Nederland kan zetten door bij Flik-Flak te komen trainen. Een zware opgave maar daarover meer in haar weekpraatje.
(foto: Gympower)

Heee allemaal!
Deze week mag ik het weekpraatje doen en dit is voor mij de eerste keer, omdat ik dit seizoen de overstap heb gemaakt naar Flik-Flak. Daarom zal ik eerst eens wat over mezelf vertellen. 

Ik ben dus Livia Peltrera en ik ben 18 jaar. Ik kom uit Hulsberg. Dit is een dorpje in Zuid-Limburg. Daar woon ik met m'n ouders, m'n zusje en m'n hond. Ik ben dit jaar begonnen met de studie diergeneeskunde op de universiteit in Utrecht. Ik hoop deze studie te kunnen combineren met het turnen en daarom zit ik op kamers in Den-Bosch. Het is een zware combinatie!

Tijdens de trainingen deze week heb ik vooral gewerkt aan mijn oefeningen, omdat we dit (red. : afgelopen) weekend NK teams in Hoofddorp hebben gehad.  Jara en ik waren uitgenodigd om mee te turnen met het team West-Friesland in categorie A. Het was een spannende wedstrijd en we zijn 5e geworden! Ik deed de toestellen brug en balk. Ik was erg blij dat ik balk mocht doen, want balk is m'n lievelingstoestel. Op de andere toestellen was ik nog niet klaar en ik had ook sowieso nog aangepaste oefeningen gedaan: ik train nog niet zoveel uren en moet eerst mijn school en het trainen nog goed op elkaar leren afstemmen.

Verder ben ik in de trainingen bezig met het leren van nieuwe onderdelen. Dit was het voor deze keer.
xxx Livia

 

WEEKPRAATJE 8-13 NOVEMBER 2016

 

Met een grote groep jeugd 1 turnsters hebben we ook vaak een turnster die voor het eerst een weekpraatje maakt. Voor de elfjarige Isa Buiting uit Waalre, een dorp onder de rook van Eindhoven, is het deze week haar 'debuut'. Ze begon met turnen bij Tonido in Valkenswaard, de club waar ook voormalig Flik-Flak-turnster Evie Schellens ooit is begonnen.

Hoi allemaal!
Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Ik heb voor jullie mijn best gedaan om er iets leuks van te maken dus laten we beginnen!

Trainingen
Net zo als normaal zijn we hard aan het trainen. We zijn ook veel bezig met nieuwe elementen. Sterre en ik zijn bezig met dubbel salto met halve draai op brug. Mischa is bezig met drie flik-flakken op de balk en Guusje W. met Tsukahara gehurkt/gestrekt en nog veel meer onderdelen natuurlijk!

Kracht & Vriendschap Opmeer
Zondag gaan we weer samen met Opmeer trainen. Dit keer gaan we naar Opmeer toe. Helaas moeten we wel vroeg op want we moeten al om 8:15 uur in Den-Bosch zijn. Maar gelukkig leren we er wel veel van.

Tilburgse Kampioenschappen
Deze zondag (13 november) hebben Summer, Milana en Eline wedstrijd in Tilburg. Ik wens ze super veel succes en plezier. Jullie kunnen het! (noot van de redactie: Summer van den Hurk heeft hier het goud behaald!)

Vrije tijd!!
Omdat we zondag naar Opmeer gaan, hoefden we zaterdag …….. niet te trainen. Daarom ben ik zaterdag samen met mijn moeder naar de film ‘Heartbeat’ geweest. Het was een super leuke film! In de hoofdrol speelt Rein uit Waalre. Hij is ook al een keer bij ons op school komen zingen. Op het station kwamen we Tisha tegen. Dat was heel toevallig. En ’s avonds hadden we mijn lievelingseten lasagne. Heerlijk!

Ook is sinterklaas weer in Nederland aan gekomen, dus ga ik mijn schoentje zetten. HIHI!

Dit was mijn eerste weekpraatje alweer!
Groetjes Isa

 

WEEKPRAATJE 1-7 NOVEMBER 2016

 

Stephanie Groenesteyn is 12 jaar en turnde tot voor kort bij DOS Vianen. In mei werd ze tweede van Nederland op het bondskampioenschap jeugd in de 1e divisie en werd ze 2e op sprong en 3e op balk.
In de zomer van dit jaar maakte ze de overstap naar Flik-Flak en gaat ze komend seizoen uitkomen bij de junioren. Ze turnde gisteren haar eerste wedstrijd van dit seizoen en daarover schrijft ze in haar weekpraatje. 

Hoi. Vandaag is het mijn beurt om het weekpraatje te maken. Dit weekend hadden Madinah, Guusje, Marit, Julie en ik een team wedstrijd in Waspik. Ik moest sprong en vloer doen. Madinah en Guusje mochten alles doen. En Marit deed brug en balk. Julie is nog geblesseerd maar had ons heel goed overal mee geholpen.

Balk
We begonnen op balk. Marit ging een nieuw onderdeel doen, namelijk flik loop. Guusje en Marit hadden de twee beste scores en die telden mee voor het team.

Vloer
Daarna gingen we naar vloer en daar mocht ik mijn oefening laten zien. Mijn vloer ging wel redelijk. Ik ben pas een paar maanden bij Flik-Flak en mijn oefening is nog niet zo lang af, dus ik heb hem nog niet zo heel veel kunnen oefenen.  Guusje en Madinah hadden ook een hele mooie oefening geturnd, ook voor het eerst hun nieuwe choreografie. De twee beste scores waren van mij en Madinah.

Sprong
Na de vloer gingen we naar sprong. Daar deed ik tsuki gehoekt en Guusje en Madinah deden hem gehurkt. Helaas viel ik met mijn eerste sprong. Daardoor hadden Guusje en Madinah de hoogste scores.

Brug
Toen kwamen we bij het laatste toestel namelijk brug. Guusje ging die wedstrijd dubbelhoek doen in haar oefening alleen viel ze daarmee en heeft ook liggerwissel in haar oefening gedaan. Superknap!!! Bij Madinah ging het niet zo lekker. In de laatste inturnbeurt kreeg ze ook nog een blaar. Maar op de wedstrijd heeft ze alsnog haar oefening kunnen doen. En bij Marit ging het supergoed. Haar brug oefening was super MOOI. Alleen ze deed zich pijn met haar knie bij de landing. We zijn uiteindelijk tweede geworden en gekwalificeerd voor het NK Teams in Hoofddorp over twee weken.

Dit was mijn eerste weekpraatje, heel veel groetjes van Stephanie.

 

WEEKPRAATJE 24-31 OKTOBER 2016

 

Turnen is hot. Door de successen van Sanne Wevers in RIO worden turnsters overal voor gevraagd in de media. Dat ondervond ook Madinha Tuharea vorige week toen ze als een heuse filmster mocht mee-acteren in een film die in onze turnhal werd opgenomen. Hierover vertelt ze onder andere in haar weekpraatje.

Hallo allemaal, deze keer is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. We hebben de laatste tijd best veel nieuwe onderdelen gedaan. De meeste van ons hebben ook al de eerste wedstrijden achter de rug. Vorig week is er een filmploeg geweest en die heeft gefilmd in onze turnhal. Ik Marit, Guusje en Alicia hadden een rol.


Nieuwe onderdelen
Ik denk dat van ons allemaal dat Tisha echt super veel nieuwe en leuke elementen heeft geleerd. Een van mijn favorieten is de Hindörf gecombineerd met paksalto op brug. Echt gaaf! Eve traint nu op een trainingssituatie flikflak-twistsalto! En hij is super mooi. Marit doet reus met draaien bijna alleen! En Guusje heeft Muchina gedaan. Jara heeft ook Muchina gedaan, maar dan met mat in de kuil op de tumblingbaan! En Daantje heeft dubbelsalto met een hele draai (oftewel Muchina) afsprong gedaan van brug. Stefanie heeft een super mooie dubbelsalto op vloer. En Livia heeft een liggerwissel gedaan.

Ik heb ook een paar nieuwe onderdelen geleerd namelijk: Yourchenko met mat (in de kuil) op sprong. Brug heb ik geoefend voor Sjappie. Balk heb ik salto achterover gedaan (waar ik eerst nog een kleine trauma over had). En op vloer heb ik muchina en dubbeltwist gedaan. En anderen hebben natuurlijk nog veel meer gedaan maar dan wordt dit stukje veel te lang ;).

Wedstrijden
De mensen die Leverkussen wedstrijd hebben gedraaid, ik ben super trots op jullie! Iedereen heeft het super goed gedaan. Tisha ook gefeliciteerd met je eerste plaats! Ik heb aanstaande zaterdag een teamwedstrijd. We zijn met vijven. Julie, Stefanie, Guusje, Marit en ik. Marit, Stephanie, Guusje en ikzelf hebben allemaal een nieuwe (vrije) choreo maar we weten nog niet precies wie er vloer gaat turnen maar dat wordt wel erg leuk om te laten zien!

Gefilmd?
Jaja, laatste donderdag werden we gefilmd voor een jongerenserie. Het gaat natuurlijk over TURNEN. Marit had de hoofdrol en moest een verliefd meisje acteren. Ze was zo verliefd dat ze tijdens haar oefening van de balk af viel… ? Het was echt super vet want ze moesten alles vanaf een andere hoek filmen. Ik ben echt benieuwd naar hoe het eindresultaat gaat worden.

Dit was mijn weekpraatje
Groetjes van Madinah

 

 

WEEKPRAATJE 16-23 OKTOBER 2016

 

Dit keer heeft Sterre Verhagen voor ons het weekpraatje geschreven. We hebben het wat later ontvangen want  ze wist niet dat ze dit moest maken. Even wennen natuurlijk voor de eerstejaars jeugd turnster.  Vandaag had ze eerst nog een kinderfeestje en daarna heeft ze dit geschreven. Knap en lang voor iemand die dit de eerste keer doet!

Hallo allemaal
Leuk dat ik voor het eerst een weekpraatje mag houden. We hebben nu herfstvakantie maar helaas trainen we nu minder dan normaal, maar ja dat is zo. We zijn allemaal weer hard aan het werken op de trainingen en iedereen leert weer veel nieuwe elementen wat heel leuk is. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om de nieuwe oefeningen aangeleerd te krijgen voor de wedstrijden, want over een paar weken hebben we weer onze eerste wedstrijd, wat natuurlijk super leuk is en dan zijn we jeugd 1 N2. Vooral de vloer- en balk oefeningen vind ik leuk, omdat we als pupil op vloer al twee jaar achter elkaar dezelfde oefening hebben gehad, behalve de series waren anders en nu hebben we een heel andere oefening. Afgelopen zondag moesten we trainen in plaats van zaterdag, omdat K&V Opmeer (turnclub) kwam. En dat is echt super leuk om ook een paar keer in het jaar met hen te trainen, want je kunt dan ook nieuwe dingen van elkaar leren.

Aankomende zaterdag ga ik naar het turngala in Den Bosch, hier heb ik heel veel zin in. Afgelopen week is Julie Dignouts helaas gestopt met training geven, omdat ze het te druk heeft met haar studie. Jammer dat je stopt Julie maar veel succes met je studie. Op whatsapp heb ik te horen gekregen dat Machela weer bij ons komt trainen wat heel leuk is, maar helaas doet ze waarschijnlijk geen wedstrijden mee. Maar het is wel leuk dat ze weer bij ons turnt.

Sinds een paar weken krijgen we ook voortaan op de dinsdagen en donderdagen anderhalf uur les van Bregje. Dat vind ik superleuk, want ze geeft altijd hele leuke warming-up. En op balk doen we vaak pirouetten wat ik ook leuk vind. Op de dinsdag en donderdag moet ik altijd een kwartier eerder uit school om op tijd te komen bij het turnen. We hebben ook al van elk vak op school een toets gehad. De toetsen gingen bij mij allemaal wel goed. Dus nu weer hard leren voor blok 2. Maar eerst nog van de vakantie genieten. Dit was mijn weekpraatje!!!
Groetjes Sterre

 

WEEKPRAATJE 12-19 OKTOBER 2016

 

Dit keer een weekpraatje van Eve de Ruiter. Eve zit in 3 VWO op het Rodenborch College en wordt een tweedejaars juniore. Ze vertelt over zichzelf en de rest van de groep en waar ze zich de afgelopen week zoal mee bezig hebben gehouden. De foto is een verhaal apart: Eve en Tisha hebben bij de Leverkusen Cup met de telefoon van ons jurylid Chantal een berg selfies gemaakt, waar Chantal pas later achter kwam. We dachten: laten we die er maar eentje bij zetten!


Hoi allemaal,
We zijn allemaal weer lekker aan het werk op de trainingen en veel nieuwe dingen aan het leren. Dus dat gaat super goed bij iedereen. Op brug zijn we veel bezig met muchina af en de yeagersalto. En dat gaat bij de meesten al heel goed. Op balk worden er nieuwe acro-series gemaakt zoals een flik-flik-loop door Guusje M en Marit en ik ben bezig met de flik-twist.
Volgende week hebben wij alweer herfstvakantie! Jammer genoeg hebben Stephanie en Livia nu al vakantie (hun school valt niet in de regio zuid) waardoor zij volgende week maar weinig trainingen mee kunnen doen. Volgende week is Tisha ook jarig en zij wordt alweer 17!

Op school zijn de eerste toetsen en proefwerken ook weer achter de rug dus we hebben nu een redelijk rustige periode voor de vakantie. Na de vakantie hebben we 1 week ‘gewoon’ school en dan hebben we de eerste proefwerkweek van het jaar al. Dat wordt dus hard leren in de vakantie. Verder is de schoolfotograaf vorige week weer langs gekomen, dus nu maar wachten op een mooi resultaat.

De jeugd 2 meisjes die nu in de 1ste van het Rodenborch zitten doen nu twee ochtendtrainingen mee en zullen na de Herfstvakantie de derde erbij gaan doen. Zij zijn ook hard met hun nieuwe vloeroefening bezig om hem helemaal te perfectioneren. Tisha en ik krijgen ook allebei een nieuwe vloeroefening. Die van die van mij wordt waarschijnlijk in de vakantie gemaakt, ik ben er heel erg benieuwd naar en ik heb er super veel zin in om hem te krijgen. Choreografe Helma Melis komt meehelpen met de choreo en mijn moeder heeft de muziek gevonden, heel speciaal. De oefening van Tisha wordt gemaakt door Tim Volleman (jawel hoor… de broer van..) hij is professioneel danser.
Dit was mijn weekpraatje weer!
Groetjes Eve

 

WEEKPRAATJE 3-11 OKTOBER 2016

 

We starten de weekpraatjes weer en dit keer beginnen we met Guusje Majoor. Guusje wordt een jeugd 2-turnster en komt komend seizoen uit in de Eredivisie. Omdat Guusje een hele jonge leerling is zit ze nog in groep 8 van de basisschool en daardoor traint ze nog niet zoveel als haar collega-turnsters. Ze vertelt iets over haar eigen week, een week uit het leven van een 11 jarige turnster!

Hallo allemaal

Leuk dat ik weer een weekpraatje mag houden! Ik heb van elke dag klein verslag gemaakt:

Zondag 2 okt
Vandaag ben ik naar de stad geweest met mama en m’n zusje Daantje om kleren te kopen. Het is ineens een stuk kouder buiten dus het werd tijd dat er weer eens wat warms in mijn kast kwam te liggen. Echt SUPER leuke kleren gekocht: een grijze skinny jeans, zo’n houthakkersbloes, een grijs t- shirtje, een lekker warme trui, nog een warme trui, en een heleboel sokken.

Maandag 3 okt
Vandaag was het een normale dag: naar school (in m’n nieuwe kleren),  en dan uit school huiswerk maken. Er zijn leukere dingen, maar gelukkig was het niet zoveel, dus kon ik ook nog andere dingen doen.

Dinsdag 4 okt
Dierendag! We hebben Lexie (onze hond) en Rocco (onze papegaai) heel erg verwend met lekkere hapjes. Rocco ziet altijd al vantevoren dat er wat lekkers voor haar wordt gemaakt en roept dan altijd: “lekker he?”. Lexie heeft vandaag heel veel knuffels ontvangen. Ook was m’n neefje jarig, dus die hebben we ’s-ochtends wakker gebeld en keihard voor hem gezongen J. Haha, moet je maar niet jarig zijn! 

Woensdag 5 okt
Een normale dag: naar school en turnen.

Donderdag 6 okt
Op donderdag mag ik altijd eerder weg van school om op tijd in Den Bosch te zijn.  Daar heb ik met Bregje aan het begin van m’n vloeroefening gewerkt. Die is nu een klein beetje veranderd en ik ben er heel blij mee, de oefening is super leuk geworden!

Vrijdag 7 okt
Lekker bijna WEEKEND J. Vandaag kwam Madinah bij mij logeren na de training: het was echt super leuk, we hebben Oreos’s  gebakken, heb je dat wel eens gedaan? Dat is echt superlekker. Wil je ook Oreo’s bakken, kijk even op internet voor het recept. Laat het me maar weten als je hebt geprobeerd hebt.
GuusjeMmaart2016-OREO.jpg

Zaterdag 8 okt
dit weekend doe ik niet veel bijzonders! Behalve dan dit weekpraatje maken ;-) Ik wens jullie allemaal een leuke week en als je tijd hebt: ga maar lekker Oreo’s bakken. Eet smakelijk alvast.
Groetjes, Guusje                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.