Flikflakturnendames.jouwweb.nl

WEEKPRAATJES 2015

 

WEEKPRAATJE 19-27 MEI 2015

 

Het weekpraatje is deze week geschreven door Daantje Bongers. Nu nog zit ze in groep 8, maar vanaf volgend seizoen gaat ze naar de brugklas van het Rodenborch College  in Rosmalen, waarover ze ook in haar weekpraatje schrijft. 

Hallo allemaal, deze week is het weer mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Afgelopen week was het voor mij een normale trainingsweek, maar toch wel een beetje speciaal. Want afgelopen woensdag ging ik samen met Jara en Tisha voor de eerste keer alleen met de trein. Van Den Bosch naar Eindhoven ging ik samen met Jara en Tisha , maar vanaf Eindhoven naar Weert moest ik alleen. De eerste paar minuten alleen was het wel een beetje spannend , maar daarna ging het wel goed. We hebben ons al een beetje voorbereid op volgend jaar , want dan moeten elke dag met de trein naar Rosmalen. Om al eens te testen hoe dat dan gaat en op welk perron we moeten zijn en zo, gingen we dit nu samen oefenen. 

De topgroep heeft zaterdag een wedstrijd gehad in België. Eve heeft voor het eerst flik flak loopsalto op de balk gedaan. Super knap van haar! Ze had bijna een 13.00 op vloer gehaald maar was net in de laatste serie dubbelschroef met haar hand aan de grond gekomen. Heel jammer want ze had nu nog een 12.00 en anders had ze bij de junioren mee mogen doen in de toestelfinale. Jullie hebben het allemaal super goed gedaan! 

Wij trainen lekker verder voor de finales in Haarlemmermeer en Almelo.
Groetjes Daantje

 

WEEKPRAATJE 11-17 MEI 2015

 

Na een heel druk Hemelvaartsweekend met het IAG evenement in eigen huis heeft Nikki Broeksma genoeg stof om over te schrijven in haar weekpraatje. De 13 jarige leerling van de brugklas heeft al enige maanden last van een rugblessure, waardoor ze helaas al een tijdje vanaf de zijlijn moet toekijken en alleen  aangepast kan trainen. 

Hoi,
Deze week is het weer mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Afgelopen week vond het grote sportevenement IAG plaats. Helaas kon ik zelf alleen maar vanaf de tribune meekijken. Van alles was er te doen. Er werden workshops gegeven in de Flik-Flak-hal en in bij Maaspoort Sports & Events werden wedstrijden en toernooien gehouden. Verder was het buiten altijd een groot feest met terrasjes, springkussens en een podium voor leuke optredens. Zo hebben bijvoorbeeld Dana en Tisha in onze hal een workshop balanceren gegeven. 

Er hing een erg leuke sfeer in de hal, maar met twee presentatoren die van alles te vertellen hadden over het turnen en nog veel meer daar omheen, kon dat ook niet anders. Het IAG is een bijzonder evenement omdat er maar liefst drie disciplines in een wedstrijd te zien waren: Turnen Dames, Acrogym en Trampoline springen. Flik-Flak heeft weer een aantal medailles naar binnen weten te slepen. Voor uitslagen klik je hier.

Op de wedstrijd heeft Tisha op balk een erg spectaculair nieuw onderdeel geturnd, namelijk een Arabier-twistsalto op, dit is een G-element! Zelf had ik graag aan de wedstrijd deelgenomen, maar daar ben ik nog niet klaar voor vanwege mijn rugblessure. Zaterdag had ik wel nog mogen vlaggen bij de senioren op vloer dus zat ik er wel heel dichtbij. Dit was mijn weekpraatje, tot de volgende keer! Groetjes Nikki XX

 

WEEKPRAATJE 27 APRIL - 3 MEI 2015

 

Deze week was het voor Jara Vennix weer eens zover; ze mocht het weekpraatje schrijven. Daar waar Jara eerst vooral uitblonk tijdens trainingen: zo gaat het nu ook steeds  beter op wedstrijden, zo bleek tijdens haar  1/2 finale in Amsterdam, waar ze op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. 

Hallo allemaal, Deze week was het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. We hebben op school 2 weken vakantie heerlijk!! Maandag was het koningsdag en hoefden we niet te trainen maar heb ik koningsdag gevierd in Windhoven; heel druk maar gezellig. Op dinsdag heb ik 's middags met Daantje getraind. Ik heb bij sprong yurchenko hele schroef op de mat gedaan. Wendy was er dinsdag en woensdag niet. Daantje kon deze week niet alles doen, want ze was op haar rug gevallen bij  de koningspelen. Julie kan jammer genoeg nog niet met ons mee trainen vanwege haar blessure. Ik hoop dat het snel beter gaat met haar! We hebben deze week andere trainings tijden dan de top dus daar kan ik niets over vertellen. Vrijdag en zaterdag was Nico er niet, omdat hij met Pauline, Tisha en Eline naar een oefenwedstrijd was. 
Dit was mijn weekpraatje, 
Tot de volgende keer!

 

WEEKPRAATJE 20-26 APRIL 2015

 

Eve de Ruiter (op de foto in het midden, tijdens de tweede plaatsingswedstrijd jeugd eredivisie), heeft het weekpraatje verzorgd. Ze is 12 jaar en de inwoonster van het Brabantse  Oosterhout zit in de brugklas van het Rodenborch College. Dit jaar komt ze uit in de Eredivisie bij de jeugd.

Hallo allemaal,
Deze week is het weer mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Dana is deze week weer voorzichtig begonnen met springen, ze pakt alles heel snel op dus dat is heel mooi. Ze heeft op sprong een paar keer over het blok gesprongen en ze heeft ook een paar dubbel salto’s op de air-tumbling gedaan.

Ik heb vooral wedstrijd voorbereiding gedaan. In eerste instantie zou Tanishaley nog wel aan de wedstrijd meedoen maar ze heeft ervoor gekozen om deze wedstrijd te laten zitten zodat haar knieblessure beter kan herstellen. Ze gaat nu voor de derde en laatste voorwedstrijd. Ik heb afgelopen zaterdag in Amsterdam, tijdens de tweede kwalificatie ronde voor de jeugd eredivisie geturnd en ik ben toen achtste geworden. Ook Alicia en Sterre hebben die dag geturnd, dit was de halve finale. Alicia werd eerste bij de pupillen II en Sterre werd tweede bij de pupillen I. Super gedaan allebei!

De topgroep had afgelopen week project- en excursieweek op school. Zelf ben ik woensdag naar Xanten geweest dat ligt net over de grens in Duitsland naar APX dit is een museum waar archeologische opgravingen zijn gedaan uit de tijd van de Romeinen. Eline en Tisha zijn naar Den Haag geweest, Pauline is naar Antwerpen geweest en Dana heeft een dagje Amsterdam gedaan met school.Dit was mijn weekpraatje,
Groetjes, Eve

 

WEEKPRAATJE 1-7 APRIL 2015

 

Vanuit Arnhem stuurde Pauline de Does (op de foto tweede van rechts tijdens de oefenwedstrijd tegen de Hazekamp), voorheen uitkomend voor AAC 1899, het weekpraatje in. Pauline is een laatbloeier, want pas als tweedejaars jeugdturnster kwam zij over naar FlikFlak. Dit jaar is ze eerstejaars juniore en wekelijks traint ze zo’n 22 uur. Op 1 april,  dat is geen grap, werd ze 14 jaar. 

Hoi allemaal,
Afgelopen week hebben de turnsters van de opleidingsgroep hard getraind voor de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag, die ze met groot succes goed hebben geturnd en waar Flik-Flak heeft gewonnen! Ook de topgroep heeft veelal gewerkt aan de oefeningen want volgende week vrijdag gaan de turnsters die fit genoeg zijn om een wedstrijd te kunnen draaien naar Engeland om een internationaal toernooi te turnen. Het is de bedoeling dat Tisha hier brug gaat turnen,  Eline een meerkamp en ik ook een meerkamp. Ook hebben we afgelopen week feest gevierd want Eline was maandag jarig en is 15 jaar geworden. Ook ik was woensdag jarig en ik ben 14 geworden. We hebben gezamenlijk woensdag getrakteerd. Rik had maandag gezegd dat hij wel zin had in een Bossche bol en dus hadden we voor de trainers een Bossche bol getrakteerd.

Met de nieuwe elementen gaat het ook goed want Tanishaley heeft over een oefensituatie tot in de kuil (voor sprong) yourchenko dubbel schroef gestrekt gedaan, waar Eve een yourchenko anderhalve schroef heeft gemaakt. Op balk zijn we druk bezig met Onodi’s en geschroefde flik-flakken. Op brug is Tisha begonnen aan de combinatie kwast met afsprong. Eve en ik zijn druk bezig met reuzen met draaien en de Yaegersalto. Op vloer is Eve bezig met dubbeltwist en ik heb deze week voor het eerst Muchina gedaan tot in de kuil. Ik hoop dat jullie allemaal hele fijne paasdagen hebben gehad!
Groetjes Pauline

 

WEEKPRAATJE 24-31 MAART 2015

 

Omdat ze het heel erg druk had deze week en haar verjaardag vierde, stuurt Eline Vos haar weekpraatje iets later in dan gebruikelijk.  Eline is deze week 15 jaar geworden, is een tweedejaars juniore en traint 22 uur per week in de FlikFlak hal.

Hallo allemaal,
Deze week heeft iedereen weer hard getraind. Op sprong zijn we veel bezig op een methodische situatie. Dat is over een blok tot in de kuil. Daar hebben Tanishaley, Jara en Eve Yourchenko 1½ schroef gedaan en Pauline hele schroef. Ook heeft Jara Omelianchic gestrekt en strek half gedaan. Ook de andere meisjes zijn goed met Yourchenko’s bezig. 

Tisha is nog geblesseerd en is daarom vooral op brug bezig om haar D-score te verhogen. Ze begint al een mooie waardevolle brugoefening te krijgen met wat nieuwe elementen erin. De pupillen 2  hebben voor het eerst in de brug gereusd.

Op vloer zijn Wendy, Jara en Daantje goed bezig met dubbelsalto’s. Daantje heeft ook dubbelhoek tot in de kuil gedaan en Eve dubbeltwist op de tumblingbaan. Helaas voor haar is Julie nog geblesseerd aan haar elleboog en ook Nikki heeft nog last van haar rug, maar het gaat al wel iets beter. 

Donderdag hadden we een soort van competitie wedstrijd tegen de Hazenkamp. Het was erg leuk en er hing een gezellige sfeer met de andere meiden. Het plan is om deze competities vaker te gaan doen; het zijn heel nuttige oefenwedstrijden. We zaten maximaal met z’n zessen in een team (nou ja de Hazenkamp eigenlijk met 7) en per toestel turnden er drie. Per toestel kon je een punt halen en Flik-Flak had 1 punt op balk gescoord. Ook vond ik het erg leuk om Evie en Denise weer te spreken. Dit was het voor deze keer, doei. 
Eline.

 

WEEKPRAATJE 17-23 MAART 2015

 


Voor Julie Klijn uit Breda een moeilijke tijd, want terwijl haar trainingsmaatjes vrolijk verder trainen, wordt zij voortdurend geplaagd door blessures. Het is knap hoe ze toch de moed erin houdt en probeert haar trainingen zinnig te vullen. Ze maakte deze week het weekpraatje. 


Hallo allemaal,
Deze week is mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Helaas ben ik nog steeds geblesseerd aan mijn elleboog. Dat is al vanaf de kerstvakantie. Ik ben toen gestruikeld toen we op kamp verstoppertje speelde. Daarna heb ik er ook nog een keer een klap op gekregen. Ik mocht sinds deze week weer hangen aan de brug en toen had ik zaterdag weer heel veel pech. Ik was op de trampoline en had een polsbandje om mijn voet. Ik had een sneetje onder mijn teen. Ik wilde salto achteruit maken en toen bleef ik ergens achter haken en toen maakte ik een vervelende val. Ik was heel erg geschrokken en Frank ook. Ik ben weer op die stomme elleboog gevallen. Zo kom ik er nooit vanaf. Ik wil heel graag met de halve finale van het NK meedoen en mijn mooie rode pakje aan doen.

Deze week hebben we een nieuwe warming-up gekregen van Julie (niet ik), onze choregrafe. Een hele leuke warming-up met veel geswing. In de hal is er nu vaker een nieuwe trainer, hij heet Ruben. Hij wil net zo  goed worden als iedereen van Flik-Flak turnen dames. Nico is zijn grote voorbeeld. 

Dit weekend hebben Eve, Tanishaley, Jara, Wendy, Madinah, Marit, Guusje Majoor, Alicia en Isa wedstrijd gehad. Voor Jara was het wel heel zwaar want die had heel de week kamp van groep 8 gehad en niet zoveel geslapen. Ik had een paar weken geleden eigenlijk wedstrijd, samen met Daantje. Alleen omdat ik geblesseerd ben aan mijn elleboog heb ik dispensatie gekregen. Guusje Willems en Sterre moesten deze week eigenlijk ook een wedstrijd turnen. Alleen Sterre is geblesseerd aan haar polsen en  Guusje Willems aan haar voet. Zij hebben ook dispensatie gekregen. Als je dispensatie krijgt moet je minstens bij de beste 15 zitten van vorig jaar. Het ging voor de meesten erg goed; ik ga niet alle uitslagen vermelden want die staan gewoon op de site. 

We werken nu met een schema waar de kinderen die nergens pijn hebben in een groep zitten. De kinderen die geblesseerd zijn zitten ook samen in een groep. Er is ook nog een groepje met de jongste kinderen. Zij krijgen les van Linda en soms van Pieter.  Zaterdag was er een nieuw meisje bij ons aan het trainen. Zij heet Maaike en ze is heel aardig. 

Dit was mijn weekpraatje
Groetjes Julie

 

WEEKPRAATJE 1-8 MAART 2015

 

Het weekpraatje van deze week is gemaakt door de 11 jarige Wendy Gebraad, zij komt uit Oosterland en is het ‘Zeeuws meisje’ van onze selectie. Wendy turnt sinds dit seizoen bij FlikFlak en is een eerstejaars jeugd meisje.

Hallo allemaal,
Deze week zijn we allemaal druk bezig geweest voor de wedstrijd. Jara, Marit, Madinah, Alicia en ik hebben zondag weer een competitiewedstrijd  gehad;  wij werden 1e. Ik ben zaterdag op zondag bij Jara blijven slapen, omdat de competitiewedstrijd in Eindhoven was. Tisha kwam ons begeleiden met de wedstrijd (zij woont ook in Eindhoven). Dit vond iedereen super leuk en ze had het goed gedaan. We zijn vandaag begonnen op sprong, hier is niemand gevallen. Als tweede toestel hadden we brug, hier heb ik voor het eerst losom gedaan en dit ging goed. Het derde toestel was balk helaas ben ik gevallen, bij de rest ging het goed. Als laatste toestel hadden we vloer, ook hier ben ik gevallen doordat ik weg gleed. Ook bij vloer ging het heel goed bij iedereen. Ik vind dat het heel goed ging bij iedereen zondag en ik vond het heel erg leuk.

Daantje heeft zondag de kwartfinale gehad in Hengelo en ze is daar 1e geworden, ze was op balk en vloer de beste van die dag! Super gefeliciteerd Daantje!

Na de competitie van ons zijn Jara en ik nog naar de Bounz geweest, dat was super leuk! Woensdag is mijn directeur komen kijken. Hij vond het heel erg leuk om een keer te kijken. Hij vond het knap dat er niemand stil stond en iedereen gedisciplineerd bezig was. De tijd vloog voorbij deze week. Ik wens iedereen alvast succes met de kwartfinales en tot een volgende keer weer.
Groetjes uit Zeeland

 

WEEKPRAATJE 23-28 FEBRUARI 2015

 

Het weekpraatje komt deze keer uit Limburg en wel van Daantje Bongers. Daantje werd in januari 12 jaar en zit in groep 8 van de Sint Fransiscusschool in Laar, een kerkdorp van de plaats Weert. Zij komt uit in jeugd 1 N2 dit jaar. 

Hallo, deze week mag ik het weekpraatje schrijven. Deze week heb ik mijn advies gekregen voor het voortgezet onderwijs, ik ga naar de HAVO. Daar ben ik super blij mee!

In de carnavalsvakantie zijn we op wintersport in Oostenrijk geweest. We hadden daar heel goed weer. Maandag was ik weer gaan trainen. De dag daarna had ik super veel spierpijn. Marit en Jara hebben in de gordel trippel salto gedaan. Super knap van hen!

Ik hoopte dat de week snel voorbij ging want zaterdag bleef ik bij Eve slapen. Ik ben met Eve en Jessie (tweeling zusje van Eve) naar crossjump geweest. Dit is een hal met vol met trampolines ze staan zelfs ook tegen de muur. Het was super leuk! We kwamen heel toevallig  Alicia tegen met de pupillen 1 en 2 zij hield daar haar kinderfeestje. Op zondag kwam mijn moeder mij ophalen bij Eve. In de auto heb ik mijn weekpraatje geschreven, het duurde nog een uurtje voordat ik thuis was.
groetjes van Daantje

 

WEEKPRAATJE 18-23 FEBRUARI 2015

 

En voor deze week hebben we ook weer een weekpraatje ontvangen. Dit keer van Nikki Broeksma, 13 jaar oud en eerstejaars junior. Ook Nikki zit op de brugklas van het Rodenborch in Rosmalen.

Hoi, deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven.
Afgelopen week hadden we voorjaarsvakantie en waren dus lekker een weekje vrij van school.

Afgelopen zaterdag was er nog iets erg leuks gepland. De 50e verjaardag van onze trainer Nico!  De topgroep verzamelde op zaterdagochtend al een uur van te voren en namen allemaal een hoop slingers en ballonnen mee.  Rik had een grote Abraham-pop geregeld, Pauline had samen met Chantal foto’s van Nico van vroeger uitgezocht en een collage ervan gemaakt en zelf had ik een taart gemaakt. 45 Minuten lang hebben we de hal versierd met slingers en ballonnen.  We stonden een kwartier van te voren klaar met fluitjes in onze mond met ‘Happy Birthday’ op de achtergrond gedraaid in het donker. Nadat hij eindelijk binnenkwam en we allemaal ‘Surprise!’ riepen en ‘lang zal hij leven’ zongen hebben we lekker een stuk taart op en daarna nog even in de hal rond gehangen en gespeeld. Maar na een uur feesten hebben we toch nog wel twee uurtjes geturnd.

Verder bij de trainingen zijn nog steeds veel turnsters van de topgroep geblesseerd waardoor we steeds maar met een klein groepje op een toestel turnen. Op sprong heeft Eline Yourchenko met een hele schroef de kuil in gedaan en op brug zijn we veel bezig om onze basis te verbeteren. Op balk heeft Pauline flik-flak loopsalto alleen gedaan. Zelf ben ik geblesseerd aan mijn rug en ga daarvoor twee keer per week naar Fysius-Rugexperts in Den Bosch. De eerste keer moet ik op een groot fitnessapparaat voor meer controle in mijn rug en de tweede keer gaan ze mijn rug los masseren. Ik hoop dat iedereen weer snel voluit kan gaan trainen!  

Dit was mijn weekpraatje! XX Nikki
Nico50_01.jpg

 

WEEKPRAATJE 10-18 FEBRUARI 2015

 

Na de drie dolle carnavalsdagen in het zuiden des lands heeft Tanisahely Neto een weekpraatje ingestuurd. De 12-jarige brugklasleerlinge vertelt over de afgelopen week en de vorderingen die iedereen maakt.

 

Hallo allemaal,
Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Ik heb niet voluit kunnen turnen vanwege mijn (red: knie) blessure. Deze weken zijn we hard bezig met onze programma’s. We hebben paar keer per week een basis rondje. Daar doe je al je basis oefeningen. Ook hebben we paar keer per week onderdelenplanning; in dat rondje moet je delen van je oefening doen.

Bij de topgroep is er op dit moment een aantal geblesseerden. Daardoor kan dus niet iedereen voluit trainen. De kleintjes zijn ook hard bezig aan hun programma's. Wendy, Jara en Daantje zijn hard bezig met dubbelsalto op de airtumbling. Ook zijn zij bezig met reus heel op brug. Verder heeft Marit nog een mooie dubbelsalto van brug laten zien. Tisha heeft deze week ook een hele mooie dubbele muchina (dubbelsalto met twee draaien erin) met zachte mat van de brug afgedaan.

De allerkleinste meisjes zijn vooral met hun wedstrijdoefeningen bezig, want er komen binnenkort heel veel belangrijke wedstrijden. Dana heeft deze week ook weer een paar mooie yeagers laten zien. Zij is zondag ook jarig geweest en 16 jaar geworden. Dit was mijn weekpraatje.
Tanishaley

 

WEEKPRAATJE 2-9 FEBRUARI 2015

 


Aan Jara Vennix de taak om de afgelopen week goed op te letten voor het weekpraatje. Jara is een jeugd1 N2 turnster en is haar turncarriére gestart bij ARS in Eindhoven. 

Hallo allemaal, Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Maandag hoefden we niet te trainen (red: omdat ze zondag wedstrijd had gehad) en dat kwam goed uit, want deze dag  had ik proef Cito’s op school. Deze week kon ik niet veel op brug doen, omdat mijn leertjes niet goed meer waren. Ik kon alleen lintjes en blokjes doen. Uiteindelijk kwamen mijn nieuwe leertjes donderdag binnen en kon ik ze vrijdag inturnen. 

Daantje, Wendy en ik hebben deze week geoefend voor de wedstrijd van zaterdag. Julie heeft een aangepaste training omdat ze  geblesseerd is aan haar elleboog. Zaterdag hebben we onze 1/8 finale geturnd. Deze wedstrijd was in Eindhoven. Vlakbij mijn huis want ik woon in Eindhoven dus we hoefden niet ver te rijden. Daantje en Wendy zaten in baan 1 en Julie en ik in baan 2. Julie heeft niet meegedaan maar gelukkig had ze bij de vorige wedstrijd al genoeg punten gehaald. Ze heeft mij goed aangemoedigd. We hebben een goede wedstrijd geturnd. Daantje had een mooi punt op vloer. In baan 1 was Daantje eerste en Wendy tweede geworden en ik in baan 2 derde. Ik vond het leuk dat Tisha even was komen kijken.

Verder was er deze week nog iets grappigs gebeurd. Nico stond voor het stoplicht en ging op een andere auto mopperen dat die niet wilde doorrijden. Daarna reed zijn busje echter ook niet door en stond hij zelf midden op de weg stil. De turnsters lagen toen helemaal in een deuk. Omdat het  gevaarlijk was voor het andere verkeer moesten de turnsters het busje toen duwen tot het in de berm stond… Alle mensen keken wel een beetje raar dat zo’n groep meisjes de bus ging duwen. Gelukkig was het niet zo ver van de turnhal dus de turnsters zijn toen lopend naar de training gegaan. Nico hebben ze die dag niet meer gezien want voor hij klaar was met de ANWB en de garage was de training alweer afgelopen. 

Dit was mijn weekpraatje, tot de volgende keer.
Groetjes Jara

 

WEEKPRAATJE 27 JANUARI - 2 FEBRUARI 2015

 

Eve de Ruiter is afkomstig uit Oosterhout en turnt dit jaar voor het eerst in de Eredivisie. Ze zit in de brugklas van het Rodenborch College en sinds nieuwjaar draaien de brugklassers ook het volledige ochtend-training programma mee.

Deze week is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. We hebben een toets week gehad op school, dit was mijn eerste toets week op het Rodenborch en op de middelbare school dus. Daarom hadden we afgelopen week ook aangepaste trainingstijden. 

Tijdens de trainingen afgelopen week heeft Tisha pak salto gedaan in een wedstrijdsituatie op de brug. Zelf heb ik twee en halve schroef gedaan op vloer. We zijn vanaf woensdag begonnen met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Niet iedereen kon alle toestellen doen vanwege blessures. Helaas was Nikki ziek en kon zij helemaal niet meedoen. Tanishaley en Tisha hebben bijvoorbeeld alleen brug gedaan en hebben op de wedstrijd ook beiden een nieuw onderdeel geturnd, Tanishaley Muchina af en Tisha Gingersalto. Pauline en ik hebben voor het eerst dubbel salto van brug gedaan en ik heb ook nog dubbel schroef op vloer gedaan. Alleen Pauline en ik hebben een volledige meerkamp geturnd op de wedstrijd . Pauline heeft een mooi resultaat neergezet en een goede brug gedraaid ik heb mijn punten record verbeterd van 40.200 naar 43.716. 

Zondagmorgen hebben de meisjes van de opleidingsgroep toestelfinales gehad. Ze hebben het erg goed gedaan en met zijn allen 23 medailles gehaald. Gefeliciteerd allemaal! 
Groetjes,
Eve

 

WEEKPRAATJE 19-27 JANUARI 2015

 

En ook deze week hebben we weer een weekpraatje ontvangen. Ditmaal was Audrey Smeets, de 14 jarige junior turnster uit Kaatsheuvel en dochter van (turn)fotograaf Maurice Smeets de gelukkige om de week voor ons te beschrijven. 

Hoi, deze week ben ik weer aan de beurt om een weekpraatje te schrijven. Deze week begon eigenlijk wel grappig. Omdat Nico ons niet kon halen van school, (hij was met Tisha naar de Oranje training in Heerenveen) kwamen Rik en Pieter ons halen. Nikki Eve en Dana dachten dat ze de auto van Rik zagen en wilden instappen maar toen ze er al bijna inzaten bleek het de auto van iemand anders te zijn…. Nouja deze was ook grijs ;)

Ik zelf heb de afgelopen maand niet goed kunnen trainen vanwege mijn blessure. Twee jaar geleden ben ik gestopt omdat ik teveel last had van mijn ellebogen, maar na een paar jaar niet belasten wilde ik het toch weer proberen. Nu kreeg ik eind 2014 toch weer pijn en heb ik dit laten onderzoeken. Het viel mee en het viel tegen: ik moest goed rusten en nu heb ik samen met de fysio een aangepast trainingsschema gemaakt, met oefeningen om mijn armen weer sterker te maken. Hierdoor kan ik het toestel brug op dit moment niet meedoen. Ik mag dus wel nog turnen maar moet wel proberen de pijn te vermijden en met de juiste belasting leren omgaan. Nu ga ik vooral de oefeningen doen die ik heb gekregen.

De meiden hebben tijdens hun stages en laatste periode veel nieuwe elementen geoefend en zijn er hard mee bezig om die elementen goed te kunnen beheersen. Aanstaande zondag hebben ze een oefenwedstrijd in de regio. Wel met heel weinig inturntijd en geen echt toestel-pakket, maar wel een goed test moment voor wat elementen. Ik wens ze heel erg veel succes en hoop dat ze het goed doen.
Groetjes en tot volgende keer
Audrey

 

WEEKPRAATJE 13-18 JANUARI 2015

 


Tisha Volleman had niet zoveel tijd voor een weekpraatje, want ze moest trainen bij Flik-Flak, in het weekend in de dansschool thuis nog werken aan haar choreografie en vervolgens op zondag weer door naar Heerenveen voor een Oranje-stage. Gelukkig bestaat er whats-app en kregen we op die manier nog een weekpraatje toegestuurd.

 

Hallo allemaal. Dit jaar worden Dana en ik senior! Ik ben dus hard aan het trainen samen met de andere meiden. Het is heel gezellig en het gaat ook erg goed. Ik ben zondag samen met Nico naar Heeerenveen gegaan voor de Oranje-stage waar ik erg veel zin in had, omdat ik voor de eerste keer echt bij de senioren zat…

Ik heb erg goed kunnen traien en ben onder andere bezig geweest met een nieuwe opsprong op balk, een aanta lnieuwe elementen op brug en een hele nieuwe sprong! Ik moet namelijk een hogere D-score (moeilijkheid) krijgen. Binnenkort hebben we een oefen wedstrijd in Mierlo waar ik hoop al een paar nieuwe elementen te kunnen doen. 

Met de rest van de meiden gaat het ook goed. Tanishaley heeft bijvoorbeeld Muchina van de brug af gedaan en Eve Yourchenko gestrekt met hele schroef.  Eline is hard aan het werk om haar moeilijkheid omhoog te krijgen. Dana is jammer genoeg nog geblesseerd aan haar knie. 

Ik wil ook Marit, Madinah, Guusje M., Alicia, Sterre,  Isa en Guusje W proficiat wensen, want ze hebben het super goed gedaan bij de wedstrijd in Zierikzee het afgelopen weekend! :-) 

it was het weer, vanuit Heerenveen veel groetjes,
Tisha! X

 

WEEKPRAATJE 5-12 JANUARI 2015

Na de Kerstvakantie komt iedereen weer in het normale ritme. Zo ook Pauline de Does, de turnster uit Arnhem, die meteen aan de beurt is voor het eerste weekpraatje van dit jaar. 


Hoi allemaal,
Ik was deze week aan de beurt om het weekpraatje te maken. Afgelopen week zijn we weer begonnen met het normale leven, na de vakantie weer vroeg op om naar school te gaan en laat thuis van trainen. We hebben dus niet echt nieuwe dingen gedaan want we moeten eerst weer opstarten.


Julie, Jara, Wendy en Daantje moesten wel hard aan de bak want zij hadden zondag wedstrijd in Valkenswaard. Bij iedereen ging het wel goed, Wendy werd tweede met net achter haar Daantje die derde werd, daarachter zat Jara en zij werd net vierde. Ook Julie heeft het goed gedaan en kwam terecht op een mooie zevende plaats.


Tisha is bezig met haar nieuwe vloer choreografie maar dat doet ze niet in de trainingen dus daar hebben we nog niet veel van gezien.


Ook waren Daantje (zaterdag) en Jara (zondag) jarig. Daantje heeft op zaterdag echte Limburgse vlaai getrakteerd. Verder gingen de trainingen goed deze week, er zijn niet echt bijzondere dingen gebeurd en ik hoop dat dit verder in het jaar ook zo blijft! 
Groetjes Pauline

 

WEEKPRAATJES 2014
HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 15-24 DECEMBER 2014

Eline Vos was samen met haar groep op stage naar het Duitse Ulm, waardoor ze niet eerder haar weekpraatje kon doorsturen. Vandaag, tweede Kerstdag, alsnog een weekpraatje!


Hallo allemaal.
Mijn weekpraatje van deze week gaat over Ulm, waar we afgelopen woensdag met de topgroep naar toe gingen. Ik zat met Dana op de kamer, Tisha met Tanishaley en Eve, Nikki en Pauline met z’n drieën. Voor Nikki, Tanishaley, Eve en Pauline was dit de eerste keer. Zelf was ik nu voor de derde keer mee.


Tisha heeft op de tumblingbaan dubbel dubbel gedaan. Tanishaley en ik hebben van brug muchina gedaan tot in de kuil en Nikki dubbel hoek. Op sprong is Pauline bezig met de voorbereiding voor omelianchic en Tanishaley heeft yourchenko hele schroef gestrekt gedaan. Op balk heeft Nikki salto voorover met één been afzetten op de hoge gedaan en Tisha en Tanishaley zijn goed bezig met dubbelsalto af. Dana heeft vanwege haar blessure niet zo veel kunnen doen, maar had ook op brug weer een mooie muchina laten zien.


Zaterdag was het gymixed gala waar Tanishaley, Tisha en ik aan meededen. Je wordt dan gekoppeld aan een jongen en ik was met Dennis Docker. Jammer genoeg waren we in de eerste ronde afgevallen.  Tanishaley was samen met een Hongaar en deed als eerste toestel vloer. Ze had een 13.00 en was door naar de volgende ronde. Toen deed ze brug. Het was een nette oefening, maar ze haalden de derde ronde niet. Tisha was met Helge Liebrich (zat in Duitse team in Nanning) en begon ook op vloer. Ze had een mooie oefening met 13.40 en was door. Ook brug ging goed en ze kwam in de finale. Daar deed ze balk en werd ze tweede. Nieuw dit jaar was dat de beste twee uit de finale nog een keer tegen elkaar moeten en je mag dan zelf weten welk toestel je nog een keer doet (sprong is er niet mogelijk). Tisha koos vloer en haar partner rek. Het werd heel spannend, maar vooral omdat de jongen uit het andere team ( samen met Lisa Katharina Hill ) ook nog eens viel, hadden uiteindelijk Tisha en Helge gewonnen. 


Vrijdag waren we naar de Kerstmarkt geweest. Dat was wel leuk. Zondag hadden we gezwommen en 's avonds hadden we surprise gedaan. Het was gezellig en ik vond het vooral leuk om elkaars gedichten en anekdotes te horen. Nu hebben we een paar dagen vakantie en ik wens iedereen prettige feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar.
Groetjes Eline 

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 8-14 DECEMBER 2014


Julie Klijn is weer in de pen geklommen en heeft een leuk weekpraatje gescheven. Ze woont in Breda dus ze hoefde niet zover te reizen naar de districtswedstrijd afgelopen weekend bij haar oude club Breda-gym. 


Hallo, deze week is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. We hadden vorige week zaterdag een fotoshoot met Sandra Janssen. Wij (van de opleidingsgroep) hadden onze nieuwe zwarte pakjes aan. Dat is een tussenpakje, want ons rode pakje is er nog niet. De top had hun rode pakje aan. Eerst begonnen we met de groepsfoto. Daarna werden de foto´s gemaakt waar je alleen op moest. Het was heel leuk en de foto´s zijn vast heel mooi. Ik hoop dat we ze snel te zien krijgen. Van de foto van vorig jaar heb ik een mooie fotolijst in mijn kamer. 


Deze week was er een voorwedstrijd in Breda. Daar woon ik zelf. Bredagym, mijn oude club, organiseerde deze wedstrijd. Zaterdagochtend moesten Sterre, Guusje en Isa. Zaterdagmiddag moesten Guusje, Marit, Alicia en Madinah. Ik was toen ook jurymeisje. Ik reed toen met Nico mee na de ochtendtraining naar Breda. Zondag moest de Eredivisie. Daantje en ik waren toen ook jurymeisje en dat was super leuk. Bij de pupillen 1 werd Guusje derde. Isa werd vierde, en dat is extra knap omdat ze vorig jaar nog in de vierde divisie turnde. Sterre werd negende. Bij de pupillen 2 werd Guusje eerste. Marit en Alicia werden allebei tweede. Madinah werd elfde. Bij de senioren kon Dana helaas niet meedoen, want ze heeft een blessure aan haar voet. Het was Eve haar eerste wedstrijd in de Eredivisie. Ze heeft het heel goed gedaan, en ook nog 40 punten gehaald. Bij deze wedstrijd hadden Eve en Nikki een nieuwe choreo van Bregje. De vloeroefeningen zijn echt heel mooi geworden. Tisha werd 1ste bij de senioren. Ze kon geen vloer doen omdat ze last van haar hamstring kreeg, maar had wel meer dan 39 punten voor de eerste drie toestellen. Nikki werd bij junioren 1ste , Eline werd 2de en  Pauline 3de. Bij de jeugd werd Tanishaley 1ste en Eve 2de


Daantje, Jara, Wendy en ik hadden geen wedstrijd. Wij zijn pas 11 januari aan de beurt in Valkenswaard.  In de kerstvakantie gaan we een paar dagen op stage naar Nieuw-Vennep en dan kunnen we nog even goed oefenen en natuurlijk ook veel lol maken. Na de wedstrijd gingen Dana, Eline en Tisha meteen door naar Heerenveen voor een JOS-stage. Groetjes Julie xxx


Foto: Maurice Smeets

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 24-30 november 2014

Wendy Gebraad turnde afgelopen zaterdag haar eerste buitenlandse wedstrijd; dat vond ze erg spannend.Aangezien het team voor de NK clubteams al vol zat was besloten dat Wendy met de jeugd meisjes mee mocht naar België om ook in het wedstrijdritme te komen, een mooi buitenkansje voor haar dus! Ze vertelt er zelf alles over in haar weekpraatje.


Hallo allemaal, ik ben weer aan de beurt voor het weekpraatje. Afgelopen week zijn Tisha, Eline, Pauline, Nikki, Tanishaley en ik beziggeweest met de voorbereiding voor de Michel Wanten cup afgelopen weekend. Pauline, Nikki, Tanishaley en ik hebben als team meegedaan opzaterdag in de middagronde. Tisha en Eline moesten in de avondronde. Het was mijn eerste internationale wedstrijd en ik vond het een hele leuke ervaring. Het eerste wat we mochten doen was een rondje door de zaal lopen om te kijken hoe het eruit zag. Het was geen hele grote zaal, maar wel fijn ingedeeld. We begonnen eerst met het groot inturnen van een uur. Voor mij een hele aparte ervaring, want ik had dit nog nooit meegemaakt. Het groot inturnen is wel heel fijn, want je kan de toestellen goed uitproberen. Hierna moesten wij opmarcheren naar de toestellen. Wij begonnen op sprong, samen met de Amerikanen die bij ons in de groep zaten. Tijdens de wedstrijd turnden er 2 turnsters in, waarna de 1e turnster de wedstrijdsprongen moest doen en daarna de 3e turnster moest inturnen. Zo ging het bij ieder toestel. Pauline, Nikki en Tanishaley sprongen alledrie een hele mooie Tsukahara. Ik sprong een overslag en ook die ging goed. Hierna hadden wij brug. Pauline deed geen brug. Nikki had een hele mooie brug. Tanishaley had een perfecte brugoefening (vind ik). Mijn brugoefening was simpel maar hij ging wel goed. De Amerikanen hadden op dit toestel moeite en van de 4 turnsters zijn er 3 gevallen. De balk was het volgende toestel. De Amerikanen waren voor ons en die hadden allemaal een hele mooie balkoefening. Pauline had een hele mooie balkoefening. Tanishaley, Nikki en ik ook. Ondanks dat we gevallen zijn hebben we het toch goed gedaan. Ik ging eraf met de pirouette. Vloer was ons laatste toestel en hier vond ik dat de Amerikanen iets minder waren dan Pauline, Nikki en Tanishaley. Tanishaley is helaas gevallen maar heeft wel voor de eerste keer dubbel twist gedaan!  Jammer genoeg was ik ook gevallen. Verder waren de oefeningen van ons allemaal mooi gelukt. Ik vond het een hele bijzondere wedstrijd en ik heb hier heel erg van genoten.


We zijn als team 1e geworden en Nikki is heel erg knap 2e geworden individueel. Nikki heeft toestelfinale sprong, vloer en is reserve op brug. Tanishaley heeft toestelfinale op brug. Tisha is in de avondronde 1e geworden en Eline 3e. Tisha heeft toestelfinale op brug, balk en vloer. Eline heeft toestelfinale op vloer en is reserve op brug. Ze hadden allebei dubbel twist gedaan en Eline voor de eerste keer Yeager en hij was ook gelukt. Gefeliciteerd allemaal. De toestelfinales zijn op zondag 30-11, ik weet hier nog geen uitslagen van. (Webmaster: hier werden maar liefst zeven medaills gewonnen! Zie dit verslag)


Ik heb ook mijn eerste interview gehad met de meiden door Gympower. Voor de prijsuitreiking heeft iedereen nog een heel mooi turnbeeldje gekregen als aandenken aan deze wedstrijd. Dit weekend vond ik echt een super ervaring en ik heb er heel erg vangenoten. Ik hoop dat jullie het een leuk weekpraatje vonden.
Groetjes Wendy

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 17-23 november 2014


Daantje Bongers begon net als (haar huidige choreografe) Julie Dignouts en Vera van Pol haar turncarriére bij het Limburgse Jan van Weert, de club in haar woonplaats Weert. Sinds anderhalf jaar heeft ze de overstap gemaakt en reist ze op en neer naar Den Bosch. Ze heeft een tweelingzusje Sam, die ziet er precies hetzelfde uit als Daantje, alleen... zit ze niet op turnen. 


Hallo, ik ben Daantje Bongers ben 11 jaar en kom uit Weert. Ik zit op  de basisschool St. Franciscus in groep 8. Deze week is het mijn beurt  om het weekpraatje te schrijven. We hebben deze week met 3 teams aan de finale NK in Amsterdam meegedaan. Helaas kon de eredivisie niet meedoen door blessures. De pupillen 1 met Guusje W, Sterre, Isa en Lisa (gastturnster) zijn 3e geworden. De pupillen 2 met Marit, Madinah, Guusje M en Alicia zijn Nederlands kampioen geworden.  Op zondag waren wij aan de beurt, jeugd N2. We moesten allemaal heel vroeg opstaan. Eve deed deze oefeningen vorig jaar al maar voor Jara, Julie en mij zijn ze helemaal nieuw. We begonnen op sprong en deden alledrie Tsukahara. Ik had één sprong niet door dat is een 0 maar gelukkig hadden Eve en Jara nog een goede sprong. Jara scoorde maar liefst op balk een 14.350 zij deed de losse radslag. Super knap van haar. Het was een spannende wedstrijd. We stonden ruim 2 punten achter voor het laatste toestel dat was vloer, maar de nummers 1 en 2 moesten nog sprong en daar kun je maar maximaal een 14 halen (op vloer boven de 16). We probeerden zo netjes mogelijk te werken en mijn oefening was heel goed gegaan, ik kreeg een mooie 14.00. Dus op het laatst gingen wij er nog met het goud vandoor! 


Dat was mijn weekpraatje , groetjes Daantje

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 11-17 november 2014

Deze week weer eens een weekpraatje van Nikki Broeksma. Nikki wordt in januari een junior turnster en woont in Hank, tussen Breda en Gorinchem.  Ze viel vorig jaar op door haar mooie uitstraling dus we zijn erg benieuwd naar haar nieuwe vloeroefening.


Hoi, deze week is het mijn beurt weer om het weekpraatje te schrijven. Ik zit nu in de brugklas van het Rodenborch-College, een LOOT-school in Rosmalen en doe sinds kort ook al ochtendtrainingen. Op school gaat het erg goed en ik heb het er erg naar mijn zin. Ik vertrek iedere ochtend om half 8 en ben rond 7 uur 's avonds weer thuis. Elke dag word ik met de auto naar school gebracht en met de auto vanaf Flik-Flak ook weer opgehaald. Het zijn lange dagen maar ik vind het erg leuk om mijn sport te combineren met school. 


Afgelopen weken hebben we tijdens de trainingen veel aandacht besteed aan het krijgen van hogere D-scores op de toestellen, maar werken we nu ook aan onze oefeningen voor de komende wedstrijd: de Michel Wanten Cup, een toernooi in België. Eigenlijk zouden alleen Pauline, Wendy en ik daar aan mee gaan doen en de andere turnsters (Tanishaley, Dana, Tisha, Eline en Margo) aan de NK clubteams. Helaas hebben Dana en Margo een blessure waardoor we nu geen volledig team kunnen maken. Daarom doet het eredivisieteam nu niet mee aan de NK clubteams. In plaats daarvan gaan Tanishaley, Tisha en Eline nu ook naar de Michel Wanten Cup! Eve, Julie, Daantje en Jara gaan voor jeugd N2 wel NK teams doen.


Afgelopen zaterdag is Bregje gekomen om aan mijn nieuwe vloeroefening te werken. Dat was natuurlijk erg leuk! Ik vind mijn nieuwe oefening erg mooi geworden en in België ga ik deze voor het eerst op een wedstrijd turnen! Volgende week krijg ik mijn beugel en dat vind ik erg spannend. Dit was mijn weekpraatje!
Groetjes Nikki X 

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 3-11 november 2014

Op het weekpraatje van deze week hebben we een dagje langer moeten wachten, want Tanishaley Neto was met de FlikFlak ploeg mee naar Frankrijk voor het toernooi in Combs La Ville. Op dit toerooi met tegenstanders uit allerlei landen werd ze zaterdag bij de espoirs 22e. Hiermee deed ze weer een mooie internationale ervaring op. Ze vertelt erover in haar weekpraatje


Hallo allemaal, Vandaag is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Ik was niet heel de week in Den Bosch want ik mocht met Dana en Tisha naar Combs La Ville. Deze week kregen we een nieuw programmaatje, want elke maand krijgen we een nieuw programmaatje. Deze weken zijn we ook bezig met oefeningen. Het eerste kwartiertje bij een toestel mag je besteden aan je oefening. Want we hebben binnenkort NK clubteams en Michel Wanten Cup. 
Deze weken zijn we ook vooral bezig met onderdelen om onze D-scores teverhogen. 


Vrijdag zijn ik, Tisha en Dana naar Combs La Ville gegaan. Zaterdag hadden we wedstrijd. Het ging heel goed. Tisha werd vierde en heeft voor de eerste keer muchina gedaan, en hij was tot stand!!! Ik had deze wedstrijd ook voor de eerste keer zolendraai hanstand gedaan. Dana kon jammer genoeg niet meedoen want ze kreeg last van haar hamstring. De volgende dag had Tisha nog drie toestelfinales. Op brug werd ze tweede, met een hele mooie oefening. Ze won toen 150 euro. Op sprongwerd ze vijfde en op vloer net vierde. Eingelijk was ze gelijk met de nummer drie maar ze telden het als tie-breaking rule (red.: later bleek ze zelfs tweede te zijn!). Ik vond het een hele leuke ervaring om mee te mogen. Ik hoop dat ikvolgend jaar weer mee mag. Ik vond de sfeer in Frankrijk ook heel leuk. Ze schreeuwden zo hard dat je nauwelijks  je vloermuziekje hoorde. Dit was mijn weekpraatje, 

Groetjes Tanishaley Neto


Foto: B. Schwall (www.gymfan.de) 

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 28  oktober - 2 november 2014

Jara Vennix heeft afgelopen weekend voor het  eerst meegedaan aan de NK Clubteams in Waspik. Met haar trainingmaatjes vormde ze het team in de jeugd N2 en vooral daarover vertelt ze in haar eerste weekpraatje.


Hallo, ik ben Jara Vennix. Ik schrijf deze week voor de eerste keer het weekpraatje. 
Ik ben 11 jaar en woon in Eindhoven-Acht, ik zit in groep 8 op basisschool St. Antonius Abt. Het laatste jaar van de basisschool dus spannend!! Maandag moet ik weer naar school na twee weken herfstvakantie… Ik heb 1 zus Nina van 14 jaar die in het derde jaar van de Havo zit. Als sport doet ze hockey. Ik turn sin

ds mijn 8ste bij Flik-Flak wat ik erg leuk vind.


Deze week hebben we heel veel geoefend voor de NK clubteams in Waspik. De series op de vloer hebben we nog goed geoefend en ook de balkoefening hebben we gedaan. Vrijdag na de training kregen degenen die meededen met het NK clubteams te horen welke toestellen ze mochten doen. Zaterdagochtend hadden eerst de pupillen 2 hun wedstrijd. Marit, Madinah, Guusje M en Alicia werden met een mooie score van 110.034  tweede. Daarna hadden de pupillen 1 hun wedstrijd. Sterre, Guusje W, Isa en Lisa dit is een gastturnster van Prins Hendrik uit Vught.  Ze behaalden een  vijfde plaats met een score van 101.667 knap hoor! Zondagochtend waren wij aan de beurt. Eve, Daantje, Julie en ik behaalden een mooie tweede plaats met een score van 105.725. Ik mocht drie toestellen turnen sprong, balk en brug. Op balk heb ik voor het eerst de losse radslag gedaan. Het was een leuke wedstrijd.

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 20-27  oktober 2014

Eve de Ruiter heeft een weekpraatje voor ons gemaakt. Helaas was ze vorige week ziek dus heeft ze zelf niet veel getraind en ook niet kunnen zien waar de andere turnsters mee bezig waren. 


Hallo deze week was het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Ik heb deze herfstvakantie helaas drie dagen met griep op bed gelegen dus ik ben niet veel bij de trainingen geweest. Dit jaar mag ik voor de eerste keer in de eredivisie meedoen. Ik krijg natuurlijk mijn eigen vloeroefening en ben daarom nu bezig mijn nieuwe series op vloer voor te bereiden. De muziek vind ik heel erg mooi en samen met Bregje heb ik er een hele mooie oefening van gemaakt.  Ook Dana heeft ook een nieuwe vloeroefening met Bregje gemaakt en ook die vind ik heel erg mooi. We zijn om dit moment ook hard bezig  met het trainen van moeilijkere elementen om onze D-scores omhoog te krijgen. 


Verder zijn we  van de week het eerste of laatste kwartier van het  rondje bezig met de voorbereiding van de oefeningen voor de NK teams kwalificatie. Die zijn dit weekend in Waspik. Ik mag ook meedoen met de jeugd meiden van de N2. Ik ga dus nog een keer met oude oefeningen van vorig seizoen turnen; de andere meisjes doen voor het eerst hun nieuwe oefeningen. Wij zijn aanstaande zondag aan de beurt in de eerste ronde en ik heb er heel veel zin in. Omdat de nieuwe turnpakjes van de jeugdmeiden nog niet binnen zijn doen we de roze pakken van twee seizoenen geleden nog een keer aan. Dat wordt welk flink ruilen en doorschuiven want bijna niemand past zijn oude pak meer aan.  Op zaterdag zijn er nog 2 teams van flikflak de pupillen 1 en pupillen 2. 
Dit was het weer, Groetjes, Eve

 

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 13-19 oktober 2014


Audrey Smeets kwam er  twee jaar geleden achter,  na veel blessureleed en een operatie aan haar arm, dat ze de motivatie voor turnen was kwijt geraakt. Ze stopte, ging lekker voetballen en had haar draai helemaal gevonden. Tot ze een paar maanden geleden er achter  kwam dat ze turnen toch wel heel erg miste. Ze gooide het roer om, kwam weer naar de training en wil nu opnieuw proberen een goede turnster te worden. Zij schreef voor ons het weekpraatje van deze week.


Zoals sommigen van jullie zullen weten ben ik sinds kort weer begonnen met turnen. In het begin moest ik weer heel erg wennen. Het was niet alleen het weer veel trainen maar ik ben ook van mijn school in Kaatsheuvel naar het Rodenborch in Rosmalen gegaan. Nu gaat het super goed elke week leer ik weer nieuwe dingen. Bij mij gaat sprong ontzettend goed sinds kort spring ik de kasamatsu en die gaat elke keer beter. Op brug heb ik weer dubbel af gedaan. Ik heb zin in mijn eerste wedstrijd. Conditie training vind ik erg zwaar maar als ik weer een beetje verder kom geeft dat wel een voldaan gevoel. Ook ga ik na de vakantie starten met één ochtend training in de week en dan langzaam opbouwen.


Ook bij de anderen gaat het goed. Dana is weer rustig aan het opbouwen en deze week was ze met haar vloeroefening bezig, mooi muziekje hoor.  Ook Nikki is met Bregje deze week gestart met haar nieuwe vloeroefening. Tanishaley heeft op brug muchina af gedaan. Tisha heeft deze week op balk een nieuwe afsprong gedaan, arabier dubbel salto. Omdat n ander deel van Nederland al herfstvakantie had kwamen er af en toe andere clubs mee trainen dat is altijd wel gezellig. Komende week zijn we vrij van school.. Lekker!
Groetjes van Audrey

 

 

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 1-6 oktober 2014


Pauline de Does heeft een weekpraatje voor ons gemaakt. Afgelopen weekend nam ze deel aan de Hamburg Gymnastics met het team van Flik-Flak en daarover heeft ze vooral geschreven.


Hoi, deze week ben ik weer aan de beurt voor het weekpraatje! Deze week zijn Dana, Tisha, Tanishaley, Nikki en ik naar Hamburg geweest voor een internationaal toernooi! Dit was mijn eerste keer en ik vond het een superleuke ervaring. Op de heenweg in het busje gingen we onze tactiek bedenken zodat we in de finale zouden komen, we hadden eerst in gedachten dat als we het bij de kwalificatie niet heel goed zouden doen we dan naar de Lucky Loser ronde (12 of lager) gingen. We gingen dus niet in onze sterkste opstelling beginnen. In de Lucky Loser ronde moet je dan eerste worden en dan mag je meedoen aan de finale. We hadden onze krachten goed verdeeld omdat we wisten dat we in twee dagen twee of zelfs drie wedstrijden moesten turnen. De eerste dag kwamen we dus allemaal minimaal twee keer op een toestel in actie (behalve Dana dan) en deed er dus ook niemand meerkamp. Maar in de kwalificatie werden we zevende en gingen we dus door naar de Hauptrunde (4 tot en met 11). 


Als je in de Hauptrunde komt moet je eerste worden om naar de finale te komen. Dit is wel moeilijker want er zijn dan meer goede clubs. In de Hauptrunde was het dus wel handig als we het goed deden. Er mochten er maar twee per toestel uitkomen en nu mocht niemand een meerkamp doen (als je dat zou willen) dus je moet hier ook weer tactisch inzetten. Uiteindelijk werden we met ons team eerste en mochten we naar de finale! In de finale werden we dan vierde maar er was een supersfeer! En om van de Italianen te verliezen was echt geen schande; hier waren oner andere turnsters bij die net waren afgevallen voor het WK-team. Gaaf om mee te maken.


Ook Turning Spirit Amsterdam, SV PAX Haarlemmermeer  en Jong Oranje waren er. Samen met alle Nederlanders hebben we onder leiding van José van Veen nog een video-boodschap gemaakt en opgestuurd naar Nanning om ze daar allemaal succes te wensen. Het moest wel een paar keer over maar toen stond het er goed op. Het was erg gezellig allemaal en ook de party zaterdagavond en ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag naar Hamburg. Verder liep de week bij Flik-Flak gewoon zoals altijd, er zijn niet echt bijzonderheden. 
Groetjes, Pauline.

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 23-30 SEPTEMBER 2014

Eline Vos heeft, een paar dagen later, nog een weekpraatje voor ons geschreven. Op dit moment is ze al in Heerenveen maar waarom dat zo is lees je hieronder.


Het was weer mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Omdat we volgende week weer een wedstrijd hebben in Hamburg is iedereen weer begonnen aan oefeningen. Ik ga zelf met Jong Oranje mee naar Hamburg, samen met Bente, Sering en Noa met trainster José. Dinsdag ging ik al naar Heerenveen zodat ik donderdag met het team mee kan rijden. De eerste dag ga ik bij Jin Yi Hoekstra slapen. En de tweede dag bij Sering Perdok. Ik heb er erg veel zin in. Tanishaley heeft deze week reus hele draai gedaan en Pauline met hulp reus dubbel salto af. Eve heeft dubbel hoek als afsprong op brug gedaan.


We hebben deze week ook weer series op de vloer gesprongen. Tanishaley heeft weer een mooie dubbel salto laten zien en Pauline een dubbel schroef. Zaterdag hebben Naomi en Denise afscheid genomen. Het was leuk ze weer een keer te zien en ik wens ze veel succes bij hun nieuwe club.

 

Groetjes Eline

 

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 15-22 SEPTEMBER 2014

Het weekpraatje is deze week geschreven door Julie Klijn. Julie turnt sinds 2013 bij FlakFlak en is dit jaar eerstejaars jeugdturnster. Ze heeft een uitgebreid en leuk verhaal voor ons gemaakt en introduceert zichzelf. 


Deze week is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Voor het eerst. 
Ik zal me eens voorstellen. Ik ben Julie Klijn. Ik woon in Breda. Ik begon met turnen bij Bredagym. Daarna ging ik met mijn tweelingzus Frederique naar Flik-Flak. Ik turn hier nu één jaar. Frederique had veel blessures. Daarom vond ze turnen niet meer zo leuk. Ze zit nu bij de acro, nog wel bij Flik-Flak. Net als mijn grote zus Amber. Ze trainen ongeveer 20 uur per week. Mijn grote broer Sjoerd vind het maar niks al dat turnen en acro. Hij zit op tennis en hockey. Ik zit nu in groep 8 op de Sinte Maerte in Breda (Princenhage). Dit jaar moet ik de cito doen, spannend!!! 


Ik vind het heel jammer dat Bregje en Christa weg zijn. Christa is niet echt weg. Af en toe geeft ze nog een training aan de kleintjes. Julie de nieuwe choreograaf (met dezelfde mooie naam als ik) is ook erg lief, net als Bregje en Christa. We hebben van Julie een grappige warming up gekregen waar je lekker met je kont moet schudden. Bregje maakt de vloeroefeningen nog wel. Ze is vorige week op zaterdag en deze week zaterdag met Eve haar oefening bezig geweest. Hij is echt heel mooi geworden. Ik hoop dat ik volgend jaar ook een mooie oefening krijg. 


Ik train nu samen met de andere jeugdmeiden en de ouderen vaak met Nico, Rik, Frank en soms met Pieter. Bij ieder toestel moeten we een voorbereiding doen voor de onderdelen die je later wil doen. Dat noemen we blokjes. Daarna moeten we een programma doen voor elke maand. 


Zaterdagavond ging ik samen met mijn moeder naar de Powerhouse Sport Awards. Het waren allemaal optredens van dansen en turnen. Dana deed met haar nicht Ashley Fasting van Alianza Waalwijk een balk demo en op brug gingen ze wat doen. Ik heb het allemaal gezien want mijn zussen gingen daar met de acro een demo geven. En ik ben nog op de foto geweest met Yuri van Gelder. Hij deed een demo aan de ringen.
Groetjes, Julie.

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 9-15 SEPTEMBER 2014

Voor Dana de Groot de taak om het weekpraatje te schrijven. Dana wordt over een paar maanden senior en is inmiddels daarmee ook de oudste turnster bij de selectie van Flikflak geworden. Ze heeft erg veel zin in haar nieuwe choreografie die ze volgende week krijgt aangeleerd, maar daarover meer in haar weekpraatje.


Deze week is het mijn beurt het weekpraatje te schrijven. Er is aan het einde van het afgelopen seizoen veel gebeurd bij Flik-Flak en ik wil daar graag nog iets over vertellen. Ik vind het heel jammer dat Evie, Lotte, Naomi, Denise, Chelsea en Flore gestopt zijn of zijn overgestapt naar een andere club. Ik heb besloten dat ik graag bij Flik-Flak wil blijven omdat ik het er ten eerste heel goed naar mijn zin heb en ik denk ook dat Nico mij nog heel veel kan leren en ik ook in een fantastische zaal kan trainen.


Ik ben op dit moment nog steeds geblesseerd aan mijn knie (Osgood Schlatter) en kan daardoor ook nog steeds niet volledig trainen maar doordat er in onze zaal zoveel mogelijkheden zijn om op een andere manier toch bepaalde onderdelen te oefenen kan ik toch nog lekker trainen. Vooral het stoppen van Bregje (choreografe) is moeilijk voor me geweest, haar leuke inleidingen op leuke muziekjes en ook gewoon haar aanwezigheid in de zaal. Maar gelukkig blijft Bregje nog wel betrokken bij Flik-Flak en gaat ze nog mijn nieuwe vloeroefening maken.


Per 1 september hebben we een nieuwe choreografe (Julie Dignouts). Zij heeft in het verleden ook bij Flik-Flak geturnd en aan acrogymnastiek gedaan. Begin oktober komt de eerste internationale wedstrijd er al aan (Hamburg) voor mij is dat nog te snel om vier toestellen te doen dus waarschijnlijk ga ik alleen brug turnen.


Volgend jaar ben ik senior en zal ik vooral mijn D-scores omhoog moeten brengen dus daar zit voor mij een uitdaging. Ik heb weer veel zin in het nieuwe seizoen en ik hoop dat ik snel uitgegroeid ben (ben nu wel lang genoeg) zodat ik ook snel van mijn blessure af ben. Ik wens iedereen veel plezier met trainen en veel succes komend seizoen.
Gr. Dana 


Op de foto: Dana tijdens de EYOF 2013, fotografie Jan de Koning

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 1-8 SEPTEMBER 2014

We gaan weer van start en in dit nieuwe seizoen ook weer turnsters die nu oud genoeg zijn om een weekpraatje mogen schrijven. De eerste van de reeks is direct een jeugd-1 turnster en dus de eerste keer voor haar om een verhaaltje voor ons te maken. Ze introduceert zichzelf in het volgende stukje. 


Hoi. Mijn naam is Wendy Gebraad, ik ben 10 jaar en zit in groep 8 van OBS de Oosterburcht in Oosterland (Zeeland). Twee jaar geleden ben ik van Delta Sport naar Flik-Flak gekomen, omdat ik graag een betere turnster wilde worden. Na 1 jaar ben ik naar MTV Middelburg gegaan ivm school en reizen, maar nu dus toch weer terug gekomen naar Flik-Flak. Aankomend seizoen kom ik uit in jeugd1, N2. 


Afgelopen week zijn we allemaal druk bezig geweest. Dana kon helaas door een knieblessure nog niet voluit trainen, ik hoop dat het snel weer beter gaat. Tisha heb ik helaas nog niet gesproken, dus ik weet niet wat zij allemaal aan het doen is. Audrey is na 2 jaar weggeweest te zijn weer terug en kan nu alweer de kip handstand, heel knap in die paar weken. Eline, Nikki en Tanishaley zijn bezig met reus hele draai alleen en Pauline en Eve zijn op balk met flikflak loopsalto bezig en op brug met afsprong dubbel salto ook Nikki is met deze afsprong bezig. Eve is ook nog salto op bij balk aan het oefenen en dubbeltwist salto op de airtumbling. Tanishaley is op brug de zolendraai handstand aan het oefenen. Jara en Daantje kunnen dubbelsalto af van brug. Julie kan nu alleen reuzen aan de brug. Jara, Daantje, Julie en ik kunnen nu Yourchenko op de airtumbling. 


We hebben sinds 1 juli een nieuwe Choreografe Julie. We hebben hierdoor nog niet veel vloer gedaan, maar wel hele leuke warming ups. Ik wens iedereen alvast een heel goed seizoen en tot het volgende weekpraatje. 
Groetjes Wendy

HTML Generator Sample Page

.

 

LAATSTE WEEKPRAATJE EINDE SEIZOEN

Na een geslaagde eindactiviteit werd afgelopen zondag een succesvol en bewogen seizoen afgesloten.Eerst werd er gezamenlijk nog eens terug gekeken op het afgelopen jaar, met fraaie hoogtepunten als de 2e plaats op het NK Clubteams bij de Eredivisie en de Nederlands kampioenen Tisha Volleman (meerkamp en vloer) en Dana de Groot (brug) op het groot NK in AHOY. Ook een hoogtepunt was uiteraard de deelname van Tisha een het jeugd-EK in Sofia. Alle medaillewinnaars op de bondsfinales in de andere categorieën werden nog eens in het zonnetje gezet.
Tevens werd er afscheid genomen van een aantal turnsters, zoals Flore, Lotte, Denise en Amy. Ook Evie gaat weg; zij had al eerder aangegeven niet meer bij Flik-Flak verder te willen gaan met turnen. (Chelsea en Naomi zijn zich op dit moment aan het beraden of ze na de zomer nog verder gaan met turnen bij Flik-Flak). Natuurlijk is dat niet leuk, zeker voor een aantal meiden die al jaren bij de groep waren, maar Topturnen is nu eenmaal niet voor iedereen weg gelegd. Hoewel onze visie is de geleidelijke weg naar de Top te bewandelen, moet er altijd kritisch  gekeken worden naar de ontwikkeling. Als de investering van een turnster maar ook het hele gezin en omgeving van de turnster niet het gewenste of gehoopte resultaat oplevert, dan is het goed om daar ook eerlijk in te zijn naar sporters toe. Flik-Flak wil de komende jaren weer een stap omhoog maken in niveau en gaat dat proberen te doen met een afgeslankte Topgroep. 


Daarna werd er een koppelwedstrijd gehouden waarbij een verplichte-oefenstof turnster werd gekoppeld aan een keuze –oefenstof turnster. Beide mochten twee toestellen uitkiezen en turnden zo samen een meerkamp. Om dit toch met elkaar te kunnen vergelijken werd er alleen op E score gejureerd en dat leverde soms verrassende uitslagen op. Uiteindelijk werden Nikki en Madinah samen 3e, Lotte en Wendy 2e en het duo Daantje en Tanishaley werd 1e. Als prijs ontvingen ze een zeer toepasselijk Oranje – accessoire wat ze hopelijk deze week nog vaak kunnen gebruiken.


Er wordt nog 1,5 week door getraind voor de meeste turnsters. Voor Tisha is er voorlopig nog geen vakantie want zij gaat eind juli nog naar Frankrijk waar de kwalificatie voor de YOG zal plaatsvinden. 
De weekpraatjes verschijnen weer vanaf eind augustus. Als er tussendoor nog nieuws is over de YOG dan komt dat uiteraard op onze weblog te staan!Een hele fijne vakantie iedereen en tot in augustus. 

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 24-30 JUNI 2014

Evie Schellens werd deze week 17 jaar en had een tijdje geleden al haar eerste rijles. Evie heeft dit jaar (gedeeltelijk) HAVO examen gedaan en heeft daarom tijd genoeg om naast haar trainingen een beetje bij te verdienen door te werken bij Albert Heijn aan de kassa.


Hoi iedereen deze week is het mijn beurt voor het weekpraatje. Vanwege het drukke weekend in Ahoy hadden we tot en met donderdag vrij van trainen. De turnsters die op de middelbare school zitten begonnen woensdag met hun proefwerkweek. Deze week lag de focus dus even meer op school dan op turnen. Op de trainingen hebben we eerst het NK geëvalueerd en aangegeven waar je aan wilt werken de komende periode. Het wedstrijdseizoen is nu namelijk over dus is het tijd voor nieuwe onderdelen! De komende tijd is namelijk weer bedoeld om je D-scores te verhogen. Verder zijn er helaas ook een aantal meiden met blessures. Dana heeft nog last van haar knieblessure en traint daarom alleen brug. Zelf heb ik last van een polsblessure waardoor ik amper kan steunen, ook Eline heeft nog last van haar polsblessure. Naomi is helaas vervelend gevallen op het NK en heeft nu een blessure aan haar voet, het is nog niet precies duidelijk wat het is maar het lijkt erop dat haar voet is gebroken aan de voorkant bij het hielbeen, daarom zit ze nu in het gips. Naomi heeft morgen een CT-scan die hopelijk wat meer duidelijk zal geven.


Over drie weken hebben we ook een paar weekjes vakantie van turnen. Tisha traint de vakantie door en heeft in de week van 20 juli haar eerste trainingsstage in Frankrijk als voorbereiding op de Youth Olympic Games die in augustus in China worden gehouden. Heel veel succes Tisha! Verder gaan er jammer genoeg twee meiden stoppen met turnen, namelijk Flore en Lotte. Ik heb zelf twee jaar met Flore geturnd en ongeveer vijf jaar met Lotte! Ik zal ze allebei dus heel erg gaan missen maar gelukkig blijven we wel gewoon contact houden. Lotte blijft ook gewoon op het Rodenborchcollege dus haar zullen we regelmatig blijven zien, en Lotte denkt er ook over om te gaan jureren wat natuurlijk super leuk is en helemaal bij Lotte past :). Ik geef het woord even over aan Lotte:


Hallo allemaal, Ik (Lotte Braat) wou nog even iets zeggen in dit weekpraatje.Ik ga namelijk stoppen met turnen. Maar ik heb echt een hele fijne tijd gehad. Daar wil ik iedereen die ik heb leren kennen met het turnen erg voor bedanken. Mijn teammaatjes waren er altijd voor me en ik natuurlijk ook voor hun. Het voelt toch raar om na al die jaren te stoppen. Maar na goed overleg met het trainersteam is dit toch het beste. Als ik terugkijk op mijn turn tijd ben ik toch wel trots op wat ik heb bereikt. Ik voelde me soms net een moeder van al die kleine kindjes ;). Ik wens iedereen heel veel succes verder en zal jullie altijd blijven aanmoedigen! En natuurlijk alvast een fijne vakantie. xxx Lotte


En ik wens natuurlijk ook iedereen een fijne vakantie toe! Liefs Evie

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 16-23 JUNI 2014


Na dit NK weekend even geen training en tijd genoeg dus om een weekpraatje te maken. Omdat de hele week in het teken stond van het NK heeft Tanishaley nog eens kort samen gevat hoe zij het weekend ervaren heeft. Tanishaley is 11 jaar en een eerstejaars jeugd; zij komt uit als jeugd1 bij de Eredivise.  Na de zomervakantie gaat ze naar de brugklas van het Rodenborch in Rosmalen. (Op de foto Tanishaley tijdens de NK in Ahoy: fotografie Jan de Koning)


Hallo allemaal deze week was het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Dit weekend was het NK turnen in Ahoy Rotterdam. Voor het NK hebben we de hele week een NK stage gehad. De hele week hebben we aan onze oefeningen gewerkt. Vrijdag hadden we podiumtraining. De jeugd moest ‘s ochtends en de junioren en senioren ‘s middags. Toen we klaar waren gingen we met z’n allen naar het hotel. De volgende dag moest de jeugd vroeg op want die had een ochtend wedstrijd. Chelsea begon op brug dat ging goed en daarmee behaalde ze een toestelfinale. Op balk had ze ook een toestelfinale. Nikki en ik begonnen op Balk en ik moest als allereerste turnster. Nikki had een hele mooie vloer en had voor de eerste keer dubbelsalto gedaan, perfect tot stand. Zij had de toestelfinales sprong en vloer. En ik had sprong en brug.


‘s Middags moesten de junioren en senioren. Bij hen ging het goed. Tisha werd Nederlands kampioen en Dana werd net vierde. Evie had ook wedstrijd, en zij had een hele mooie tsukahara geschroefd en haar dubbel twist op vloer stond ook. Eline had ook een hele mooie vloer oefening laten zien. Jammer dat haar dubbeltwist niet lukte. Ook Flore heeft weer dubbelsalto gedaan. Lotte had ook een hele mooie vloer oefening laten zien . Naomi had ook een goede oefening, tot aan haar laatste serie want toen kwam ze niet goed terecht. Eerst zeiden ze in het ziekenhuis dat er niks was maar de volgende dag belden ze terug dat het toch was gebroken. Ze zit nu in het gips. Ik wens haar heel veel beterschap. Na de wedstrijd gingen we naar een Italiaans restaurant. Iedereen heeft daar een lekkere pizza op en het was heel gezellig. Tisha kreeg van die mensen nog een ijsje met vuurwerk erop, ze zetten heel hard de muziek aan en toen ging iedereen zingen en klappen. 


De volgende dag waren er de toestelfinales. Het was heel druk in het sportpaleis. Chelsea en ik moesten beginnen op brug. Dat ging best goed. Chelsea was zesde en ik werd vierde maar ik was wel één keer gevallen. Tisha en Dana hadden ook brug. Dana had een hele mooie oefening en werd beloond met goud. Tisha had ook een hele mooie oefening en werd tweede. Daarna hadden Nikki en ik sprong. Nikki had een hele mooie en ruime sprong zij werd derde. Ik werd vierde op 0,1 verschil. Toen waren Tisha en Dana op vloer. Dana had een hele mooie oefening alleen jammer van haar val met drievoudig schroef. Tisha had een prachtige oefening en won overtuigend het goud. Als laatste had Chelsea balk. Ze had een hele mooie oefening met een val. Ze werd net vierde. Iedereen heeft het super goed gedaan. Ik vond het heel leuk om voor de eerste keer in Ahoy te staan. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mag. 
Groetjes Tanishaley

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 8-15 JUNI 2014

Met nog 1 week te gaan voor het Fantastic Gymnastics evenement in Ayoy heeft Tisha Volleman dit keer een weekpraatje geschreven. Het gaat vooral over het weekend en de wedstrijd in Luxemburg van afgelopen zaterdag. Tisha is 14 jaar, woont in Eindhoven en wordt volgend jaar senior.


Afgelopen week hebben we goed getraind voor het NK. Als laatste voorbereiding voor het NK zijn we vrijdag naar Luxemburg gereden. Aangekomen in Luxemburg zijn we eerst naar het hotel geweest en daarna naar de wedstrijd hal voor onze podiumtraining. De toestellen waren niet helemaal fijn. De vloer veerde bv. niet zo goed, daardoor hebben sommigen wat aanpassingen in hun programma gedaan. We hebben vrijdag natuurlijk ook de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Spanje gezien!! De jeugd turnsters waren wel al eerder naar bed gegaan, omdat zij in de ochtend al wedstrijd hadden. We hebben genoten van Nederland en de mooie overwinning. 


De junioren en senioren hadden in de middag wedstrijd! Ik vond het een leuke wedstrijd en het ging ook erg goed. Op balk had ik een puntenrecord in zowel mijn D- en E-score. Ook kwam ik in de meerkamp op een puntenrecord! Ik was eerste geworden wat natuurlijk toch leuk is, al zijn er niet zoveel tegenstanders. Zondag hadden we een rust dag en komende week gaan we weer hard trainen en zorgen dat ons NK supergoed gaat. De laatste dingen die we moeten doen bleken uit de wedstrijd dus dat is wel fijn. Nog een paar dagen werken en dan zijn we er klaar voor en ik heb er heel veel zin! 
Groetjes Tisha

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 26 MEI-1 JUNI 2014


Het weekpraatje is deze week geschreven door Flore Schraven, junior eredivisie. Flore komt terug van een enkelblessure, en turnde bij het IAG tijdens Hemelvaart weer een volledige meerkamp (zie foto, gemaakt door Sandra Janssen).


Hallo allemaal. Vandaag is het mijn beurt voor een weekpraatje.Afgelopen donderdag hebben wij een wedstrijd geturnd op het IAG in Den Bosch. Ik ben zevende geworden. Ik heb lekker geturnd en ben tevreden over mijn eerste wedstrijd na mijn enkel blessure. Op vloer heb ik voor het eerst dubbel salto gedaan. Op de balk moest  ik mijn afsprong onderbreken omdat er Acro-gymmers over de mat liepen terwijl ik de afsprong wilde maken. Gelukkig zag ik het op tijd en kon ik mijn afsprong opnieuw maken.Ik vind dat iedereen erg goed geturnd heeft tijdens deze wedstrijd. Bijna iedereen turnde wel ergens nieuwe elementen en dat is altijd leuk om dat te kunnen uit testen. Verder vind ik het erg jammer dat Eline en Evie geblesseerd zijn waardoor ze niet mee konden doen. Hopelijk gaat de blessure weer snel over en kunnen ze weer mee doen bij de volgende wedstrijden. Eline, Tisha en Dana hebben nu (Jong) Oranje stage in Heerenveen en ik wens hun alledrie heel veel succes en plezier toe.Aankomend weekend hebben wij wedstrijd in Keerbergen, daar heb ik erg veel zin in.Het weekend daarop gaan we naar Luxemburg en het weekend daarna is het NK in de Ahoy in Rotterdam. Met alle wedstrijden vooraf kunnen we tijdens het NK gaan knallen!!! En... dan mogen we onze nieuwe pakjes aan, ook een leuk vooruitzicht!!Succes iedereen met alle wedstrijden!
Groetjes Flore

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 19-25 MEI 2014


Denise Bressers heeft het weekpraatje dit keer geschreven. Denise is een eerstejaars senior en is net op tijd hersteld van een vervelende enkelblessure, zodat ze hopelijk toch kan gaan deelnemen aan alle wedstrijden de komende periode.


Hallo allemaal, deze week is het weer mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Zoals jullie wel weten heb ik een paar maanden geleden mijn enkelband gescheurd. Sinds kort gaat het goed met mijn enkel en kan ik ook weer volop trainen. Moet nog wel wat opletten, want soms voel ik hem nog wel. De orthopeed had gezegd dat deze blessure wel zeker 4 maanden kon gaan duren, en dat klopt ook wel.


Deze week hebben we allemaal aan onze wedstrijdoefeningen gewerkt. Voor mij was het deze week weer voor het eerst dat ik op hard heb getraind na een lange tijd. Chelsea heeft yourchenko gehoekt heel goed gesprongen. Lotte heeft 2½ schroef op vloer gedaan en heeft aan haar series gewerkt. Naomi heeft weer dubbel twist op vloer gesprongen en die ging super. Op balk is Tisha bezig geweest met een nieuwe opsprong. Naomi en ik hebben weer lekker aan de yeager op brug gewerkt en Tisha is ook met nieuwe elementen bezig. Thanishaly en Nikki hebben op de tumbling dubbel strek gedaan. Met Dana gaat het gelukkig ook steeds beter met haar blessure, hopelijk kan ze meedoen met het IAG en het NK. Ook voor Eline is te hopen dat ze op tijd herstelt van haar vervelende polsblessure. 


Sommige meisjes hadden dit weekend wedstrijd in Breda en voor iedereen is er komende donderdag het IAG Event in Den Bosch. Zaterdag turnden de pupillen hun meerkampfinale in Breda. Bij de pupillen 1 zijn Marit 4een Madinah 7geworden van heel Nederland. Ook de pupillen 2 hebben het super gedaan ,met een 15eplaats voor Julie, een 6plaats voor Wendy en een geweldige 2e plaats voor Daantje zijn wij zeer trots op hen………..Dames allemaal gefeliciteerd. Zondag waren er ook de toestelfinales. Marit is 2eop brug, 6e op balk en NEDERLANDS KAMPIOEN op vloer geworden. Wendy had alle vier de toestellen. Sprong 5e brug 7e , balk 5e  en vloer 8e. Jammer genoeg net buiten de prijzen. Daantje had nog brugfinale en is hier 2egeworden . Super goed gedaan alle drie. 


Ook hadden Chelsea, Nikki en Thanishaley hun tweede kwalificatie wedstrijd. Pauline was hun komen aanmoedigen want helaas kon ze zelf geen wedstrijd turnen. Nikki was eerste geworden en Thanishaley tweede en Chelsea vierde. Gefeliciteerd dames. Dit was weer mijn weekpraatje voor deze week. Ik wens iedereen heel veel succes bij het IAG sportevent donderdag. 
Groetjes DENISE xxx

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 12-18 MEI 2014


Deze week was het Eve de Ruiter die een weekpraatje mocht maken. Eve wordt volgende week 12 jaar, woont in Oosterhout en turnde voorheen bij EOC in Oosterhout. Volgend jaar gaat ze naar de brugklas, maar eerst nog een finale (jeugd 1 N2) in Hoofddorp begin juni.


Hallo allemaal,Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven, waar ik natuurlijk heel veel zin in heb. Deze week waren Tisha en Nico natuurlijk in Sofia voor het (J)EK turnen. Tisha en alle anderen hebben het sssssssuper goed gedaan. Ook is Bregje naar Sofia vertrokken om te kijken.


We hebben deze week gewoon aan onze programma’s gewerkt. Chelsea, Nikki, Tanishaley en Flore hebben op balk salto op gedaan op de wedstrijd situatie!!! En Frederique en Jara hebben op de hoge balk losse radslag gedaan, wat natuurlijk ook heel knap is. Ook hebben we aan onze oefeningen gewerkt omdat we binnen kort het IAG hebben. Op brug heb ik zelf weer voor het eerst reus dubbel af gedaan met harde mat. Ook heeft Frederique voor het eerst aan de brug gehangen (na haar elleboog blessure). Julie heeft een paar keer alleen gereusd. En ook Madinah heeft op de ligger boven de kuil gereusd. Nikki en Tanishaley hebben liggerwissel op de gewone brug gedaan.Op sprong hebben we de wedstrijd sprongen gedaan. En Tanishaley, Jara en ik hebben Yourchenko geschroefd over het blok gedaan tot in de blokkenkuil.


Zaterdag middag hadden we weer een invitatie training deze week kwam Swentibold uit Sittard. Ook hadden ze eventjes op de wedstrijdvloer van de herenhal getraind, deze veert natuurlijk heel erg goed en dan is het wel fijn daar eens op te kunnen oefenen voor de finales.Helaas is de wedstrijd in Frankrijk niet door gegaan wat natuurlijk heel jammer is voor Evie en Naomi. De meisjes die volgende week finale en de 2de voorwedstrijd hebben alvast heel veel succes. En de kleine meisjes (instap en pupil 1) zijn met hun teampje 1ste geworden in de competitie: Super Gefeliciteerd. Hierdoor hebben ze ook een hele grote beker gewonnen.Dit was mijn weekpraatje!
Groetjes, Eve

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 5-11 MEI 2014


Pauline de Does heeft de afgelopen week met bijzondere aandacht de training van haar teamgenootjes gevolgd. Zij reist vanuit Armhem elke dag op en neer naar Den Bosch voor de turntraining en naar Rosmalen voor school. De eerste wedstrijd jeugd eredivisie heeft ze nog niet mee kunnen doen maar ze is nu hard aan het werk om te zorgen dat ze er volgende keer wel bij kan zijn.


Hoi, deze week mag ik het weekpraatje weer schrijven! Deze week hebben we vanaf woensdag alleen maar met Rik en Bregje getraind want Tisha mag mee naar Sofia voor het jeugd EK. En Nico is daar dus ook naartoe als begeleider! Maar ook met alleen Rik en Bregje hebben we goed kunnen trainen.


Denise heeft deze week weer Yeager op de wedstrijdbrug gedaan! En Naomi deed dit de afgelopen week ook voor de eerste keer. Ook hebben we wat slechter nieuws want Eline had last van haar pols, hier heeft ze een foto van laten maken en het was niet goed dus mag ze vier weken lang helaas niet steunen. Eline zou met Evie naar Frankrijk gaan volgende week maar omdat ze nu niet meer mag steunen en dus eigenlijk niets meer kan doen gaat Naomi mee naar Frankrijk in plaats van Eline. Heel veel succes in Frankrijk Evie en Naomi!


Chelsea heeft deze week ook voor het eerst Yurchenko gehurkt met hele schroef op zachte mat gedaan! Ook heeft Chelsea arabier flikflak dubbel hoek tot stand gedaan. Op balk heb ik op een wedstrijdbalk zijwaartse salto en losse radslag gedaan!


Komende week gaat ook Bregje naar Sofia om naar Tisha en alle andere turnsters te kijken. Heel spannend allemaal; we hopen dat ze het allemaal heel goed gaan doen daar. Wij trainen lekker verder want binnenkort komen er weer allemaal wedstrijden aan.
Groetjes Pauline

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 28 APRIL - 4 MEI 2014


Eline Vos heeft het weekpraatje verzorgd. Deze week is er mei vakantie dus wordt er  vooral s ochtends getraind zodat er in de middag nog tijd is voor leuke dingen. Eline is eerstejaars junior en zit in de jong oranjeselectie sinds januari van dit jaar.


Hoi, het is weer mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. We hadden deze week vakantie dus de trainingstijden waren wat anders. Tisha heeft deze week te horen gekregen dat ze in het EK-team is opgenomen! Echt super knap. Ze heeft weer hard getraind aan haar oefeningen. Dana mag weer een beetje opbouwen en heeft op de tumblingbaan weer mooie series laten zien. Ook is ze weer begonnen met yourchenko op sprong. Evie is deze week weer begonnen met lossom met draaien en op balk heeft ze een stapje gemaakt met flik-flak twist. Denise heeft op sprong een mooie yourchenko hele schroef gestrekt laten zien. Ook de tsukahara hele schroef gestrekt van Evie gaat steeds beter. Ik ga zelf wel goed met reus hele draai. Tanishaley heeft op de tumblingbaan muchina gedaan en Eve dubbel schroef.

Vrijdag zijn ook de nieuwe wedstrijdpakjes binnengekomen. Ze zijn heel mooi geworden maar helaas moeten we nog even wachten tot het NK voordat we ze aanmogen.
Dit was mijn weekpraatje. Groetjes Eline

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 22-27 APRIL 2014


Deze week heeft Nikki Broeksma voor het weekpraatje gezorgd.  Nikki gaat na de zomervakantie  naar de brugklas van het Rodenborch College en is een tweedejaars jeugd- turnster. Ze komt dit jaar uit in de Eredivisie  maar heeft op het moment een blessure waardoor ze de afgelopen weken niet alle trainingen aanwezig  is geweest. (Op de foto Nikki als zij gefotografeerd wordt voor een interview in de krant.)


Hallo allemaal! 
Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Vorige week maandag heb ik mijn rib spier verrekt en heb hierdoor helaas maar weinig trainingen kunnen bijbenen. Daardoor weet ik niet waar iedereen mee bezig is en vertel daarom maar vooral over andere dingen. Wel ben ik al een paar keer naar de fysio geweest om mijn spieren losser te krijgen waardoor ik weer sneller herstel. Gelukkig gaat het nu weer een beetje beter en heb ik alweer een paar trainingen kunnen meedoen. Daar ben ik erg blij mee! 


Op brug is Tanishaley bezig met het voorbereiden van Yeager en heeft ook voor het eerst dubbelsalto met halve draai tot in de kuil gedaan! Met acro hebben we de afgelopen week vooral basis gedaan. Zo hebben Eve, Chelsea, Tanishaley en ik een programmaatje waar we vanaf de band en op de trampoline baan bezig zijn met dubbelsalto’s en schroeven. Ook heb ik Muchina door gedaan vanaf de band en hebben we alle vier dubbeltwist door gedaan.
  Tisha, Eline, Dana en Denise zijn bezig geweest met Muchina  en Naomi heeft dubbeltwist gehoekt weer gedaan.


De afgelopen week waren er meestal maar weinig aan het trainen omdat er veel op werkweek waren met school. Naomi en Lotte waren een hele week weg en anderen waren een dag afwezig. Hierdoor hebben ze dus minder getraind deze week.  In de vakantie is iedereen er weer bij. T
isha heeft woensdag haar 3e kwalificatie gehad voor het JEK. De uitslag hiervan is nog niet binnen. Duimen draaien dus!
Dit was mijn weekpraatje -XXX- Nikki

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 14-21 APRIL 2014


Naomi Pieschel heeft voor ons het weekpraatje geschreven. Naomi komt uit Veldhoven en is tweedejaars junior. Deze week gaat ze op excursie met de derde klas van het Rodenborch College naar Berlijn. Wat ze de afgelopen week heeft gedaan beschrijft ze in haar weekpraatje.


Hoi allemaal! Deze week is het mijn beurt om iets te schrijven voor het weekpraatje! 
We zijn hard aan het trainen op elk toestel! Op brug is iedereen goed bezig met yeager en heeft Eline yeager deze week een aantal keer gepakt! Dana en Evie zijn weer bezig geweest met Shaposnikova en ze hebben deze zelfs alleen gedaan! Zelf heb ik dubbel twist afsprong gedaan van de wedstrijd brug. Denise is begonnen met het inbouwen van de yeager op de wedstrijd brug, dit ging al heel erg  goed! 


Op balk zijn we ook goed op weg en heeft Evie flik-flak - twistsalto gedaan op de balk,
 Chelsea had een hele mooie salto voorover opsprong op balk!


Op sprong zijn we goed bezig met de
  yourchenko’s, en Flore werkt vooral aan overslag salto, deze heeft ze ook al gedaan op de zachte mat!


Op vloer zijn we lekker aan de slag geweest met dubbel twist en muchina, zo hebben Flore en Chelsea dubbel twist gedaan op de zachte mat en Flore zelfs al op de harde mat! Lotte & Denise hebben muchina op de zachte mat gedaan en ik zelf heb muchina op de harde mat gedaan!


Tisha heeft aankomende week een aantal dagen stage en aansluitend de derde
 kwalificatie voor het EK; ik wens Tisha heel erg veel succes!! We zijn allemaal hard aan het werken voor onze doelen en alle onderdelen lukken steeds beter! Aankomende week hebben ook veel van ons excursies met school, zo gaan we dus allemaal naar verschillende plaatsen. We gaan onder andere naar Schiermonnikoog, Berlijn, Schiphol, Antwerpen en nog meer plaatsen, heel erg gezellig! Lotte en ik missen deze week de trainingen omdat Lotte een week naar Schiermonnikoog gaat en ik zelf een week naar Berlijn ga. Ook hebben we binnenkort weer meivakantie, in de mei vakantie trainen we gewoon door, dat is wel erg fijn! 


Dit was mijn weekpraatje! 
Veel liefs, Naomi.

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 7-13 APRIL 2014


Chelsea Verhage is een tweedejaars jeugd turnster en woont in Helmond. Ze gaat elke dag met de trein naar Den Bosch op en neer en zit in Rosmalen in de brugklas van het Rodenborch College. Ze haalde vorige week de benodigde 40 punten in de eerste kwalificatie voor de jeugd turnsters in de Eredivisie en is daarmee al geplaatst voor het NK in AHOY. 


Hallo allemaal, deze week ben ik weer aan de beurt voor het weekpraatje.Deze week startte voor Nikki, Tanishaley en mij pas op dinsdag want we hadden maandag een dagje vrij omdat we zondag wedstrijd hadden gehad. Deze week begonnen Nikki, Tanishaley, Eve en ik aan een nieuw programma’tje op balk waarbij Tanishaley, Nikki, Eve, Pauline en ik met matten er langs salto op hebben gedaan. Verder zijn Tanishaley, Nikki, Eve en ik deze week ook aan het oefenen met flik-flak - loopsalto - flik-flak. Met Naomi ging het deze week erg goed met haar Yeager en ze heeft hem vaak gepakt. Op vloer ging het ook erg goed; Lotte heeft op de tumbling in de kuil Muchina gedaan, Naomi heeft daar met zachte mat dubbel twist gehoekt gedaan en Muchina. Flore en ik hebben daar dubbel twist gehurkt gedaan. En Pauline dubbel hurk. Op brug hadden Denise en Evie liggerwissel tot handstand gemaakt. En Denise is ook weer erg goed bezig met Muchina van brug. Dana kan helaas nog niet zo veel doen vanwege haar knieblessure. Ze werkt wel heel hard aan allerlei pirouetten. 


Tisha was vanaf woensdag met Nico weer weg voor een kwalificatie voor het (j)EK en is daar vijfde geworden. Heel erg knap van haar! Evie en Eline hadden deze week veel aan wedstrijd oefeningen gewerkt. Zij konden dit weekend meedoen aan een wedstrijd in Frankrijk. Het was een hele lastige wedstrijd met inturnen in de ene zaal en dan meteen doorlopen naar een andere zaal met andere toestellen, dus ze moesten zich heel erg aanpassen aan de materialen. Bovendien begon de wedstrijd al om 8 uur ’s morgens … erg vroeg dus! Sterre, Julie en Madinah mochten nog helemaal naar Uithuizen voor hun halve finale en ze zijn allemaal geplaatst voor het NK! Goed gedaan! We hadden deze week weer een erg goede trainingsweek. Groetjes Chelsea.

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 1-7 APRIL 2014


Lotte Braat is inmiddels een senior turnster. Ze was in februari jarig en werd toen 16 jaar en bereidt zich voor op het NK in Ahoy in juni.


Hallo allemaal. Deze week ben ik weer aan de beurt voor het weekpraatje. We hebben net de proefwerkweek achter de rug, die ging bij iedereen wel goed.


Tisha was tot woensdag op stage in Heerenveen samen met Nico; dat is voor het EK traject. Ze heeft daar hard getraind en is goed bezig haar oefeningen helemaal stabiel te krijgen voor de voorbereiding van het EK. Daardoor hebben we tot woensdag met Rik en Bregje getraind. Dat ging erg goed en we hebben weer hard gewerkt naar het NK en andere wedstrijden toe. Er hangt een goede sfeer en de trainingen gaan goed. 


Dana heeft op brug Shaposnikova gedaan met hulp. Ze kan helaas nog niet veel trainen op de andere toestellen vanwege haar blessure. Evie is goed begonnen met dubbel salto hele schroef (muchina) van brug, zij heeft dit in de gordel met hulp gedaan. Ook Chelsea is zich aan het voorbereiden naar het NK toe en de voorrondes daarvan, zij heeft dubbel hurk op de vloer gesprongen met vangen. Dat ging zo lekker dat ze deze ook op de wedstrijd in Rotterdam ging proberen. Op balk vlogen de flikflak loopsalto's je om de oren. Tanishaley, Nikki en Chelsea hebben deze acrobtisch serie op de hoge balk laten zien en zijn er alle drie mee op gebleven, super knap van deze jonge meisjes.


Dit was mijn weekpraatje,groetjes Lotte :)

naar boven  

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 24-31 MAART 2014

Voor Tanishaley Neto volgt een spannende week want onze 'benjamin' in de Topgroep heeft volgende week haar eerste landelijke wedstrijd in de Eredivisie. Onlangs ontving ze de uitslag van haar CITO toets en  met een mooie score kan ze volgend jaar naar de brugklas van het Rodenborch college in Romalen, zodat ze dan ook in de ochtenden kan gaan trainen. 


Hallo iedereen,
  het is weer mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Deze week heeft de topgroep hard getraind. Want Eline, Tisha en Evie hadden vrijdag (J)EK kwalificatie. Dus die hadden de hele week gewerkt aan hun oefeningen. De rest van de topgroep heeft hun eigen programma. Deze week is ook Evie weer begonnen met dubbelhurk en dubbelhoek van brug af, als een soort reserve-onderdeel voor de dubbel voorover. Ook Denise is weer begonnen met muchina van brug af. En Naomi heeft weer Yeager gedaan. Nikki, Pauline en Chelsea en ik zijn nu vooral ook bezig met onze oefeningen. Marit en Jara hebben weer dubbelhurk van Brug af gedaan en Julie heeft gereusd aan de echte brug. 


Op balk heeft de topgroep ook vooral oefeningen gedaan. En Naomi heeft Flikflak Loopsalto op de hoge balk gedaan.Nikki en ik hebben onze oefeningen vrijdag op de gele balk gedaan dat was alvast voor de Wedstrijd van volgende week. De opleidingsgroep heeft gewoon hun programma gedaan. Op sprong hebben Evie en ik hard gewerkt aan kasamatsu en kasamatsu geschroefd, Evie heeft ook gestrekte kasamatsu geschroefd gedaan en dat ging heel goed. Denise, Tisha, Naomi en Eline hebben hard gewerkt aan Yourchenko. Dana en Nikki
  hebben een blessure en konden dus niet springen. En Eve heeft een mooie Yourchenko geschroefd gehurkt over het blok gedaan. 


Op vloer hebben we vooral heel veel oefeningen gedaan. Vrijdag hadden Eline, Evie en Tisha hun kwalificatie. Het ging heel goed en Eline heeft heel veel nieuwe elementen op balk gedaan. Bij Evie ging het ook heel goed. En Tisha zit in het Trajectselectie. Heel erg gefeliciteerd Tisha!!! Dit was mijn weekpraatje.
Groetjes Tanishaley 

naar boven  

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 17-23 MAART 2014


Dana de Groot heeft deze week de beurt voor het weekpraatje. Dana werd een paar weken geleden 15 jaar en woont in Waalwijk. Turnen zit bij haar echt in de genen, want zowel haar vader als moeder turnden op het hoogste niveau in Nederland.


Hallo iedereen deze week ben ik weer aan de beurt. Zoals sommigen al weten heb ik al vanaf november al last van mijn knie. In eerste instantie leken de klachten niet zo ernstig. Met een paar weken niet belasten zou het wel over gaan. Maar helaas bleven de klachten en werden ze zelfs erger. Mijn hoop om toch mee te doen aan de Kwalificatie Wedstrijd voor het jeugd EK op 28 maart is nu heel erg klein geworden. Je kan alleen maar in het traject komen als je 100% fit bent en dat ben ik nu helaas dus niet. Ik ben nu bezig met veel fysiotherapie om het zo snel mogelijk te verhelpen. Verder wens ik de mensen die vrijdag wel meedoen heel veel succes!


Aankomende week mogen zes turnsters van onze groep iets uit proberen wat kan meten of je in je slaap genoeg hersteld of juist niet. Het is een project van het Innosport lab, best interessant dus!


Ook hebben sommige van ons aankomende week proefwerkweek dus dat wordt weer veel leren, maarja school is ook belangrijk. Verder zijn we natuurlijk allemaal lekker aan het trainen en proberen weer zo goed mogelijk voor de dag te komen voor de wedstrijden die er voor sommigen op het programma staan de komende weken.
Groetjes,  Dana de Groot

naar boven  

 


HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 10-16 MAART 2014


Deze week heeft Evie Schellens een weekpraatje geschreven. Evie is 16 jaar en woont in Valkenswaard. Ze is inmiddels de enige overgebleven turnster van de nieuw opgerichte dames topsport afdeling zo'n vijfeneenhalf 
jaar geleden. 


Hoi iedereen, hier is mijn weekpraatje! 
Deze week was weer een normale trainingsweek. Ook was school weer begonnen dus we trainden gewoon weer op de normale tijden. Iedereen is bezig met wedstrijdoefeningen omdat de wedstrijden weer dicht bij komen. Voor Eline, Dana, Tisha en mij de (J)EK kwalificatie en Nikki, Tanishaley, Chelsea en Pauline hebben 6 april hun eerste wedstrijd jeugd Eredivisie. Verder werkt iedereen natuurlijk naar het NK op 20 en 21 juni in Ahoy toe. Ook mogen sommigen van ons meedoen met de Franse competities in april en mei wat natuurlijk heel vet is! 


Op de trainingen heeft Denise weer voor het eerst een mooie yourchenko hele schroef gestrekt gesprongen nadat ze haar enkel had verzwikt. Dana en Pauline hebben helaas last van een knieblessure dus trainen niet voluit. Naomi gaat erg goed met muchina op de tumbling en Tanishaley met haar kasamatsu op sprong. Tisha is weer bezig met ginger op brug en die gaat ook alweer erg goed!


Op vrijdag hadden we van 5 tot 6 een soort uitleg over een apparaatje dat kijkt hoeveel je ’s nachts in je slaapt herstelt of juist niet. Hiermee kun je dus zien of je voldoende hersteld bent in je slaap. 6 Turnsters van de topgroep gaan dit 2 weken testen, best interessant dus!


Komende week vrijdag gaan Tisha, Eline, Dana en ik trainen in Beekbergen als voorbereiding op de (J)EK kwalificatie. Dit is fijn omdat we zo alvast aan de toestellen kunnen wennen! 
Dit was mijn weekpraatje weer, tot de volgende keer!
Liefs Evie

naar boven  

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 3-9 MAART 2014


Na een weekje pauze door de carnaval die in het zuiden werd gevierd, deze week weer een weekpraatje. De beurt is aan de 14 jarige Tisha Volleman, tweedejaars junior en woonachtig in Eindhoven. Tisha is de jongste van vier kinderen thuis; ze ging ooit met haar oudere zus mee naar de turnles en wist toen zeker: dit wil ik ook!!


Deze week ben ik weer aan de beurt om te schrijven over afgelopen week! 
Afgelopen week hadden we op maandag een dagje vrij gehad vanwege carnaval. We zijn dinsdag weer begonnen met trainen. Dana, Evie, Eline en ik zijn op de trainingen hard aan het werken om conditie en programma’s  goed te hebben, want we gaan meedoen met de (j)EK kwalificatie eind maart. Voor de rest zijn we met zijn allen lekker aan het trainen. Afgelopen week hebben op brug Naomi en Eline yeager gepakt. Naomi gaat ook heel goed met hoeksalto opsprong bij balk. Op de tumbling baan is de airtumbling weg en springen we op de echte tumbling. Op balk ben ik goed bezig met mijn 2,5 schroef (D) als afsprong! Als junior hoeft dat nog niet maar volgend jaar wordt ik al senior en dan moet je eigenlijk een D afsprong hebben. Op vloer en brug heb ik dat wel al.


In de vakantie week waren er ook weer wat andere clubs komen mee trainen uit Limburg. Omdat we geen school hadden was er meestal al vroeg op de dag training, zodat je af en toe 's middags vrij had en dan wat leuke dingen kon gaan doen. 
Nikki kan intussen weer lekker meetrainen en ook Denise en Flore kunnen alweer steeds meer, dat is wel fijn voor ze. In  het weekend hadden onze meisjes in de verplichte oefenstof hun kwartfinales. In alle categorieën waarin Flik-Flak mee deed hadden ze een gouden plak gewonnen. Super knap! Heel jammer voor Jara: zij was niet goed uit gekomen bij sprong en kwam met
1 voet op de plank; ze kreeg een 0 en is nu niet door. Best wel strenge regels voor zo'n jonge turnstertjes. Verder was Sterre op vakantie (met  het vliegtuig, dus ze kon niet zomaar naar huis). Zij mag nu nog in een andere kwartfinale turnen. 


De komende weken houden we deze programma’s vast en gaan we weer hard en vooral goed trainen! Daar heb ik heel veel zin in.
Groetjes, Tisha

naar boven  

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 17-23 FEBRUARI 2014


Flore Schraven zit in de brugklas en is eerstejaars juniore. Ze woont in het Brabantse Hernen.  Helaas is ze geblesseerd geraakt aan haar enkel (enkelbanden) en kan ze dus tijdelijk niet zoveel doen op de trainingen, maar de laatste dagen gaat weer de goede kant op.


Hallo allemaal, deze week is het weer mijn beurt een weekpraatje te schrijven. Ik heb deze week samen met Denise al wat meer kunnen doen aan ondanks onze blessure, het gaat al steeds een beetje beter! Dat is erg fijn. Soms ga ik samen met Denise nog even naar de fitnesshal om met onze enkels oefeningen te doen. Ik heb al wel weer op de tumblingbaan acrobatiek mee kunnen doen en op brug en balk heb ik ook al wat vooruitgang met mijn enkel. Elke keer weer een stapje verder. Met Denise gaat het ook al steeds weer een beetje beter, maar met sommige elementen heeft ze nog wel last van haar enkel. 


Eline en Dana hebben een weekje geleden Jong Oranje stage gehad en hadden het daar leuk, dat is fijn om te horen! Tisha heeft een Jong Oranje test gedaan en is geselecteerd voor Jong Oranje. Superrrr Tisha, gefeliciteerd!  Eline heeft een hele mooie reus hele draai gedaan en Naomi is goed bezig met de Yeager op brug. Het duurt nog even voor we (de junioren en senioren) weer wedstrijden hebben dus we trainen nu vooral op nieuwe elementen. 


Ik heb voor mij zelf een mooie weekplanning gemaakt zodat ik een beetje overzicht heb waar ik mij de aankomende periode aan kan houden. Ik ga komende weken ook iets minder trainen, waardoor ik iets meer rust heb en een extra momentje thuis. Daarom heb ik dit voor mij zelf in mijn planning gezet. 


Nog  één week en dan is het carnaval in het zuiden, we hebben dan lekker een week vrij van school. Meestal komen er dan ook wat andere clubs meetrainen en dat is altijd wel gezellig.
Dit was het weekpraatje , groetjes Flore

naar boven  

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 10-16 FEBRUARI 2014


Deze week heeft Denise Bressers het weekpraatje verzorgd. Denise is 15 jaar en wordt dit jaar senior. Ze woont in Uden en zit ook daar op de middelbare school, waardoor ze geen ochtendtrainingen kan doen en helaas heel wat minder uren kan trainen dan de rest  van  de groep. 


Hoi, deze week is het aan mij om het weekpraatje te doen. Zoals jullie misschien al weten zijn ik en Flore al een tijdje geblesseerd aan onze enkel. We hebben namelijk allebei onze enkelband gescheurd en dit zal zeker wel een paar maanden gaan duren. We trainen dus alleen wat brug en we fietsen en doen onze oefeningen in de fitnesshal. Hopelijk kunnen we gauw weer wat meer gaan doen. Ik heb dus helaas niet zo goed kunnen zien waar iedereen mee bezig is. De rest van de meiden heeft deze week weer lekker getraind, zo heeft Naomi de Yeager gepakt en de hoeksalto opsprong op balk gaat echt super goed. Lotte is de losse radslag op balk weer goed aan het trainen. Tanishaley is reus half en heel aan het oefenen op de brug, deze lukt al heel goed. Eve heeft zonder hulp voor het eerst dubbel salto op de tumbling gedaan. Nikki traint vanwege haar blessure ook nog wat aangepast. Pauline doet haar liggerwissel nu zonder matje, goed zo. Chelsea haar wippertje gaat echt super goed. Eline en Dana zijn vanaf zondag in Heerenveen voor een oranje-stage en Tisha gaat proberen zich dinsdag zich te plaatsen voor Jong Oranje. Tisha: heel, heel veel succes, je kan het. Vrijdag (Valentijnsdag) was Lotte jarig, ze is 16 jaar geworden, jeh eindelijk 16 he Lot!  Zaterdag was Dana jarig en is 15 jaar geworden, ze had lekker wat gebakken als traktatie. Meiden nog een keer GEFELICITEERD.  


Zaterdag waren er ook wat meiden van turnvereniging Opmeer en van SV Pax bij ons aan het trainen.  De Opleidingsgroep had zaterdag competitiewedstrijd tegen OJC in Rosmalen, Deze hebben ze met een verschil van 14 punten gewonnen.De komende week is het een wat zwaardere week voor mij op school, want ik heb namelijk proefwerkweek! Dat wordt dus veel leren. Voor iedereen nog veel kijkplezier met de Olympische Spelen, en Naomi alvast gefeliciteerd met je verjaardag aanstaande donderdag! Dit was mijn weekpraatje.
Liefs DENISE

naar boven  


HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 3-9 FEBRUARI 2014


Het weekpraatje is geschreven door Eve de Ruiter. Tijdens één van de eerste trainingen in augustus dit seizoen kwam Eve verkeerd terecht in de valkuil en bleek later dat ze haar been gebroken had. Een paar weken gips en pas op de plaats was niet  wat ze in gedachten had dit jaar. Gelukkig is alles prima hersteld en turnde ze afgelopen zondag met veel succes haar eerste landelijke wedstrijd van dit seizoen.


Hallo allemaal ik ben Eve de Ruiter en ik mag deze week het weekpraatje schrijven. Ik ben 11 jaar en zit in groep 8 van De Duizendpoot in Oosterhout. Ik  train sinds dit seizoen 5 keer per week, zo’n 15 uur bij Flik-Flak.


Deze week hebben we hard getraind. Nikki, Tanishaley en ik hebben deze week bij acrobatiek vooral ons programmaatje gedaan met dubbel salto’s voor- en achterover waarbij het elke keer een strijd was wie de meeste landingen had. Verder heb ik zelf op brug aan mijn wedstrijdoefening gewerkt en heb ik voor het eerst zelf liggerwissel gedaan. Verder hebben Nikki en Tanishaley op Pegasus overslag salto met zachte mat gedaan. En heeft Nikki tsukahara met hele schroef gedaan. Zaterdag hebben we zoals gewoonlijk de hele dag getraind. We hebben nu een schema bij ons hokje hangen wie er moet opruimen/schoonmaken, deze week waren Tanishaley en Lotte aan de beurt. Amy heeft zaterdag voor het eerst dubbel salto voorover tot in de kuil gedaan super knap dus. ‘s Middags hebben we even een korte pauze gehad tijdens de training omdat Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma moesten schaatsen.  We zijn met z’n allen even gaan kijken, uiteindelijk hebben ze goud, zilver en brons gewonnen, super goed gedaan! Daarna waren we natuurlijk allemaal een beetje uit onze concentratie. Nikki, Tanishaley en ik gingen terug naar balk,  de losse radslag ging goed maar bij losse overslag ging het bij Nikki een beetje fout want ze kwam met haar voet half op de balk waardoor hij omzwikte. Veel sterkte met je voet Nikki.


Zondag heb ik zelf de achtste finale geturnd in Wieringerwerf. Het ging heel goed. Het was wel heel spannend want ik had als vierde toestel balk. Ik stond na drie ronden op de eerste plaats maar met heel weinig verschil met nummers 2 tot en met 4. Ik moest ook als laatste turnen dus iedereen was naar mij aan het kijken. Ik haalde gelukkig een 12,8 op balk en dat was genoeg om een gouden medaille te halen. Daar ben ik heel trots op.


Groetjes, Eve

naar boven  

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 27 JANUARI - 2 FEBRUARI 2014


Eline Vos is dit jaar eerstejaars juniore en zit in de tweede klas van het Rodenborch college in Rosmalen. Eline is een echte FlikFlakker in hart en nieren; vanaf haar tweede jaar begon ze met ‘gymmen’ bij de turnclub dichtbij huis en nu bijna 12 jaar later doet ze dat nog steeds. Eline maakte deze week voor ons een verslagje van de afgelopen week.


Hoi allemaal, het was weer een goede trainingsweek met veel nieuwe elementen. Helaas waren in het midden van de week wel een paar turnsters ziek, maar zaterdag was iedereen er weer. Op sprong zijn we bezig met yourchenko’s met schroeven over de lage pegasus. Chelsea heeft hele schroef gehurkt gedaan en Tisha anderhalve schroef gestrekt in de kuil. Nikki heeft Tsukahara hele schroef gehurkt op mat gedaan. Ook zijn Tanishaley, Nikki en Eve bezig met overslag salto.


Op brug is iedereen weer verder gegaan met zijn nieuwe onderdelen. Zo heeft Pauline liggerwissel alleen gedaan met mat. Zelf heb ik een goed begin gemaakt met dubbelsalto hele schroef af en gaat reus hele draai wel goed.


Op balk heeft Tisha een mooie salto op (opsprong) gedaan en Evie salto op gehoekt. Bij mij en Dana gaan dubbel pirouette wel goed en Nikki en Tanishaley zijn goed bezig met flik-flak loopsalto.


Vooral op vloer zijn deze week nieuwe elementen geturnd. We hebben veel op de lucht tumbling gesprongen. Zo heeft Eve dubbelsalto met hulp op mat gedaan en Pauline dubbel schroef. In de open kuil heeft Pauline dubbel hurk gedaan en Chelsea dubbel hoek. Tisha heeft dubbel salto dubbel schroef in de open kuil gedaan!


Het was een goede trainingsweek. Volgende week komt Vincent Wevers voor het eerst in onze training om met mij en Dana te werken, omdat ik nu in Jong Oranje zit. Lijkt me erg  leuk!
Groetjes Eline

naar boven 


HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 20-27 JANUARI 2014


Pauline de Does komt uit Arnhem en is 12 jaar. Ze zit op de brugklas an het Rodenborch en maakte dit jaar de overstap naar Flik-Flak. Ze schreef voor ons dit keer 
het weekpraatje. 


Deze week was ik weer aan de beurt. 
Afgelopen week waren Dana en Eline op jong Oranje stage in Heerenveen, ze hebben het hier erg naar hun zin gehad! Chelsea heeft afgelopen week met flik-flak loopsalto weer een stap gemaakt (op de hoge  balk). Ook zijn we deze week weer verder gegaan met het herhalen van de wedstrijdoefeningen. Tisha heeft deze week ook weer mouchina op de tumblingbaan gedaan, en Evie is weer verder gegaan in de herenhal met dubbelsalto voorover  op  vloer.  Dana maakt nu een hele mooie muchina af van brug. Ik heb in de trampoline voor het eerst een dubbele schroef gemaakt. Flore is deze week gevallen in de kuil en heeft twee enkelbanden in een voet gescheurd dus heeft deze week niets kunnen doen. Ook Denise had flink pech; ze is op school verkeerd terecht gekomen en heeft ook een scheur in haar enkelbanden. Nou zijn blessures altijd vervelend maar zeker als ze niet nodig zijn en met zoiets gebeuren is het erg sneu. Ze kan wel veel brug doen en maakt nu al helemaal alleen reus heel op de ligger. Door de nieuwe regels op vloer (alweer!!) heeft Bregje bijna alle vloeroefeningen weer moeten aanpassen. Je mag nu namelijk niet meer in de hoek waar je geland bent je volgende serie doen, en dat hadden heel veel turnsters zo in de oefening. 


De onderbouw had afgelopen weekend in Valkenswaard
  nog toestelfinales van de regio en daar zijn weer flink wat medailles binnen gehaald. Verder was het een vrij normale week zonder gekke of opvallende dingen.
Groetjes Pauline

naar boven  

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 13-19 JANUARI 2014


Aan Nikki Broeksma de taak om deze week het weekpraatje te schrijven. De 12 jarige turnster die woont in Hank heeft de afgelopen tijd weinig kunnen trainen aan een aantal toestellen, vanwege een vervelende rugblessure. Gelukkig is dat nu weer bijna over, zodat ze lekker hard kan doortrainen.


Hoi, deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Bij de top zijn we veel bezig geweest met oefeningen gevolgd door nieuwe elementen. Bij sprong hebben we veel aan de basis gewerkt. Zo beginnen we met een verhoogd vlak en gaan daarna door tot in de kuil. Bij de opleiding hebben Jara, Daantje, Frederique en Marit Tsukahara door gedaan tot in de open kuil. Bij brug werken we veel aan wippertjes en liggerwissels. Tanishaley en Evie zijn goed bezig geweest met reus hele draai en Chelsea en ik met dubbelsalto af. Evie en Tisha hebben met hulp weer Shaposnikova gedaan. Bij balk hebben Eve, Tanishaley en ik een nieuw programma waarbij we veel dubbel flikflakken, flikflak-loopsalto’s en losse radslagen doen. Bij afsprongen zijn we veel met schroeven af  bezig geweest en sommigen ook weer met  Auerbach. Zo doen Naomi en Denise hem ook al gehoekt en heeft Chelsea hem ook gedaan! Bij acrobatiek op vloer hebben we bij de opleiding veel gewerkt aan de goede flik-flak. Op de trampolinebaan heeft Frederique een mooie dubbel schroef laten zien. Bij de top hebben ze veel series over de airtumbling gedaan.


Vorige week ben ik samen met mijn vader en moeder naar de open dag van het Rodenborch College geweest. Dit is de school waar de topgroep de trainingen kan combineren met school door middel van een ‘LOOT status’. Ik ben naar 3 presentaties geweest en ze waren erg duidelijk. Ik vind dat de school er leuk uitziet en ik heb een goede indruk van de school gekregen. Ook Eve en Tanishaley zijn naar de open dag geweest. Vanaf afgelopen week staan de foto’s van de fotoshoot op de portal, volgens mij staat iedereen er leuk op en ik vind dat de foto’s heel mooi geworden zijn. Daarvoor Sandra en Kristen bedankt!


Dit was mijn weekpraatje, ik heb weer zin in volgende week!-XXX- Nikki

naar boven  


HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 6-12 JANUARI 2014

Deze week een weekpraatje door Naomi Pieschel, 14 jaar en ze woont in Veldhoven. Naomi is nu een tweedejaars junior en zij vertelt over hoe ze de afgelopen week weer gestart zijn met trainen. 


Hallo allemaal, deze week is het mijn beurt om te schrijven voor het weekpraatje! 
Afgelopen week was een fijne trainingsweek, waarbij we zowel met onze keuze onderdelen als met onze oefeningen zijn bezig geweest. Je kon wel goed merken dat we even vrij hadden gehad met Kerst, want de conditie gaat dan wel meteen hard achteruit. Maar het was ook wel heel fijn om even vrij te hebben, zelf ben ik lekker op vakantie geweest en heb mijn familie nog opgezocht, dat is altijd leuk natuurlijk dus dan kan ik er nu weer hard tegenaan. Zo zijn we op elk toestel goed bezig geweest en hebben we  weer zo snel mogelijk onze elementen opgepakt, waar we de volgende weken ook weer verder op door gaan! 


Dit weekend zijn er weer in de regio wedstrijden geweest en deze keer was dat in Breda, ook onze club heeft aan deze wedstrijd deelgenomen. Met goede resultaten, waar we zeker trots op mogen zijn! Zo is op zaterdag 11 januari Daantje 2
de geworden & Frederique 4de in hun categorie pupillen 2, Gefeliciteerd dames! Op 12 januari waren de instappers & de pupillen 1 aan de beurt en mochten zij in actie komen. Zo werd Guusje 1e , Sterre 7de & Amy 20ste . Madinah werd bij de pupillen 1 4de! Super gefeliciteerd allemaal! 


De komende week is het ook een wat zwaardere week voor ons op het Rodenborch College, want we hebben namelijk proefwerkweek! Dus dat wordt veel leren, maar op sommige dagen trainen we ook eerder en dat is natuurlijk erg fijn! Dan ben je ook wat vroeger thuis en heb je nog wat tijd voor je schoolwerk over. 


Nou, dit was mijn weekpraatje van deze week!
Veel liefs,  Naomi

naar boven  


WEEKPRAATJES 2013
HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 25-30 DECEMBER


Zoals inmiddels gebruikelijk is geworden zijn onze onderbouw turnsters en de jeugd meisjes van de topgroep tussen Kerst en Oudjaar 3 dagen op trainingsstage geweest. Zoals elk jaar werd er getraind in Nieuw-Vennep en geslapen in Haarlem.  Chelsey Verhage was mee op stage en kroop meteen daarna achter de computer voor ons, om een weekpraatje te maken over de stage.


Hallo, deze keer is het weer aan mij om het weekpraatje te doen. Vanaf zaterdag zijn we op stage geweest naar Nieuw-Vennep. We begonnen die zaterdagmiddag toen we aankwamen meteen met een training. Na de training zijn we naar de Stayokay in Haarlem gegaan. Ik sliep op een kamer met Nikki, Daantje en Frederique. Het was erg gezellig met hen op de kamer. Deze eerste dag moesten we een beetje wennen aan de toestellen maar dat ging voor de eerste dag al goed. Want op trampoline hebben Sterre, Guusje, Marit en Madinah dubbel salto voorover tot in de kuil gedaan. Tanishaley, Nikki, Flore, Pauline, Daantje, Frederique, Eve, Jara, Marit en ik hebben ook nog dubbel salto  voorover met halve draai gedaan. Tanishaley, Nikki, Flore, Pauline en ik hebben ook tsukahara gedaan.


Op brug hebben we ook weer wat nieuwe dingen gedaan. Jara, Daantje en Eve hebben dubbel af gedaan tot in de kuil. Nikki heeft reus dubbel af gedaan en ik reus dubbel hoek tot in de kuil. Verder zijn Daantje, Eve, Jara en Frederique bezig geweest met losom en losom handstand.


Op sprong zijn Flore, Nikki, Tanishaley, Pauline en ik bezig geweest met yourchenko, yourchenko met halve draai en omelianchik. We hebben tot op verhoogd vlak omelianchik gedaan en met blok tot in de kuil yourchenko door. Marit heeft met blok tsukahara door gedaan. En Sterre, Madinah, Guusje en Amy hebben tot op verhoogd vlak overslag gedaan.


Deze trainingsstage in Nieuw-Vennep ging heel goed en was heel gezellig. Ik wens iedereen een gezellige jaarwisseling en een gezond en sportief succesvol 2014.
Groetjes Chelsea

naar boven  

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 16-24 DECEMBER


Dit Kerst-weekpraatje is door Lotte Braat geschreven. Lotte is 15 jaar, woont in Utrecht  en wordt over een paar dagen senior. Door een blessure heeft ze de afgelopen maanden weinig kunnen trainen, maar ze is erg blij dat ze er nu weer bij is. Afgelopen week ging ze op stage in Duitsland en daarover onder andere gaat haar weekpraatje.


Hallo allemaal,
Hier is mijn weekpraatje. We zijn afgelopen week met zeven meiden en onze trainer Nico op stage geweest naar Ulm. Daar kwamen vrijdag 13 december aan. We hebben toen nog even de turnhal verkend en toen zijn we terug gegaan naar het hotel. We hebben in Ulm goed getraind ondanks dat sommigen wat blessures hadden. Het was ook erg gezellig. We zijn ook weer naar de Kerstmarkt geweest. Het had dit jaar niet zo veel gesneeuwd als andere jaren. Dat vond ik wel jammer, het is dan toch nog net wat sfeervoller!


We hebben allemaal goede vorderingen gemaakt. Evie ging erg goed met geschroefde flik-flak en afsprong van brug gaat ook erg goed (dubbel salto met schroeven). Tisha had een blesssure aan haar hamstring en heeft dus vooral veel brug gedaan. Ik heb weer een paar mooie gingers en ook liggerwissels naar handstand gezien. Ook met tkatchev heeft ze een goede stap vooruit gemaakt en voor het eerst losom hele draai gelukt. Eline was in Ulm goed bezig met flik-flak loopsalto op de balk. Ook sprong zag er goed uit. Ze heeft een paar mooie yourchenko's laten zien. Dana haar mouchina's gingen ook erg goed. De airtumbling die daar lag was ook wel heel erg fijn. Ook heeft ze duikersdraai op de hoge bak gedaan. Naomi is op brug veel bezig geweest met yaeger. Hij is er nog niet maar ze is goed op weg. Denise heeft op die tumbling ook mooie mouchina's laten zien. Ook haar Yaeger ging lekker, ze pakt hem nu heel vaak. Ik heb op de air tumbling dubbel twist geoefend en dat ging best goed. Lekker dat ik na mijn blessure nu weer veel mee kan doen met de groep.


We kwamen donderdag de 19e 's avonds terug. Vrijdag hadden we vrij van training en moesten we nog een paar uurtjes naar school. Die avond was voor de 3e, 4e en 5e klassen (...eindelijk zegt Nico, want we praten al weken hierover in het busje) het Gala op Rodenborch. Dat was erg gezellig. Iedereen was weer op chique, dat zie je op de foto. Op zaterdag hadden we de jaarlijkse fotoshoot met turnfotografe Sandra Jansen. Dat ging weer erg goed en de foto's zijn vast mooi geworden. Binnenkort zullen ze wel op de weblog komen te staan.


Dit was mijn weekpraatje. Merry Christmas voor iedereen!!
Groetjes Lotte.

 naar boven  

 

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 9-15 DECEMBER

Voor het weekpraatje mocht de jongste telg van onze Topsportmeisjes dit keer weer iets insturen. Tanishaley Neto is pas 11 jaar geworden en woont in Oosterhout, waar ze eerst turnde bij EOC. Dit jaar gaat ze Eredivisie jeugd keuze turnen. 


Deze week zijn we weer druk bezig geweest met wedstrijd voorbereiding, 
want de topgroep had Kerst wedstrijdje in Ulm en de opleidingsgroep had Regio kampioenschappen in Eindhoven. Deze week kwam ook de uitslag van de Jong Oranje test. Ik wil Eline feliciteren voor haar selectie bij Jong Oranje. 


De topgroep was vooral bezig met oefeningen, de opleidingsgroep met hun programmaatje. 
Wij moesten gewoon ons prammaatje op brug doen. Dana en Tisha hebben een blessure en daarom doen ze meer brug. Ze hebben deze week dus ook hard getraind op reus anderhalve draai.Op sprong heeft de topgroep hun wedstrijd sprongen geoefend. Daarna gingen ze verder met hun toekomstige sprongen .Dana en Eline moesten in de gordel. Op vloer hebben we vooral oefeningen gedaan. De opleidingsgroep heeft deze week op vloer aan het programmaatje gewerkt. Zoals salto in goede houdingen. En de goede arabier flikflak. Voor de rest zijn we op bak druk bezig met oefeningen en het uitbreiden van moeilijkere elementen  in je oefening. Dat ging allemaal heel goed. We zijn ook weer verder gegaan met de auerbach en met flikflak loopsalto. De opleidingsgroep is ook druk bezig geweest met hun nieuwe oefeningen. We hebben zondag ook wedstrijd gehad in Eindhoven, en het ging goed.  Ik was tweede geworden. Verder wens ik de topgroep heel veel plezier in Ulm. Ze zijn er nu een weekje op stage en dus trainen wij met Rik en met de opleiding mee. 
groetjes en tot de volgende keer, Tanishaley. 

 naar boven 

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 1-8 DECEMBER


Dana de Groot mocht het weekpraatje schrijven, maar omdat ze ziek was is het niet zo heel lang geworden.  Gelukkig is ze inmiddels alweer zo goed als hersteld en heeft ze al veel zin in de stage in het Zuid-duitse Ulm volgende week.


Nou deze week mocht ik weer het weekpraatje houden. Helaas ben ik zelf deze week ziek geweest en heb daarom ook niet mee gedaan met de wedstrijd zaterdag, gelukkig gaat het nu een stuk beter.


Deze week hebben een paar meiden van onze club (Tisha, Denise, Evie en Eline) test gedaan voor OS en JOS deze test vond plaats in HeerenveenWat ik gehoord heb van de meiden was het goed gegaan die dagOok hadden we een wedstrijd zaterdag in Prinsenbeek. Van de regio Zuid West Nederland mochtenwe daar mee komen doen bij hun regio wedstrijd, daarvoor heel erg bedankt natuurlijk! Helaas was het voor de eredivisie meisjes wel een beetje behelpen, zo mocht er maar 10 minuten in worden geturnd met een groepje van 9. Daardoor kon niet alles goed worden ingeturnd en het waren ook gedeeltelijk Gymnvova toestellen, dus moesten de oefeningen wel behoorlijk worden aangepast. Maar er zijn ook nieuwe dingen geturnd zoals de dubbel salto van  Tanishaley op vloer, super!!  Chelsey deed dubbelsalto afsprong van brug  en Chelsey, Nikki en Tanishaley Auerbach van balk. Voor de jeugd meisjes was het de eerste keer dat ze Eredivisie deden dat was even wennen. Maar het was wel weer goed dat er weer een wedstrijdmoment was en Carlijn die speciaal voor ons was komen jureren: heel erg bedankt daarvoor! 


Op de training  is iedereen goed bezig met zijn programma uit te breiden en netter te maken. En uiteindelijk naar hun oefening te brengen. Gelukkig hebben we hier nog wel ff de tijd voor want over een maand of 2 á 3 moet het pas echt gebeuren. Maar eerder is altijd beter. Aanstaande vrijdag vertrekken we weer naar Ulm voor een week stage en ik ook de anderen hebben daar veel zin in!! Na die week stage hebben we een paar dagen vrij om lekker met de familie Kerst en Oud en Nieuw te vieren heel gezellig dus!
 xxx Dana

 naar boven

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 26-30 NOVEMBER


Voor Evie Schellens de taak weggelegd om de afgelopen week in de training goed rond te kijken wat er allemaal gebeurde. Evie is 16 en daarmee de oudste turnster in onze groep; ze woont in Valkenswaard, vlak onder Eindhoven.


Hallo iedereen,
Dit keer is het weekpraatje weer aan mij! Ik ben jammer genoeg 3 dagen ziek geweest maar heb de dagen dat ik er wel was goed opgelet! Deze week was het gewoon een normale trainingsweek zonder wedstrijden. We konden dus weer lekker vooruit met nieuwe elementen. We zijn ook weer begonnen met een programma dat langzaamaan opbouwt naar piekmomenten, zoals het EK en het NK. 


Na Hamburg en de NK teams hebben er helaas wel wat meiden last van een blessure, zo heeft Tisha nog steeds last van haar hamstring, Dana van haar knie en Denise van haar scheenbeen, maar dat gaat gelukkig al een stuk beter! De rest is blessurevrij dus die zijn alweer hard op weg met toekomst elementen. Tisha en Dana kunnen alleen brug doen maar zijn daar al een aantal leuke onderdelen aan het doen, zo zijn ze allebei bezig met reus anderhalve draai. Dana is ook begonnen met de shaposhnikova en bij mij gaat deze ook al aardig goed. Verder is Eline bezig met Yäger en Naomi met liggerwissel uit handstand. Op sprong gaat het ook goed! Eline is bezig met Yourchenko gestrekt met hele schroef en ik met Tsukahara gestrekt met hele schroef. Bij balk zijn de kleine meiden al aardig op weg met de gehurkte en gehoekte auerbach van balk. Nikki en Tanishaley werken veel aan Tsuki’s en Daantje had een hele mooie Yourchenko gehurkt gesprongen, knap van haar. Op vloer zijn er zover ik weet geen nieuwe onderdelen geturnd maar is iedereen gewoon aan het eigen programma aan het werken. 


Aankomende vrijdag doen Tisha, Eline, Denise en ik mee aan de nationale instroomtest. Spannend maar ook heel leuk! Hier zijn we ons ook al een beetje op aan het voorbereiden.


Verder is die zaterdag erna ook een regiowedstrijd in Prinsenbeek waar ook heel veel turnsters van Flik-Flak aan meedoen en die we gebruiken als een mooi test wedstrijdje, en de week erna vertrekken we alweer naar Ulm voor het Kerst Turntoernooi daar en een week stage eraan vast en daarna…… gala en Kerstvakantie J ! Het gaat snel om zo’n jaar!
Liefs Evie

 naar boven

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 18-25 NOVEMBER

Het weekpraatje is geschreven door de 14-jarige Tisha Volleman uit Eindhoven, die naast turnen nog altijd enkele malen in de week danst in de dansschool van haar ouders. Vorige week toonde ze karakter door haar 3e wedstrijd in drie dagen te turnen, dat krijgen ‘zelfs‘ voetballers niet voor elkaar. Deze week klom zij voor ons in de pen…!


Ik ben deze week aan de beurt voor een weekpraatje! 
Zoals jullie weten hebben we een druk weekend gehad vorige week, we hebben daarom deze afgelopen week weer rustig opgebouwd. Het is ook wel fijn om weer wat meer met andere elementen aan de slag te gaan, na een periode met wedstrijden. Een aantal nieuwe elementen is al geturnd. Op sprong werken we veel aan yourchenko met schroeven. Op brug hebben we vooral veel gewerkt aan afsprong, Eline en Flore hebben dubbel half in de kuil gedaan en ik dubbel dubbel in de kuil. Evie heeft Shaposnikova met hulp gepakt. En ik heb nog de kwast met hulp door gedaan. Evie doet nu reus heel in de brug. Op balk hebben we ook veel nieuwe afsprongen gemaakt, Tanishaley, Nikki, Flore en Pauline en Chelsea hebben een nieuwe C afsprong gedaan en dat gaat bij iedereen eigenlijk al heel erg lekker. Eline is weer verder gegaan met arabier dubbel schroef. 


Zelf had ik toch wel behoorlijk last van mijn bil sinds Hamburg; het blijkt mijn hamstring te zijn. Daardoor kan ik een aantal zaken niet trainen zoals acrobatiek en sprong. Ik ben wel veel met pirouetten bezig op balk en veel brug, maar ik merk het al flink aan mijn handen! 
De kleinere meisjes (dat heet bij ons de opbouwgroep)  hebben afgelopen weekend een wedstrijdje gehad. Op zaterdag kwam K&V Opmeer met al hun meisjes verplichte oefenstof naar Flik-Flak. Voor sommige meisjes is het nog heel vroeg in het seizoen en zijn hun oefeningen nog niet helemaal klaar en voor onze instappers en ook sommige pupillen 1 was het hun allereerste wedstrijdje ooit. Daarom werd er alleen naar de E score gekeken en ze hebben het super goed gedaan!


Dit was mijn weekpraatje!
Groetjes Tisha.

 naar boven

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 11-17 NOVEMBER


Flore Schraven heeft deze week de beurt voor het weekpraatje. Ze schrijft naast de gebeurtenissen in en rondom te turnhal ook nog wat leuks over zichzelf!


Hallo allemaal. Deze week is het weer mijn beurt voor een weekpraatje. Ik ben Flore Schraven ik ben 13 jaar en ik ga vertellen over hoe het deze week is gegaan met turnen. Ik ben inmiddels al vier jaar aan het turnen bij Flik-Flak. Ik zit nu in het tweede jaar eredivisie en wordt eerstejaars juniore. Ook zit ik nu drie maanden het eerste jaar met Chelsea en Pauline op de Topsport Talent (loot) school in Rosmalen. Het gaat steeds beter, moet alleen nog wel erg wennen aan de combinatie school en turnen. Ik vertrek iedere morgen om 07.15u uit Hernen en ben pas tegen 19.45u weer thuis. Dat zijn best wel lange dagen. De punten op school gaan goed ik sta inmiddels een zeven en een half gemiddeld. Op school is Frans mijn favoriete vak.


Deze week heb ik weer lekker getraind. Veel meisjes waren vooral bezig met wedstrijdoefeningen,want de meiden hadden het afgelopen weekend wedstrijd in Hamburg. Pauline , Chelsea , Nikki en Tanishaley hebben het NK clubteams in Amsterdam gehad. Nikki heeft een blessure aan haar rug en kan daarom alleen het toestel sprong doen. Chelsea en Pauline gingen voor het eerst losse radslag op balk op de wedstrijd doen en Tanishaley ging dubbelhoek van brug doen. Ik heb inmiddels gehoord dat ze vierde zijn geworden, erg knap meiden!!

Ook gingen de junioren Dana, Denise, Naomi en Tisha met Evie en Eline nog van Hamburg door naar Amsterdam: ze moesten om 6 uur opstaan en om 7 uur vertrekken zondagmorgen maar ze hadden goed door kunnen rijden en waren om half 12 in Amsterdam. Na de benen te strekken wilden ze het toch nog proberen of het ging om nog een wedstrijd te turnen, de derde in 3 dagen,  dat hebben ze knap gedaan. Zeker omdat hier weer Jansen &Fritsen toestellen lagen en in Duitsland Bänfer, dus moesten ze op heel korte tijd weer overschakelen. Ondanks enkele blessures en wat vermoeidheden, waardoor de oefeningen flink moesten worden aangepast, werden ze toch nog tweede van Nederland, een superprestatie!!! Heel goed gedaan allemaal!


Ik heb een tijdje geleden mijn enkelbanden gescheurd en had daardoor brace, maar ik mag nu mijn brace gaan afbouwen. Op balk gaat zijwaartse salto erg goed en op brug heb ik reus halve draai tot handstand gedaan. Tisha is op brug ook erg goed bezig met reus anderhalve draai. En Tanishaley is met dubbel salto op de vloer bezig. Kortom, we zijn allemaal lekker aan het trainen. Ik vond het erg leuk weer eens een weekpraatje te doen. 
Groetjes Flore

 naar boven

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 3-11 NOVEMBER

Het hele weekend zat ze in Frankrijk dus had Denise Bressers nog geen tijd gehad om een weekpraatje te schrijven. De 15-jarige bijna senior turnster kwam maandagavond weer thuis in Uden en maakte voor ons een verslag van de afgelopen week.


Zoals jullie weten was er dit weekend een teamwedstrijd in Frankrijk. Namens Flik-Flak zaten Tisha, Eline en ik in één team en Dana zat in een team met Shirley van Deene en Jin Yi Hoekstra van TSH Heerenveen. Zij kwamen voor Nederland/Jong Oranje uit. Op Vrijdag 8 November vertrokken wij om 9 uur met het Flik-Flak busje naar Combs-la-ville. Carlijn Brands ging ook mee want ze was ons jurylid. Ik wil Carlijn namens ons allemaal heel hartelijk bedanken hiervoor. Na ongeveer 5 uur rijden kwamen wij daar aan. Omdat we wat vertraging hadden opgelopen onderweg moesten we ons haasten om op tijd te komen bij de podiumtraining. Snel ff naar het hotel om de spullen te brengen en om te kleden en daarna gauw naar de turnhal waar we gelukkig nog op tijd waren.


De podiumtraining was bij ons allemaal wel goed verlopen. Op zaterdag hadden we groot inturnen waarna de wedstrijd was. Bij mij en Eline ging de wedstrijd helaas niet zo goed, gelukkig ging het bij Tisha en de meiden van jong oranje wel goed. Het Flik-Flak team is 6de geworden en het team van Jong Oranje knap 3de. De volgende dag waren de toestelfinales. Eline had geen toestelfinale omdat ze nog te jong was.


Tisha, Dana en ik hadden zich geplaatst op sprong. Helaas was er besloten dat ik geen yourchenko hele schroef gestrekt zou doen en werd ik in totaal 6de. Tisha is met een mooie yourchenko gehurkt schroef gedeeld 4de geworden en Dana is daar 3de geworden. Op brug mochten Dana en JinYi de finale turnen en op vloer Shirley,  Dana en Tisha. Hierbij werd Shirley 3de , hoeveel de rest is geworden weet ik niet (sorry ). Dana haalde een mooie 12.333 op brug, voor haar een mooie score. ‘s Avonds hadden we nog een buffet met alle turnsters en trainers, dit was erg gezellig en hebben we flinke lol gehad met z’n allen. Wat ons allemaal erg bij blijft zijn die hele hele harde franse broodjes zelfs zo hard dat we pijn in onze kaken ervan kregen hihi.  Het was een heel leuk weekend samen met Shirley, Jin Yi en Gerben Wiersma.


Op Maandagmorgen gingen we weer terug naar Nederland. Nadat we bij Flik-Flak aankwamen heb ik nog gezellig met Tonny gekletst, deze heeft erg veel zin in Hamburg dit weekend want hij gaat dan als trouwe supporter mee. En Tonny vergeet je sjaal niet mee te nemen want het is alweer officieel carnaval.


Nu nog we een paar daagjes trainen en dan gaan we naar Hamburg. Daar hebben we een teamwedstrijd. Naast mezelf gaan ook Evie,  Dana, Naomi, Tisha en Eline mee. Dit is altijd een leuke wedstrijd daar in Hamburg. Op zondag hebben we ook het NK teams in Amsterdam. Het wordt dus een druk en een vermoeiend weekje. Op zaterdag hebben Chelsea, Nikki, Pauline en Thanishaley al hun NK teams in Niveau C. Ik wens iedereen die wedstrijd heeft dit weekend heel veel succes. TOI TOI TOI.
Gr DENISE xxxx

 naar boven

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 29 OKTOBER - 2 NOVEMBER

Deze week een weekpraatje van Eve de Ruiter. Ook voor haar de eerste keer, aangezien ze  jeugd turnster is. Eve turnde voorheen bij EOC in Oosterhout.


Hallo ik ben Eve de Ruiter, ik ben 11 jaar en zit op basisschool de Duizendpoot, en ik woon in Oosterhout. Ik zit inmiddels al weer meer dan een jaar bij Flik-Flak. Dit is de eerste keer dat ik een weekpraatje schrijf.


Op het moment ben ik nog aan het revalideren na een val van de brug, op 17 augustus, waarbij ik mijn scheenbeen heb gebroken. Het gaat al weer heel goed met mij. Ik kan inmiddels een redelijk trainingsprogramma draaien. Op harde landingen en aanrennen bij de Pegases na kan ik alweer alles meedoen.


Deze week zijn we allemaal veel bezig geweest om de wedstrijd oefeningen door te nemen. Op sprong is Tanishaley weer bezig met tsukahara geschroefd. En Frederique, Julie, Jara, Daantje, Marit, Madinah  en ik zijn weer bezig met ons sprongprogramma. Helaas kan Nikki vanwege een rug blessure niet veel meedoen. Ik hoop dat ze weer heel snel kan meedraaien. Op brug zijn Chelsea, Pauline, Flore en Tanishaley bezig met liggerwissel . En ook waren ze hun brug oefening aan het voorbereiden, in verband met de clubteamwedstrijd die inmiddels is geweest.. De opleidingsgroep is ook weer bezig met een programma voor reuzendraaien en salto’s af. Tisha is bezig met losom hele en halve draai en Ginger. Evie is bezig met dubbelstrek van brug af die al heel goed lukt. Ook Lotte traint, na een blessure aan haar pols weer lekker mee. Op balk gaat Tisha goed met haar Triple pirouette. En worden al weer veel dubbel flik-flakken, salto’s en losse radslagen gesprongen voor de clubteam wedstrijd en de andere komende wedstrijden. Op vloer zijn er heel veel mooie, nieuwe oefeningen gekomen, (complimenten aan Bregje daarvoor) die iedereen al heel mooi uitvoert. Ook bij de verplichte oefenstof kent iedereen zijn oefening al goed. Tanishaley heeft ook al weer op de tumbling baan mooie dubbelsalto’s gesprongen. Afhankelijk van hoe de vloer was op de wedstrijd zou ze hem misschien al gaan doen op de clubteams.


Dit was mijn weekpraatje,
Groetjes,Eve

 naar boven

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 21-28 OKTOBER

Dit keer is het woord aan Pauline de Does. Ze turnde voorheen in de eerste divisie en wil nu graag een stapje omhoog. Pauline stelt zichzelf uitgebreid aan jullie voor. 


Hallo. 
Ik ben Pauline en ik zit nu in de brugklas van het Rodenborch-college. Ik woon in Arnhem en ik reis elke dag met de trein heen en weer naar Rosmalen en Den-Bosch. Dit is mijn eerste jaar bij Flik-Flak Den-Bosch. Ik vind het hier erg leuk. Ik ga dit jaar voor het eerst eredivisie turnen en ik heb er erg veel zin in. Ik heb voorgaande jaren bij AAC 1899 in Arnhem geturnd maar ik wilde graag een hoger niveau halen en dan moest ik meer gaan trainen en dat kon daar niet dus ging ik naar Flik-Flak Den-Bosch. Ik ben hier terecht gekomen via een Flik-Flak kamp.


Wij zijn deze week weer begonnen met oefeningen.
 Chelsea, Nikki en Tanishaley hebben dubbelsalto op de tumbling gedaan voor de clubteams van volgende week. Ook heeft Chelsea dubbel pirouette op de hoge balk gedaan, en ze deed ook kip, handstand, losom handstand, wippertje, kip, handstand op brug. Verder gaat ze heel lekker  met  Yourchenko op sprong. Chelsea en Nikki deden een  2,5 schroef op de tumbling. En deden Nikki en Tanishaley Tsukahara op sprong.


Flore heeft Muchina bij de trampoline baan door gedaan. Tisha had weer een mooie trippel pirouette en tripple schroef en heeft dubbel twist weer door gedaan. Evie was veel bezig met een nieuwe afsprong dubbelstrek af van de brug. Dana was de hele week op stage met Jong Oranje in Heerenveen dus haar hebben we niet gezien. Er waren wel een paar andere clubs bij ons op stage want het was in Noord-Nederland herfstvakantie. Daardoor was het af en toe best druk. We hebben ook soms de groepjes gemengd met de meisjes van K&V Opmeer en dat was best leuk, je kreeg dan training van andere trainers en deed soms heel andere oefeningetjes, zo leerde je ook weer van elkaar.


Lotte is (weer) bezig om het rustig op te bouwen want die heeft/had een blessure aan haar pols, maar mag nu alweer wat meetrainen. 
Ook waren we op brug weer begonnen met de brugoefeningen. Er zijn veel mooie oefeningen geturnd, niet alleen op de gewone brug maar ook nog af en toe iemand op een makkelijkere situatie. Nu geef ik de pen door aan de volgende en krijgen jullie volgende week te horen wie er door zijn naar de NK teams als we onze eerste wedstrijd van dit seizoen weer hebben gehad.
Groetjes Pauline.

 naar boven

 

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 14-20 OKTOBER

Dit keer hebben we een weekpraatje van Eline Vos. Eline is eerstejaars junior dit seizoen. Voor haar geen verre reisafstanden elke dag, want ze woont ongeveer bij de FlikFlak hal om de hoek en is de enige turnster in onze huidige selectie die ook bij FlikFlak is gestart met turnen. 


Het was deze week herfstvakantie in het zuidelijke deel van Nederland. Pauline was op vakantie en Flore was deze week niet komen trainen, want ze was ziek. Ik hoop dat ze snel beter wordt en weer kan komen trainen. Denise en Evie hadden deze week half meegetraind vanwege een lichte blessure. We zijn deze week vooral bezig geweest met nieuwe elementen. 
Op sprong doen we veel eerste delen en ook nieuwe sprongen in de open kuil. Ik heb yourchenko hele schroef gehurkt gedaan en Tisha dezelfde gestrekt. Nikki en Tanishaley zijn bezig met de voorbereiding voor Tsukahara’s met schroeven. Op brug is Tisha weer bezig met Ginger en ze heeft hem ook al vaak gepakt. Dana en Denise doen veel reus hele draai in serie en zelf ben ik ook bezig met reus half en hele draai. Op balk en vloer zijn we goed bezig met nieuwe onderdelen. Zo krijgen Nikki en Tanishaley een mooie muchina. Volgende week heeft Dana stage met Jong Oranje en gaat Nico ook een paar dagen met haar mee. Ik wens haar en de andere turnsters daar veel succes. 


Het was een goede trainingsweek. Groetjes Eline

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 8-13 OKTOBER

Deze week is het weekpraatje geschreven door Nikki Broeksma. Zij turnt sinds een jaar bij Flik-Flak, en komt van EOC Oosterhout. In juni werd zij derde bij het NK sprong, jeugd eerste divisie. Komend seizoen zal Nikki voor het eerst uitkomen in de eredivisie.


Hoi ik ben Nikki, ben 11 jaar en zit in groep 8 van basisschool de Bolderik. Ik turn nu ruim een jaar bij Flik-Flak in Den Bosch, en heb het er heel erg naar mijn zin. Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Afgelopen week hebben we weer hard getraind, met veel nieuwe programma’s en elementen. En zaterdag was het ook de eerste wedstrijd van dit seizoen voor Evie, Denise, Dana en Tisha. Namelijk de Leverkusen Cup in Duitsland.


Op sprong zijn Flore, Pauline, Chelsea, Tanishaley en ik veel bezig geweest met yourchenko’s en tsukahara’s op verhoogd vlak. Ook ben ik goed bezig geweest met overslagsalto. Jara, Daantje, Julie, Frederique, Marit en Madinah hebben veel dubbel salto’s, dubbel hoek en overslag salto zonder pegases voorover, in de blokkenkuil gedaan. De top is ook veel bezig geweest met yourchenko’s gehurkt, gehoekt, gestrekt en in de gordel geschroeft. Evie is ook bezig geweest met tsukahara’s geschroeft.


Op brug zijn Tanishaley, Pauline, Chelsea en ik bezig geweest met liggerwissel op de echte brug. Tanishaley heeft ook dubbel hoek gedaan met vangen. Tisha is de laatste tijd ook veel bezig geweest met ginger, ze heeft hem ook al vaak gepakt! Jara en Frederique hebben ook weer zelf gereust. Flore en Naomi zijn ook al bezig met liggerwissel uit handstand. Tanishaley en ik hebben zelfs voorbereiding ginger gedaan! Ook zijn Chelsea en ik veel bezig geweest dubbel hurk van de brug af.


Op balk hebben Pauline, Flore, Tanishaley, Chelsea en ik een nieuw programma. In dat programma zit flik-flak-loopsalto, losse radslag en arabier afsprong. Ik heb flik-flak-loopsalto op de halfhoge balk gedaan! En Tanishaley en Chelsea hebben dit ook met een matje gedaan. Ook losse radslag gaat goed. Chelsea, Flore en Tanishaley zijn ook bezig geweest met zijwaartse salto. Ik heb ook losse overslag gedaan op de lage balk met een matje. En bij de afsprong is Tanishaley weer bezig met dubbelsalto af.


Ook op acro hebben Tanishaley en ik een nieuw programma. We zijn veel bezig geweest met twisten en schroeven. Tanishaley en ik hebben ook voor het eerst muchina in de blokkenkuil door gedaan! En ook dubbel hoek en hurk op de mat door gedaan. We zijn ook bezig geweest met dubbel twist in de blokkenkuil en op de mat. Pauline, Flore en Chelsea hebben op de normale tumblingbaan weer geschroeft. Op de trampoline baan is bij en Flore mij ook weer twee en halve schroef gelukt.


De top is de afgelopen week veel bezig geweest met oefeningen voor de Leverkusen Cup in Duitsland. Zaterdag zijn Tanishaley en ik samen gaan kijken. Ook Lindsy, Chelsea en Kaithlyn waren er bij. Het team dat bestaat uit Dana, Denise, Evie en Tisha is uiteindelijk geëindigd op een vijfde plaats. Ze hebben een goede wedstrijd gedraaid. Na de wedstrijd is Tanishaley nog bij mij blijven logeren, dat was natuurlijk heel gezellig!


Eve is net uit het gips en is weer langzaam bezig alles op te bouwen. Ik hoop dat ze snel weer normaal kan meedraaien met de training! Dit was mijn weekpraatje, ik vond het een  leuke trainingsweek en heb veel bijgeleerd. Doei!

-xxx- Nikki


 naar boven

 

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 1-8 OKTOBER

Deze week is het mijn beurt om iets te schrijven voor het weekpraatje! Afgelopen week was het WK in volle gang en dat hebben we natuurlijk bewonderd! Noëlle, Chantysha, Sanne en Vera hebben net zoals Epke, Yuri, Bart, Casimir, Jeffrey & Glenn Nederland vertegenwoordigd op dit Wereldkampioenschap. Ze hebben allemaal hele goede wedstrijden geturnd! En Epke heeft goud behaald op het rek! Chantysha is jammer genoeg gevallen op sprong en heeft er een zware blessure aan overgehouden, ik wens Chantysha heel veel sterkte bij haar revalidatie.


Vrijdag zijn: Eline, Tisha, Evie, Dana, Ashley & ik zelf samen met Nico naar Antwerpen gereden om het Nederlandse team aan te moedigen. Daarna is Eline bij mij blijven logeren. 
Deze week hebben we natuurlijk ook zelf getraind, zo zijn Evie, Dana, Denise & Tisha, weer aan de slag gegaan met hun wedstrijd oefeningen, want zaterdag 12 Oktober hebben ze een wedstrijd in Leverkusen. De wedstrijd valt altijd erg vroeg in het seizoen dus het zal een hele klus worden nu alweer oefeningen te moeten draaien. Ik wens ze heel veel succes en ik weet zeker dat ze een hele goede prestatie gaan neerzetten! Zet hem op!


Op alle toestellen zijn we vooral bezig met onze keuzeonderdelen. Op brug heeft Evie reus hele draai alleen gedaan! 
Op vloer heeft Eline dubbel twist gedaan op de wedstrijd vloer! Ik zelf heb dubbel twist gehoekt gedaan in de blokkenkuil. Op balk hebben Evie, Eline, Dana, Denise & ik salto voorover als opsprong gedaan op de hoge balk! Op sprong zijn we goed bezig met yourchenko’s met schroeven &  tsukahara’s met schroeven. Lotte is geblesseerd geraakt aan haar pols en kan jammer genoeg niet mee trainen, ik hoop dat Lotte weer snel mag beginnen met trainen!

 Veel Liefs, Naomi 


naar boven

 

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 22-29 SEPTEMBER


Chelsea Verhage is 2e jaars jeugd-turnster en trainde eerder bij ETV Olympia Eindhoven en de Hazenkamp in Nijmegen. Ze woont in Helmond en zit sinds dit jaar in de brugklas van de LOOT-school in Rosmalen, vlakbij Den Bosch. Zij vertelt over de afgelopen week in haar weekpraatje.


Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje weer te schrijven. Sinds dit seizoen zitten Flore, Pauline en ik voor het eerste jaar op het Rodenborch-College. En zitten Pauline en ik voor het eerst bij de topgroep, ik vind dit heel leuk. 


Deze week kwamen de Amerikanen Simone Biles, McKayla Maroney, Kyla Ross en Brenna Dowell bij ons trainen dat was heel vet. Maandag ging de training niet door want Denise, Lotte, Naomi, Evie, Dana, Eline en Tisha gingen samen met de trainers en het Amerikaanse team winkelen.


Op acro gaat het ook goed. Eline, Naomi, Denise en Dana zijn bezig geweest met muchina en die gaat bij hun allemaal goed. Naomi was ook nog bezig met dubbel twist gehoekt en Eline met dubbel twist. Tisha was bezig met dubbel hurk. Ik was bezig met dubbel hurk en hoek en dubbele en 2,5 schroef. Pauline en Flore waren ook goed bezig met schroeven.


Eline, Naomi, Evie en Dana hebben salto opsprong op de hoge balk gedaan. Op brug waren Pauline en ik goed bezig met de liggerwissel. Deze lukt steeds beter.


Op sprong waren we allemaal goed bezig. Eline en Tisha hadden Yourchenko hele schroef gedaan. Evie had Tsukahara hele schroef gedaan. Naomi had Omelianchik door gedaan. Flore en ik waren bezig met
 Yourchenko en Pauline had Tsukahara doorgesprongen.


Iedereen is al druk bezig met zijn balk oefening. Eline en Naomi zijn veel aan de slag met flikflak loopsalto op balk. Denise had een mooie salto als opsprong en losse radslag. Toen die lukte deed ze ook een heel mooi dansje haha. Flore, Pauline en ik waren vandaag op balk bezig met pirouetten. Flore was bezig met dubbel en anderhalf been hoog. Pauline is bezig met enkele pirouette been hoog en ik met dubbel pirouette. En Lotte had een mooie zijwaartse salto op balk.


Dit was een goede trainingsweek. Ik wens het Amerikaanse en Japanse team heel veel succes op het WK. 

 naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 16-21 SEPTEMBER

Het weekpraatje van deze week is gemaakt door Lotte Braat, één van onze oudste turnsters. Met ingang van 2014 wordt zij alweer senior. Vanuit Utrecht reist ze elke dag op en neer naar Den Bosch en wat ze daar afgelopen week heeft beleefd beschijft ze in haar weekpraatje.


Hallo allemaal, Ik mag weer het weekpraatje schrijven. We hebben deze week weer hard getraind. Ik heb deze week niet vol uit kunnen trainen vanwege een pols blessure en gekneusde duim. Op brug en balk hadden we een thema waar we het eerste kwartier dan aan werken. Deze week waren die thema’s: brug reus hele draai en op balk opsprong. Zo hebben Eline, Naomi, Dana, Evie en Denise veel salto op gedaan. Naomi en Dana hebben zelfs een paar keer hoek salto geprobeerd en met succes. Tisha had deze week een aantal mooie pirouettes gemaakt op balk waaronder trippel op de hoge balk.


Op brug was reus hele draai het thema en daar zijn we dus veel mee aan de slag gegaan. Evie had een aantal mooie stappen daarin gemaakt. Ook Eline gaat goed met reus half die ze alleen heeft gedaan. Verder zijn Dana en Evie ook veel met Tkatchef bezig en Tisha met Tkatchef uit losom. Ook heeft Tisha ginger weer opgepakt en dat gaat al best goed. Iedereen is hard aan de slag met de vluchtelementen.


Op de vloer vliegen de series je om de oren. We zijn met van alles bezig, o.a. Muchina, dubbel twist, dubbelhoek, 2 ½ schroef, trippel schroef, zelfs dubbel twist gehoekt. Evie is weer begonnen met dubbel strek wat al aardig goed gaat. De dubbel twist gehoekt van Naomi is ook zeker niet verkeerd. Ze zijn er beide nog niet maar al zeker een goed begin.


Om de week geweldig af te sluiten kwam op zaterdag het Amerikaanse team als voorbereiding op de Wereldkampioenschappen in Antwerpen bij ons trainen. Dit zijn: McKayla Maroney, Kyla Ross, Simone Biles en Brenna Dowell. Zij zullen blijven tot woensdag. Wij mogen zelfs tegelijk met hun trainen. Dat is wel echt gaaf en stimuleert ons natuurlijk enorm.
Dit was mijn weekpraatje. Groetjes Lotte
 

 naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 9-15 SEPTEMBER

Deze week hebben we een weekpraatje van Tanishaley Neto gekregen. Ze heeft erg haar best gedaan en er een mooi verhaal van gemaakt, en goed opgelet in de training zo te lezen. Verder behoeft ze geen introductie, want ze introduceert zich zelf.


Hallo allemaal deze week schrijf ik mijn 1ste weekpraatje . Ik ben vorige week  11 jaar  geworden en zit nu precies een jaar bij Flik-Flak en heb het erg naar mijn zin.


Deze week hebben we weer veel nieuwe dingen gedaan. Omdat ik in plaats van jeugd 1 nu mag kiezen voor jeugd 2 heb ik een eigen vrije oefening gekregen, deze heb ik van de week weer geoefend met Bregje. Ook zijn we afgelopen zaterdag begonnen met mijn nieuwe balk oefening. Verder werken we nog steeds met onze programma’s.  Dat gaat erg goed . De topgroep is nu bezig met hun thema draaien op de brug, zoals losom hele draai en zolendraai handstand hele draai. Verder zijn Evie en Dana bezig met Tkatchev . Bij Denise gaat haar Yeager heel goed en ze is nu ook veel bezig met reus hele draai. Eline en Dana zijn bezig met Muchina van de brug af in de gordel.


Bij de opleidingsgroep gaat het ook goed op brug. Lindsy en Nikki en ik zijn bezig met liggerwissel dat gaat erg goed. Ook zijn we hard aan het werk met onze afsprongen, zoals dubbel salto en strek salto af. In ons programmaatje staat ook wippertje. Ik heb voor het eerst wippertje reus dubbelsalto af aan elkaar gedaan. En ben begonnen met de voorbereiding voor de Yeager.


Jara en Frederique hebben voor het eerst Tsukahara over de pegasus doorgesprongen. Nikki en Lindsy zijn bezig met Yourchenko. Ik zelf ben bezig met overslag salto en voorbereidingen voor Tsukahara geschroefd. Op de balk zijn we weer verder gegaan met ons programaatje, flikflak loopsalto, dubbel salto af, losse radslag en salto. Pauline en Chelsea hebben salto geoefend op de balk. Dana, Eline en Evie zijn bezig met salto als opsprong. Ook wordt er nog hard gewerkt aan flikflak loopsalto en is Tisha bezig met arabier streksalto op de balk.


Op sprong is de topgroep bezig met Yourchenko en Omelianchik. Naomi gaat goed vooruit met haar Muchina op de tumbling. Flore heeft voor het eerst dubbelhoek gedaan en Chelsea ook. Voor de rest zijn ze nog bezig geweest met dubbeltwist.


Afgelopen zaterdag zijn ook trainers erg goed bezig geweest!! Ze hebben alle kasten netjes opgeruimd !!!! Over een week komt het Amerikaans team namelijk trainen in onze hal en dan moet het wel netjes zijn!

Dit was het, groetjes van Tanishaley 

 naar boven

HTML Generator Sample Page

.

 

WEEKPRAATJE 2-8 SEPTEMBER


Voor het weekpraatje deze week de beurt aan de Waalwijkse Dana de Groot. 
Na een korte vakantie door onder andere haar deelname aan het EYOF in Utrecht is ze nu weer volop aan het trainen. Ze vertelt hieronder wat haar en haar trainingsmaatjes allemaal bezig houdt.


Deze week is het mijn beurt om weer een weekpraatje te houden. 
Na alles wat ik heb mee gemaakt op het EYOF ben ik lekker nog even op vakantie geweest om daarna weer fris te beginnen met het nieuwe seizoen. Door het EYOF had ik namelijk al weer heel veel motivatie gekregen om dit jaar er weer zo'n mooi jaar van te maken. 


We zijn nu al ongeveer
 vijf à zes weken bezig met trainen en het gaat eigenlijk heel goed met iedereen. Ondanks dat het deze week zo warm was hebben we toch heerlijk kunnen trainen. We zijn namelijk ook deze week weer begonnen met stukjes van oefeningen weer op te pakken. Op brug doen we alle onderdelen weer in kleine stukjes en op balk hetzelfde, dus al je onderdelen weer naar de wedstrijdbalk toe brengen. Op vloer zijn we vooral bezig met de laatste serie een D te krijgen dus zo bouwen we dus van achter naar voor onze oefening op. En op sprong zijn we vooral met uitbouw van yourchenko bezig en sommigen ook met nieuwere sprongen zoals omelianchik of luconi. Ook zijn we deze week veel met vluchtelementen bezig geweest op brug zoals yeager en tkatchev. 


Zondag en maandag is er een choreografe geweest uit Wit- Rusland, ze spreekt wel Nederlands omdat ze hier ook een aantal jaren heeft gewoond. Drie meisjes hebben een nieuwe vloeroefening van haar gekregen. 
Omdat het deze week ook zo warm was zijn we donderdag nadat we ochtendtraining hebben gehad en daarna nog 2 uurtjes naar school zijn gegaan met z’n allen gaan zwemmen bij Sportiom. Dat was heel gezellig natuurlijk en we hebben daar veel lol gehad. Het seizoen is pas begonnen maar er staat ons allemaal  een mooi jaar te wachten!
Groetjes Dana x

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 26 AUG - 1 SEP

Na een mooie zomervakantie met veelal heerlijk weer zijn onze turnsters zo'n vier weken geleden met de trainingen gestart. Aan Lindsy Bressers de eer om dit seizoen het eerste weekpraatje te schijven; zij beschrijft waar ze de afgelopen week mee bezig zijn geweest in en rondom de turnhal.

 

Hallo allemaal,
Ik ben Lindsy Bressers, ben 12 jaar en zit in groep 8. Deze week is het mijn beurt om het eerste weekpraatje van dit nieuwe seizoen te schrijven.


Na een welverdiende vakantie zijn we nu alweer een paar weken aan het trainen. In de opleidingsgroep zijn ook een paar nieuwe instap meisjes bijgekomen nl. Roos, Guusje, Amy, en Sterre . Zij komen van jong- talent af. Ze zijn hard bezig met trainen voor hun allereerste wedstrijdseizoen. Er zijn ook drie nieuwe meisjes bezig met een proefperiode nl. Frederique, Julie (dit zijn tweelingzusjes) en Daantje.  Helaas is er ook wat minder nieuws,  Eve heeft haar scheenbeen gebroken met het trainen, ze zit in het gips en mag zeker zes weken niet trainen. Heel veel beterschap Eve. Ook trainer Rik moeten we een tijdje gaan missen, hij heeft erg veel last van zijn heup en rug. Ook Rik heel veel beterschap.


Zoals jullie al wel weten zijn we 24 en 25 Augustus met z’n allen naar camping de Tolbrug in Bergharen geweest voor een kampeerweekend. Zaterdag hebben we eerst getraind en zijn daarna naar de camping gereden. Daar hebben we verschillende leuke activiteiten gedaan. Het was een zeer leuk en gezellig weekend.


Deze week zijn we verder gegaan met ieder zijn programma en wat nieuwe elementen, bij de opleidingsgroep zijn Tanishaley en Nikki bezig geweest met arabier dubbelsalto af van de balk. Ik zelf ben bezig met zijwaartse salto op de balk. Op sprong zijn we vooral bezig met Yourchenko’s. En op brug zie je de wippertjes en de reuzen weer. Bregje is druk bezig met wat nieuwe vloeroefeningen die een paar meiden moeten, deze zijn al super mooi aan het worden.


Bij de topgroep zijn de dubbel salto’s en de Muchina’s er op de tumbling weer te zien. Bij brug gaan de reus half en heel ook weer beter en zo ook met de Jaeger. Op sprong zie je de Yourchenko’s en de Omelianchik voorbij komen. De eerste wedstrijd staat al op de agenda, 12 oktober de Leverkusen Cup. Mijn zus Denise was afgelopen zaterdag jarig, zij is 15 jaar geworden. En Tanishaley werd zondag 11 jaar. Proficiat nog allebei. We gaan met z’n allen hard door met trainen en hopen op een mooi turnjaar.


Dit was mijn weekpraatje
Groetjes Lindsy.

 naar boven

 

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE EINDE SEIZOEN

Zo aan het einde van dit seizoen een laatste afsluitend weekpraatje.


De afgelopen weken werd er lekker gewerkt aan nieuwe elementen. De muchina’s, dubbel twisten, salto’s op de balk en Yourchenko’s vlogen ons om de oren. Na het vele herhalen van de oefeningen de afgelopen weken ook wel weer eens lekker  om aan andere dingen te werken. De proefwerkweek was afgelopen, de rapporten konden worden opgehaald en iedereen is over naar de volgende klas, ook een mooie prestatie!


Bregje had een heleboel nieuwe muziekjes klaarstaan en voor bijna iedereen die een nieuw muziekje nodig heeft is er al iets gevonden, dus dat ging ook lekker snel. In augustus komt er zeer waarschijnlijk een choreografe uit Wit-Rusland een paar dagen langs om voor drie turnsters een nieuwe oefening te maken, dus ook alweer heel erg leuk om naar uit te kijken.


Nico is met Dana een week in Heerenveen geweest en daar is hard gewerkt door het EYOF team richting de wedstrijden van 17, 18 en 19 juli. Het ging heel erg goed met het team en met wat laatste aanwijzingen van Jong Oranje trainster José en choreograaf Patrick wordt er deze week nog in de eigen zaal verder getraind. Woensdag 3 juli was de officiële teamoverdracht en vanaf 10 juli de laatste stage waarna aansluitend de EYOF in Utrecht van start gaat. Dus als u niks te doen heeft in de vakantie: er zijn nog kaarten beschikbaar en kom ons Nederlandse trio aanmoedigen in sportcentrum Galgenwaard. Tickets zijn verkrijgbaar via deze site.


Ondertussen is ook het team van Oostenrijk al in Nederland gearriveerd en dagelijks zien we deze ‘concurrentes’ aan het werk in onze FlikFlak hal in Den Bosch waar zij zich voorbereiden op de EYOF.


Na onze eind picknick en koppelwedstrijd met alle turnsters en ouders en de geslaagde BBQ van het trainersteam bij Pieter is dit dus het laatste weekpraatje van het seizoen 2012-2013. Wij wensen u allemaal een heerlijke vakantie toe en hopelijk tot eind augustus als we de draad weer gaan oppakken.


Dames afdeling FlikFlak Den Bosch


naar boven

 

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 17-24 JUNI

Hallo allemaal, Dit keer is het weekpraatje weer aan mij.


’s Maandags hadden we lekker vrij, zo kon iedereen lekker uitrusten van het NK maar moesten we ook beginnen met leren, we hadden afgelopen week namelijk proefwerkweek. Dus deze week was de focus iets meer op school en hebben we iets minder getraind. Wel zijn we op de trainingen weer begonnen met de onderdelen voor de toekomst en dit gaat al aardig de goede kant op. Op sprong de yourchenko’s, op brug de vluchtelementen en de draaien aan de ligger, op balk sommigen met de flikflak loopsalto en de anderen alweer me

t iets moeilijkere elementen en op vloer hebben we nu een air tumbling dus zijn we goed bezig met de dubbel twisten en muchina’s.Zaterdag was de eindejaarsvoorstelling, hier moest iedereen 2 shows doen. De kleine meisjes mochten op de vloer dansen en wat acrobatische onderdelen laten zien en de grote meiden mochten op de balk en brug een oefening laten zien. Het waren uiteindelijk erg mooie voorstellingen geworden en iedereen heeft het leuk gevonden.Op zondag was de koppelwedstrijd en de afsluiting, bij de koppelwedstrijd wordt een grote (oudere)  turnster met een kleine 

(jongere) turnster gekoppeld, en beide moeten ze dan twee toestellen turnen, in onderling overleg wie wat gaat doen. Het was een leuke en nog heel spannende wedstrijd geworden met maar 1 tiende verschil tussen de nummer 1 en de nummer 2. Lotte en Insaf hadden gewonnen, tweede waren Nikki en Marit en derde waren Yara en ik geworden. Na de koppelwedstrijd hadden we helaas nog afscheid moeten nemen van twee turnsters: Insaf en Lin-si, nog veel succes met wat jullie gaan doen! Hierna was de afsluiting en heeft iedereen lekker gepicknickt. Liefs Evie.


naar boven

 

HTML Generator Sample Page

.

TERUGBLIK NK 2013


Omdat de turnsters het de afgelopen dagen erg druk hebben gehad met achtereenvolgends een trainingsstage, 3 dagen naar Rotterdam voor het NK en daarna meteen volop de proefwerkweek zijn ingedoken die op school al vorige week was gestart, hebben we er begrip voor dat er nu even geen tijd over was om een weekpraatje te maken. Daarom deze week geen praatje door een turnster.


In plaats daarvan nog even een terugblik op het afgelopen NK. De NK verliep over het algemeen prima. Met de hele groep en trainersstaf werd er overnacht in een hotel in Vlaardingen. Daar werd er goed met de sporters rekening gehouden zodat er lekker en gezond kon worden gegeten. Binnen een kwartiertje waren we in Ahoy (dankzij een goede tip van één van de juryleden die Rotterdam op haar duimpje kent!) en vrijdag kon al tijdens de podiumtraining de zaal worden verkend. Daar bleek al dat alle deelneemsters aan het NL flink de puntjes op de i hadden gezet en behoorlijk vooruit waren gegaan: het zag er naar uit dat het een spannend NK zou gaan worden.


Zaterdagmorgen startten de jeugd turnsters al erg vroeg met hun wedstrijd.  Hier was het geen verrassing dat Kirsten Polderman, de grote favoriete, met de titel naar huis ging. Flore Schraven had op de eerste voorwedstrijd direct voldaan aan de norm van 40 punten, maar had daarna aan beide voeten de enkelbanden gescheurd. Lange tijd kon ze slechts aangepast trainen, maar afgelopen week bleek dat ze mogelijk toch op 2 toestellen kon  deelnemen aan het NK. Op brug en balk werd Flore nog klaargestoomd voor haar eerste NK in de Eredivisie, maar dit bleek toch wel iets anders dan een wedstrijdje in een sporthal. Flore was helemaal overmand door stress en kon niet laten zien wat ze in huis heeft. In elk geval heeft ze wel ervaring kunnen opdoen met zo’n groot toernooi en kan ze dat meenemen naar de toekomst. Eline Vos turnde een vrij goede wedstrijd met 1 val van balk. Op vloer liet ze het moeilijkste programma van alle jeugd- meisjes zien met en een dubbelsalto en een 2.5 schroef. Dit alles resulteerde in een verdienstelijke 6e plaats allround EN plaatsing voor maar liefst alle 4 de toestelfinales. Mooi om dit mee te kunnen maken, want op zondag als de echte sterren zoals Epke Zonderland in actie komen dan zit AHOY meestal goed vol.  De toestelfinales resulteerden in een 4e plaats op vloer en twee 5e en één 6e plaats.


Bij de senioren nam Evie Schellens deel. Evie kwam alleen uit op brug en balk en maakte nog een aantal foutjes. Wel turnde ze succesvol haar nieuwe afsprong dubbel salto voorover van brug maar maakte een fout bij liggerwissel waardoor naast de val ook nog het element en de verplichte eis niet telde. Jammer, want dit koste haar bijna 2 punten aftrek.  Ook op balk, waar het in de trainingen juist zo lekker op ging, kon ze het nu  niet waarmaken en moest er een paar keer vanaf. Uiteraard waren we allemaal heel erg blij met de overwinning van ons oude trainingsmaatje Vera van Pol die Nederlands Kampioene werd. Vera die 3 jaar bij Flik-Flak heeft getraind en in goed onderling overleg is overgestapt naar Turning Spirit, zag haar enorme werklust en jarenlange trainingsarbeid beloond met de Nederlandse titel. Een prachtige prestatie waarmee we haar en haar trainers Wolther en Claudia dan ook van harte feliciteren.


Tegelijk met senioren kwamen ook onze junioren in actie. Met een groep van maar liefst vijf turnsters had Flik-Flak een behoorlijk aantal deelneemsters. Denise Bressers was tot op het laatste moment onzeker van deelname, omdat ze donderdag tijdens de laatste training verkeerd terechtkwam op balk en haar duim zwaar had gekneusd. Enkele elementen zoals o.a. flikflak loopsalto kon ze hierdoor niet uitvoeren. Op brug kon ze vrijdag in de training nog helemaal niks, maar zaterdag in de warming up ging het alweer iets beter en besloot ze toch voor een volledige meerkamp te gaan.  Dit deed ze niet onverdienstelijk en met een 7e plaats allround en 3 toestelfinales (sprong, vloer en balk) kon ze zeker tevreden zijn. Op zaterdag scoorde ze zelfs boven de 14 op sprong met haar Yourchenko hele schroef gestrekt en daarmee het hoogste cijfer bij de junioren. Op zondag kon ze dit een mooi vervolg geven tijdens de toestelfinales en met een bronzen medaille worden beloond op sprong. Op balk kwam de 0.2 tekort voor een medaille maar dit kwam mede door de loopsalto die ze uit haar programma moest laten en ook op vloer kwam ze met een 4e plaats net buiten het podium.


Naomi Pieschel werd 14e maar liet zien op de goede weg te zijn. Brug was een stuk strakker geworden en zij liet als enige juniorturnster een dubbeltwist zien op vloer. Omdat ze meestal vaart over heeft en op deze supervloer bang was de vloer uit te vliegen hield ze een klein beetje in waardoor hij net niet tot stand was. De dubbel salto in de 2e serie was wel tot stand, maar door de val zat een toestelfinale er helaas niet meer in. Dat deden de andere Flik-Flak turnsters beter en doordat de concurrentie hier en daar de fout in ging haalden maar liefst 4 FlikFlak turnsters de vloerfinale. Van de 6 turnsters die eraan mochten deelnemen, een zeer mooie prestatie dus. Voor Lotte Braat (10 allround) en Tisha Volleman (8e op de meerkamp) een mooie beloning voor hun harde werken. Tisha maakte een Yourchenko gehurkt met 1/1 schroef op sprong maar de Yeagersalto op brug ging op het laatste moment uit het programma. Op vloer turnde ze een dubbelsalto in de eerste en 2,5 schroef in de 2e serie. Lotte turnde geen nieuwe elementen maar kon eindelijk zonder te veel enkelproblemen een wedstrijd draaien. Haar dubbelsalto op vloer was erg mooi en haar uitstraling en lenigheid worden steeds beter. Op zondag was ze zelfs creatief in haar oefening en maakte aanvullend  enkele bewegingen die haar choreografe niet eerder had gezien.


De spanning bij de junioren zat hem echter in het feit dat Dana na een goede vloer vanaf het eerste toestel  aan kop van het klassement ging. Door het inbouwen van 2.5 schroef als 3e serie van haar vloeroefening steeg haar uitgangswaarde naar 5.20 en omdat er nogal wat concurrenten fouten maakten op vloer ging ze vanaf ronde 1 aan de leiding van het klassement. Ook na sprong, een ietwat kleine Yourchenko hele schroef stond ze nog bovenaan. Op brug maakte ze geen fouten maar besloot ze wel haar reus hele draai weg te laten en met een 11.95 stond ze nog steeds bovenaan na 3 toestellen. Uiteraard een ietwat vertekend beeld want haar belangrijkste tegenstander, Eythora Thorsdottir, turnde een andere toestelvolgorde dus helemaal goed te vergelijken was dit niet. Eythora turnde als laatste toestel op brug en liet zien hierop erg goed vooruit te zijn gegaan en zij werd dan ook de terechte kampioene bij de junioren. Maar Dana liet zich niet van de wijs brengen en had weliswaar 1 val van balk, haar laatste toestel, maar ze had genoeg voorsprong opgebouwd om het zilver veilig te stellen.

Zondag deed ze hier nog een schepje bovenop met een 4e plaats op sprong, een 5e op brug met dit keer wel reus 1/1 maar een veel minder strakke uitvoering dan zaterdag. Op het allerlaatste toestel vloer bleef ze alle concurrenten voor en turnde een schitterende 13.45, genoeg voor het goud op vloer. Aangezien ze op het laatste moment ook nog 10 minuten moest wachten totdat Epke aan de beurt was geweest en op dat moment heel AHOY op de banken stond, liet ze ook hier zien een koele kikker te zijn deed ze wat ze moest doen. 

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 3-9 JUNI 2013

Deze week weer een weekpraatje van Tisha Volleman. Tisha zit in de brugklas van het Rodenborch College en is eerstejaars junior- turnster.


We hebben vorige week hard gewerkt met de topgroep aan onze wedstrijdoefeningen voor het NK. Zaterdag hebben we regionale clubteam wedstrijd gehad in Mierlo als soort van generale voor het NK. De wedstrijd ging best wel goed ondanks dat we geen groot inturnen hadden. Het was wel weer even wennen om in vier minuten met een groepje van vier in te turnen en helaas stond de brug niet goed dus konden we daar niet alles op doen. Ook op vloer was dit echt te kort om alles goed in te turnen, dus niet iedereen heeft alles gedaan.


Wel hebben we wat nieuwe elementen kunnen uitproberen. Zoals Denise en ik hebben allebei 2 ½ schroef in de 2de serie gedaan. Denise had veel te veel vaart over en werd helemaal buiten de vloer gelanceerd. Dana heeft reus hele draai gedaan op brug en ik heb Yourchenko hele schroef gehurkt gedaan. Eigenlijk zou ik die tot het NK bewaren maar nu, ondanks maar een paar minuutjes inturnen, ging het zo lekker dat ik hem toch al een keer heb gedaan. Denise heeft weer met hele schroef gestrekt gedaan. Evie zou een nieuwe afsprong brug gaan doen maar dat ging dus helaas niet op deze brug en ook geen Yeagers dus.


Omdat we uitkwamen in niveau 2 kregen we wel een beetje andere cijfers, we hadden bijvoorbeeld geen serie met twee salto’s op vloer omdat dit in het FIG niet meer verplicht is, maar wel nog een eis bij niveau 2. We hadden het niet daarop aangepast maar gewoon onze eigen oefeningen gedaan, maar dat maakte uiteindelijk niks uit, we waren met het team 1ste geworden. Naomi en Lotte hadden in een eerdere ronde ook meegedaan in een team met Chelsea, Nikki en Lindsey en zij waren met hun team 3de.  Op zondag hadden de kleine meisjes ook nog wedstrijd bij de verplichte oefenstof en zij waren ook 1e geworden, superknap!


Het was heel fijn om weer in een wedstrijd sfeer te zijn voor het NK. Komende week gaan we weer verder met voorbereiden van het NK. Vrijdag hebben we podiumtraining, zaterdag en zondag hebben we NK in Ahoy in Rotterdam.

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 27 MEI - 2 JUNI 2013


Hoi! Deze week is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Ik ben Nikki, ben 11 jaar en zit op basisschool De Bolderik in groep 7. Ik ga in mijn weekpraatje vertellen over de trainingsweek en de Bondsfinale 1e divisie.


Deze week werden er vooral oefeningen geturnd bij de opleidingsgroep:  Insaf, Wendy, Jara, Tanishaley, Eve, Lindsy, Chelsea en ik. Want voor het NK werden nog de ‘laatste puntjes op de i’ gezet. Vanaf woensdag begon de stage. De stage was vooral bedoeld voor echt alleen maar oefeningen. Woensdag, donderdagochtend en middag en vrijdagochtend hadden we die trainingen. Voor Chelsea, Lindsy, Eve, Tanishaley, Jara en mij was het voor de eerste keer om iedere dag een training te hebben. Alleen nieuwe dingen hebben we niet gedaan. Vrijdag na de ochtendtraining gingen we om 14:30 vanaf Flik-Flak naar Langedijk vlak bij Opmeer. Anderhalf uur later kwamen we bij de huisjes. We waren over drie huisjes verdeeld.  Insaf, Jara en Wendy met Bregje. Eve en Tanishaley met Christa. En Chelsea, Lindsy en ik met Linda.


Zaterdag begon de eerste wedstrijd. Wendy, Jara en Insaf moesten in de eerste ronde en dus vroeg op.  Jara deed voor het eerst reus streksalto af op de brug. En de rest heeft ze heel mooi geturnd en eindigde met 52.666 op de 8e plaats. Insaf had een hele mooie vloer en maar een valletje van balk en voor de rest ook een hele mooie wedstrijd, ze eindigde op de 19e plaats met 50.541 punten. En ook voor Wendy was het een goede wedstrijd en werd 24e met 49.933.


In de tweede ronde waren de anderen aan de beurt. Tanishaley, Eve en Chelsea. Ik was 1e reserve en werd het dus nog een vraag of ik mee mocht doen. Helaas waren er geen afmeldingen en kon ik dus niet meedoen. Maar zo kon ik wel mijn energie op sparen voor de dag erna. Er zijn geen nieuwe dingen geturnd maar toch was het voor alle drie een goede wedstrijd. Chelsea eindigde met 44.066 op de 29e plaats. Alle drie zijn ze helaas  twee keer gevallen. Maar ondanks dat werd Tanishaley nog 9e met 53.674 punten en Eve 21e met 51.833 punten. Na de wedstrijd gingen we weer naar de huisjes. Er was ook een speeltuintje in de buurt en daar gingen we ook heen. 


Zondag waren de toestelfinales. Jara, Tanishaley en ik hadden sowieso 1 toestelfinale. Chelsea en Lindsy waren reserve op balk en Wendy en Eve op vloer. Jara had de toestellen balk en brug. Tanishaley had sprong, brug en vloer. Ik had toestelfinale sprong. Jara en Tanishaley begonnen op sprong en brug. Jara had een 13.500 en Tanishaley 13.616, daarmee eindigde ze op een 5e en 6e plaats. Daarna kwamen voor allebei brug en balk. Tanishaley turnde een hele mooie oefening en haalde een 14.533 en werd daar mee 2e!!!!. Jara viel een keer en werd daardoor 8e met een 11.600. Daarna kwam de ronde dat ik aan de beurt moest: sprong. Voor de allereerste keer had ik allebei m’n sprongen tot stand. Een tsukahara gehurkt gelijk tot stand zonder pasje, maar juist met die sprong heb ik vaak te veel vaart over. Dus ik was gelijk al heel blij. Maar toen ook nog de tweede sprong, Tsukahara gehoekt ook tot stand met maar een klein pasje. Die sprongen zijn nog nooit zo goed gegaan. Mijn punt, 12.800 gemiddeld was net genoeg voor een 3e plaats!!!!! Het scheelde maar 0,016 met de nummer 4. In de laatste ronde kwam nog Tanishaley met vloer. Ook een hele mooie oefening. En ze haalde genoeg punten om boven de nummer 3 te blijven en kwam nog een keer tot een 2e plaats. Iedereen: van harte gefeliciteerd met de prestaties en nog heel veel succes bij de komende wedstrijden!!!! Ook Dana gefeliciteerd met je mooie oefeningen in Zweden. Heel goed gedaan!!!    


Dit was mijn weekpraatje, ik hoop dat jullie het leuk vonden. Doei!!!
-XXX- Nikki  

naar boven

 

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 20 - 26 MEI 2013


Hallo allemaal, Deze week was het mijn beurt een weekpraatje te schrijven. Zoals jullie misschien wel weten heb ik afgelopen weken niet zoveel kunnen trainen vanwege een enkelblessure. Ik ben verkeerd terecht gekomen en heb nu last aan beide enkels. Ik train in plaats van vijf keer drie keer in de week. Ik heb een eigen programma. Veel brug, liggertjes en lintjes en ik kan ook mijn oefeningen op vloer en balk doornemen en veel lenigheid doen. Mijn programma ging afgelopen week erg goed en ik hoop dat ik snel weer meer kan doen. Ik ga 1 keer in de week naar de fysio en heb goeie oefeningen gekregen om mijn voeten sterker te maken wat ik erg  fijn vind. Het doet al steeds minder pijn en ik mag overdag al zonder braces lopen. Voor mijn gevoel gaat het steeds een stukje beter en hoop ik dat ik snel weer aan de gang kan met volledig trainen.


Verder vind ik het leuk om te zien dat iedereen  zo goed vooruit gaat op weg richting het NK en ik wil Dana ook feliciteren met haar eerste kwalificatie voor het EYOF, heel  knap dat je bij de laatste acht zit. Ook Eline gefeliciteerd met je prestatie bij de tweede voorronde van het NK. Marit en Kaithlyn jullie ook gefeliciteerd met jullie prestatie op de bondsfinale N2, knap gedaan.


Ik vind het jammer dat ik alle wedstrijden die er aan komen niet kan doen maar ook al haal ik het NK niet ik zal er in ieder geval zijn om jullie aan te moedigen, Ik hoop dan dat ik er volgend jaar ook kan staan.
Groetjes Flore

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 13 - 19 MEI 2013


Hallo allemaal. Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Afgelopen weekend zijn Lotte, Dana, Naomi, Tisha, Eline, Nico en ik zoals jullie misschien al weten naar Keerbergen in België geweest, om deel te nemen aan de Gymnova Cup 2013. Dit is een internationale wedstrijd met landen als: Spanje, Israël, Italië, Engeland, Zwitserland, Letland, Nederland, Turkije, Finland, Amerika en België.  Bregje zou ook meegaan als trainster, maar helaas was ze ziek en kon dus niet mee.


Op vrijdag reden we naar België waar we nog een podiumtraining hadden. We turnden op Gymnova toestellen, waar we even aan moesten wennen. Daarna zijn we met z’n allen gaan eten in een restaurant ‘de Roode Leeuw’. Hier aten we rijst met kerriesaus of tomatensaus en kip en ananasstukjes. Naast dit restaurant stond een “Hollandse molen”. Toen naar het hotel terug waar we vroeg naar bed gingen om wat uitgerust te zijn voor de wedstrijd van de volgende dag. Ik lag samen met Lotte op een kamer waar we dikke lol en het super gezellig hadden. De andere vier meiden lagen samen op een kamer.


Zaterdagmorgen had Eline wedstrijd. Op vloer turnde ze voor het eerst in een wedstrijd een dubbele salto. De sprong en brug gingen ook heel goed alleen viel ze helaas twee keer van de balk af. Met een punten totaal van 45.150 werd ze in een sterk internationaal deelnemers veld van 30 turnsters knap 9e.

Om 15.00 uur gingen de junioren groot inturnen, waarna om 16.00 uur onze wedstrijd begon. Ons eerste toestel was de sprong waarbij we allemaal twee sprongen deden zodat we ons eventueel ons konden plaatsen voor de toestelfinale de volgende dag. Lotte, Naomi en Tisha sprongen een yourchenko gehurkt en gehoekt. Dana en ik sprongen een yourchenko gehoekt en een hele schroef gehurkt. Hiermee plaatsten Dana en ik ons voor de toestelfinale. Daarna gingen we naar brug. Hier had ik helaas een val met mijn afsprong dubbel heel. De anderen hadden ook een goede brugoefening gedaan, met een toestelfinale voor Dana en Tisha. Op naar het derde toestel balk. Hier deden Dana en ik voor het eerst een flik-flak loopsalto en deze ging heel goed. Lotte had een super balkoefening gedaan. Naomi had pech op dit onderdeel want ze viel drie keer van de balk en ook Dana viel twee keer. Tisha had ook een mooie oefening. Tisha en ik haalden hiermee een toestelfinale. Als laatste de vloer. Hier turnde Naomi voor het eerst een dubbel twist, en ja hoor: ze stond. Jammer van de val daarna met de dubbel hurk waardoor ze erg veel last kreeg van haar voet. Maar heel knap dat ze toch haar oefening goed en mooi afmaakte. Voor Lotte was het de tweede wedstrijd waar ze een dubbele salto sprong, ook super. Mijn vloer ging ook erg goed. Dana deed in haar tweede serie een tripple schroef deze was heel mooi waarmee ze een toestelfinale haalde. Ze had een 12.70 met een val (bij 2,5 schroef haar 3e serie gleed ze weg)  dus wel een heel mooi cijfer!


Ook Tisha had een goede vloer en haalde toestelfinale. Tot op het laatste toestel bleef het spannend want de verschillen in punten onderling waren heel erg klein. Dana werd eerste ( GOUD ) met 48.400. Tisha gedeelde tweede plaats ( ZILVER ) met 47.750. Denise (ikzelf) 4de met 47.600 en Lotte 9de met 45.850 en Naomi 20ste met 42.450. Er deden 30 meisjes mee  Na de wedstrijd hebben we lekker barbecue gegeten met de andere turnsters en trainers. Daarna weer terug gegaan naar ons hotel.

Zondag om 14.00 uur waren de toestelfinales sprong en brug. En om 16.00 uur de balk en de vloer. In een zeer sterk deelnemersveld werden Dana , Tisha en ik flink aangemoedigd  door de andere meiden. Ook Tonny (de barman van Flik-Flak ) was gekomen, super leuk. Chantal was er als jury. Dana en ik sprongen een Yourchenko gehoekt en als tweede sprong een yourchenko hele schroef gestrekt, deze deden we allebei voor het eerst en dat ging heel goed. Dana werd 4e en ik haalde de  6e plaats. Hierna werd ik nog door een Belgische tv ploeg geïnterviewd, als enigste turnster en ook een paar trainers. Dat was wel heel apart en vond dit toch wat spannend.


Op brug lukte bij Dana voor de 2e dag achter elkaar wederom de Yeager salto. Helaas viel ze daarna met losom handstand. Tisha had een stabiele oefening met een reus hele draai-muchina af achter elkaar. Uitslag Dana 5e en Tisha 4e. Op naar de balk waar ik met het inturnen een vervelende val had. Met de wedstrijd viel ik 1 keer maar mijn Flikloop was weer gelukt. Tisha had geen val maar wel een paar wiebels. Tisha werd 5e en ik 6e. Als laatste de vloer, Tisha en Dana turnde daar met veel flair. En Dana haalde hier zelfs goud ,SUPER MEID. en Tisha 5e. Ze hadden heel mooie  cijfers Dana 13.40 en Tisha 12.70. De verschillen onderling waren bij alle toestellen zeer klein. Daarna hadden we een soort feestavond met een lopend buffet voor alle turnsters en trainers. Dit was zeer gezellig vooral met de Belgen. Door de organisatie was alles heel goed georganiseerd, van het hotel tot aan de wedstrijden en het eten. Maandag zijn we weer met het busje van Nico terug naar huis gegaan. Het was een zeer leuk weekend.


Op 15 en 16 Juni is het NK in Rotterdam, waarvoor we nu verder gaan trainen en we hopelijk allemaal kunnen gaan knallen.

Groetjes  Denise. 

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 6 - 12 MEI 2013


Naomi Pieschel uit Veldhoven (op de foto toen zij 9 jaar oud was), heeft het weekpraatje voor ons gemaakt. Tot haar 12e turnde Naomi bij de vereniging Voorwaarts in Veldhoven en via een talentendag kwam ze bij Flik-Flak in het vizier.


Vorige week zijn Dana, Tisha, Lotte, Evie, Denise, Margo van K&V Opmeer en ik zelf naar Roemenië geweest voor een trainingsstage in Deva samen met Nico, Frank en Monique. Het was een erg leuke en leerzame trainingsstage waar we veel hebben geleerd. We hebben veel op de vloer gewerkt en zijn goed bezig geweest op sprong met de yourchenko’s.  Het was ook heel mooi weer in Roemenië!! Op de weblog van Flik Flak staan ook nog hele leuke verslagen wat we iedere dag meegemaakt hebben tijdens deze stage, deze zijn geschreven door Frank. Wat op mij de meeste indruk had gemaakt was dat we kennis hadden gemaakt met Leo Cosma, dit is een choreograaf die vroeger veel oefeningen heeft gemaakt voor bijvoorbeeld Silivas en Dobre. Hij heeft ons ook nog veel goede tips gegeven en ons trainingen gegeven. We hebben heel veel leuke mensen leren kennen. Maandag 6 mei zijn we in de ochtend met de auto naar Hongarije gereden en daarna het vliegtuig genomen naar Dortmund. Vanaf Dortmund zijn we naar Den Bosch gegaan. Maandag avond waren we allemaal weer thuis en de volgende dag hadden we vrij om uit rusten zodat we woensdagochtend weer lekker uitgerust konden gaan trainen in onze eigen hal.  Het was een super leuke stage die we nooit meer zullen vergeten!


Afgelopen vrijdag hebben we het IAG gehad, dit is een nieuw evenement in de Maaspoort en Flik-Flakhallen met verschillende gymnastische sporten zoals acrogym, turnen, trampoline en nog veel meer. Hieraan deden groepen uit verschillende landen mee. Het evenement duurde vanaf donderdag tot en met zondag. Naast wedstrijden waren er ook nog andere dingen te doen zoals verschillende lessen en Workshops van de sporten en kampen. Wij hebben meegedaan aan deze wedstrijd, dit was op vrijdag. 's Middags hadden de kleinere meisjes wedstrijd en die hadden het erg goed gedaan en 's avonds kwamen de senioren , junioren en jeugd uit in de 2de divisie,  1ste divisie en eredivisie. Evie heeft helaas niet mee kunnen doen aan deze wedstrijd door een blessure aan haar lies, ze was wel komen kijken en dat was erg leuk! Ook Flore heeft niet aan deze wedstrijd deelgenomen want ze heeft aan allebei haar enkels een blessure, zij was komen helpen als jurymeisje! De meisjes die 's middags wedstrijd hebben gehad waren 's avonds de jurymeisjes.


Komende vrijdag gaan we voor vier dagen naar België voor een internationale wedstrijd voor de jeugd en junioren. We vertrekken vrijdagmiddag en komen maandagmiddag weer terug. Lotte, Dana, Denise, Tisha, Eline en ik gaan hier naar toe; Evie mag als senior niet deelnemen. Nico en Bregje gaan mee naar als trainers en Chantal gaat mee als jury. We hebben er heel veel zin in! Er komen heel veel verschillende landen.
Dit was mijn weekpraatje!! Liefs, Naomi xx 

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 29 APRIL - 5 MEI 2013


Het weekpraatje van deze week is geschreven door Eline Vos. Toen zij 2 jaar was, begon ze bij Flik-Flak bij peutergym. Nu is ze inmiddels jeugdturnster, en heeft zij zich dit seizoen gekwalificeerd voor het NK eredivisie.


Hoi allemaal. Dit keer is het weer mijn beurt om een weekpraatje te schrijven.


Niet alleen in Roemenië is hard getraind deze week, maar ook in Den Bosch was het een goede trainingsweek. Ik vond het verslag van Frank over Roemenië erg leuk en interessant om te lezen, en natuurlijk vind ik het wel jammer dat ik zelf niet mee was.Deze week heb ik met de opleidingsgroep meegedaan.


Op sprong heb ik voor het eerst in de gordel yourchenko 1 ½ schroef tot in de kuil gedaan, en heeft de rest gewoon gewerkt aan hun eigen programma. Op brug heeft Jara voor het eerst alleen gereusd en met hulp reus strek af. Tanishaley, Nikki en Chelsea hebben kip opzwaai dubbelsalto af gedaan op harde mat en zelf ben ik weer begonnen met reus half en hele draai. Op balk en acrobatiek hebben we gewoon ons normale programma gedaan. Helaas is Flore deze week geblesseerd geraakt  en heeft ze allebei haar enkelbanden gescheurd. Ik hoop dat ze snel weer hersteld, en weer kan gaan trainen.
Groetjes Eline 

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 22-28 APRIL 2013


Deze week heeft Chelsea Verhage het weekpraatje geschreven. Zij turnt samen met haar zusje Kaithlyn sinds dit seizoen bij Flik-Flak, nadat ze in hun woonplaats Helmond turnden, en bij ETV Olympia Eindhoven. Op de foto Chelsea bij de halve finale eerste divisie, waarbij zij zich plaatste voor het NK.


Vorig weekend was een druk weekend met goede resultaten bij de halve finales eerste divisie en kwalificatie eredivisie jeugd. Sommigen die zondag wedstrijd hadden, hoefden maandag niet te trainen. Daarom waren we maandag met een klein groepje. Vanaf maandag waren we met een programma van de band (grote binnenband waar plakband omheen zit, die veel vering heeft) begonnen. Toen hadden Marit, Jara en Lindsy dubbel salto achterover er vanaf gedaan. Tanishaley had dubbel salto voorover gedaan en Nikki en ik hadden dubbel twist gedaan tot in de open kuil. We zijn toen ook bezig geweest met twist handstand en twist koprol tot op het plateau. Op brug zijn we bezig geweest met wippertje. Tanishaley, Lindsy, Nikki en ik hadden de ligger gepakt. Tanishaley, Nikki en ik hadden ook nog dubbelsalto van brug gedaan tot op harde landing. En Kaithlyn had zelf gereusd in de bandjes en Eve en Jara met hulp op de brug. Op sprong zijn we bezig geweest met yourchenko en omelianchik (ome Jan is ziek). We hebben zaterdag ook nog yourchenko met een halve draai tot op het plateau gedaan. Op balk zijn we weer begonnen met ons programma. Alleen wel iets anders, want we gingen naar de grondbalken en hadden we er nieuwe onderdelen bij gedaan. Zoals: drie flik-flakken achter elkaar en gesloten flik-flak salto van de balk af. En we zijn ook bezig geweest met rechte benen en armen. Daarom hebben we nu een programma bij de warming up waar we met onderdelen die we doen er steeds proberen op te letten dat onze benen en armen recht zijn. En ik wil de turnsters die naar Roemenië zijn veel plezier wensen! En aan allemaal een fijne vakantie.

Veel Liefs Chelsea 

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 15-21 APRIL 2013


Het weekpraatje is geschreven door Lotte Braat (op de foto tijdens een wedstrijd in Tsjechië, toen ze 9 jaar was). Lotte woont in Utrecht en kwam als pupil 2 vanuit DOO/K&V bij FlikFlak terecht. Ze zit in de 3e klas van het Rodenborch college en is junior in de eredivisie.


Hoi ik ben Lotte Braat. ik ben 15 jaar oud en schrijf deze week het weekpraatje. We hebben deze week weer hard getraind en veel geoefend op de onderdelen uit de oefening maar natuurlijk ook nieuwe onderdelen.


Ik zal het even per toestel toelichten:
Sprong:
We zijn hier hard bezig met yourchenko's gestrekt maar ook met schroeven. Naomi heeft met halve draai op mat gedaan. Evie is goed op weg met haar omelianchik (arabier, flikflak met een halve draai naar de Pegasus gevolgd door een salto): ze heeft hem gestrekt gedaan op zachte mat. Tisha, Eline en ik zijn ook nog aan de slag met luconi. 
Brug:
We zijn allemaal hard bezig met de vlucht elementen en draaien. Naomi en ik gaan goed vooruit met de reus halve/hele draai net zoals Denise met haar hele draai. Tisha gaat lekker met haar losom- katchef. Evie heeft reus halve draai met dubbel voorover op de echte brug gedaan! Die was erg mooi.
Balk:
Deze week hebben we vooral landingsoefeningen gedaan voor een stabielere balk. Denise heeft ook dubbel schroef van balk gedaan. Dana en Evie gaan goed met hun salto voorover opsprong. Ook de flik flak loopsalto's gaan erg goed.
Vloer:
Iedereen gaat goed met hun dubbele salto's. Eline heeft hem ook op de echte vloer gedaan om het gevoel te hebben dat ze hem zondag op de wedstrijd kan gaan doen. Denise, Dana, Tisha en ik hebben ook Muchina gedaan op mat.


Bregje heeft ook wat aanpassingen gedaan aan wat oefeningen zodat ze er nog beter uitzien. Ook hebben we veel pirouettes en sprongen met haar geoefend. 
Xxx Lotte. 

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 8-14 APRIL 2013


Lindsy Bressers komt uit Uden en is het jongere zusje van Denise. Sinds dit seizoen turnt zij bij Flik-Flak en ze is dit jaar eerstejaars jeugd in de 1e divisie. Voorheen turnde ze bij V&K Uden, de club waar ook Loes Linders is gestart met turnen (zie foto).


Hallo allemaal, het is deze week mijn beurt voor een weekpraatje. Deze week zijn we vooral bezig geweest met het trainen voor de halve finales die komende zaterdag en zondag in Leek zijn. Bij deze halve finale kun je je plaatsen voor het NK in Opmeer en voor de toestelfinales. Het zal een hele klus zijn omdat er veel meisjes gaan afvallen. Maar we gaan er allemaal voor en hopen dat veel (het liefst alle) Flik-Flak meisjes zich kunnen plaatsen.


Zelf ben ik bezig met een hele schroef op de vloer en ga ik die als het goed is laten zien met de halve finale. Bij Nikki gaat het de laatste tijd goed met de reus op de brug en gaat ze die laten zien in haar oefening met de wedstrijd. Ik heb op de brug losom-handstand gedaan. Chelsea is op de tumbling bezig geweest met de dubbele schroef. Bregje was maandag ziek en toen heeft Chantal naar onze vloeroefeningen gekeken en nog wat tips gegeven. Verder gaat het met mijn zus Denise weer erg goed met de training. Het ging bij haar de laatste paar maanden iets minder omdat ze langdurig ziek is geweest.


Op dinsdag kregen we te horen dat Isa Maassen per direct is gestopt bij Flik-Flak en gaat turnen in Amsterdam bij Turning spirit. Van dit nieuws waren we allemaal héél erg verrast en geschrokken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het haar gaat lukken want ze is een echte turntopper en een hele leuke meid.


Vrijdag kwamen Maartje en Madelief om afscheid van ons te nemen. Zij zijn sinds twee weken aan het turnen bij Turning Spirit in Amsterdam. Het was een moeilijk afscheid. Ik hoop dat ze het erg naar hun zin zullen gaan hebben bij T.S.A. Ik zal ze erg gaan missen, want we waren/zijn hele goede vriendinnen.


Op Zaterdag 13 april hadden Marit en Kaithlyn hun halve finale in Reusel. Deze hebben ze zeer goed geturnd. Marit is zelfs eerste geworden en Kaithlyn met een verschil van 0.167 op nummer drie, vierde geworden. Hiermee hebben ze zich allebei geplaatst voor het NK. Ook hebben ze allebei een toestelfinale plaats gehaald met de balk en Marit ook nog op vloer. Dames gefeliciteerd, super gedaan.


Ook kwam op Zaterdag Isa afscheid nemen van de groep. Dit was een zeer heftig afscheid, met nogal wat tranen ook bij de ouders. We zullen Isa, Maartje en Madelief allemaal héél erg gaan missen. Veel succes in jullie verdere turncarrière  en we houden contact.


Voor alle meiden (ik zelf ook) die dit weekend wedstrijd hebben, allemaal heel veel succes toegewenst. Zet hem op.
Groetjes LINDSY.

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 1-7 APRIL 2013


Dana de Groot, 14 jaar en afkomstig uit Waalwijk schreef deze week het weekpraatje. Helaas is het niet zo lang geworden, waarom legt ze hieronder zelf uit:
 


Hoi, deze week heb ik weer het week praatje. Ik ben deze week helaas een paar dagen ziek geweest en dus niet super kunnen trainen. Ik ben vooral hard aan het werk voor 24 mei,  dan is de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EYOF ( Europees Jeugd Olympisch Festival) wat om de twee jaar gehouden wordt en dat is dit jaar in Utrecht. Hieraan mogen drie turnsters uit Nederland meedoen uit 1998 en 1999.


Maandag waren we nog een dagje vrij van school omdat het 2e paasdag was en die dag kwam Monique (een trainster van K&V Opmeer) samen met een turnster meetrainen want zij gaan ook mee naar de trainingsstage in Roemenië.  Verder hadden sommigen van ons deze week Proefwerkweek dus trainden we af en toe wat eerder. We hebben deze week op sprong veel Yourckenko’s gedaan met schroef. Op brug zijn we met basis bezig en ook voorbewegingen voor shaposnikova verder ook nog met Yeager; zo hebben Lotte en Tisha die ook weer alleen gedaan. Op balk zij we goed bezig met oefeningen en ook met flik-loop en afsprongen. Op vloer zijn we goed bezig er zijn al veel meisjes bezig met dubbel twist en mouchina in trampo baan.
Groetjes Dana

Het EYOF (European Youth Olympic Festival) wordt elke twee jaar georganiseerd, voor getalenteerde jonge atleten uit heel Europa. De eerste editie van het EYOF – toen nog de European Youth Olympic Days (EYOD) genoemd – vond plaats in Brussel in 1991. Het EYOF was een initiatief van de huidige voorzitter van het International Olympic Committee (IOC), de Belgische Jacques Rogge. 


Dit jaar vindt het EYOF in Utrecht plaats, van 14 t/m 19 juli. In 9 sporten doen 2700 atleten uit 49 landen mee. Bij het turnen mogen namens Nederland drie turnsters deelnemen met geboortedatum 1998 en 1999. Dana de Groot zal zich namens Flik-Flak proberen te kwalificeren voor de EYOF 2013

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 25-31 MAART 2013


Deze week was onze eerstejaars senior turnster Evie Schellens (op de foto als "little Evie") aan zet om een weekpraatje te schrijven. Evie is 15 jaar, komt uit Valkenswaard en is gestart met turnen bij het plaatselijke Tonido.


Het weekpraatje is dit keer weer aan mij. We hebben deze week hard en goed getraind en ook heeft een aantal van ons weer nieuwe elementen geturnd. Op sprong zijn we vooral hard bezig met de yourchenko’s en Dana en Isa hebben een hele mooie en ruime yourchenko met schroef laten zien! Ook heeft Dana voor het eerst de Omelianchik gehurkt op de mat gedaan! Op de brug heeft Isa weer de Yeager gepakt en Naomi heeft liggerwissel handstand gemaakt. Denise heeft als afsprong weer dubbelsalto met hele schroef gedaan en ook Eline heeft voor de eerste keer dubbelsalto met hele schroef gedaan in de gordel, en dat nog wel op haar verjaardag. Op balk zijn we veel bezig met onze stabiliteit te verbeteren en dat gaat al lekker. Ook heeft Lotte dubbelschroef van de balk af gedaan en ben ik goed op weg met geschroefde flikflak.  Op vloer heeft niemand echt iets nieuws gedaan maar zijn we goed bezig met onze conditie en met onze nieuwe vloerseries, zoals voor velen de dubbeltwisten en de meervoudige schroeven.


Op vrijdag hadden we een dagje vrij van trainen, omdat we de vorige dag een feest hadden op school met Radio 538 voor WarChild; we hebben het heel leuk gehad! We bleven allemaal op school slapen en er waren heel veel activiteiten waarvoor jezelf sponsoren moest zoeken. Onze school, het Rodenborch College, heeft in totaal  € 20.538 opgehaald voor WarChild en in totaal heeft 538 € 1.252.764 opgehaald en daarmee 104397 oorlogskinderen kunnen helpen!


Ook nog een leuk nieuwtje: In de eerste week van de meivakantie gaan Nico, Frank, Denise, Naomi, Dana, Isa, Tisha en ik naar Roemenië voor een trainingsstage, daar hebben we heel veel zin in!
Liefs Evie

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 18-24 MAART 2013


Deze week een weekpraatje door Tisha Volleman. De kleine Tisha begon ooit bij ARS in Eindhoven waar ze meeging met haar grote zus Tinka, maar maakte al snel de overstap naar ETV Olypia (ook in Eindhoven)  en daarna naar Flik-Flak.


De afgelopen week zijn we gestart zonder Nico (onze trainer) met trainen, omdat Dana en Nico naar Heerenveen zijn geweest voor een Jong Oranje stage!! Ze vertrokken zondag en kwamen dinsdag weer terug. Dana vond het leuk op de stage, het was  leerzaam een paar dagen samen te trainen en ze hebben heel hard gewerkt, maar het was ook heel erg vermoeiend. Wij hebben maandag en dinsdag gewoon lekkker kunnen trainen met Rik, Bregje en Chantal!


Wij hebben ook een aantal nieuwe dingen gedaan zoals:


SPRONG: Met zijn allen hard gewerkt aan yourchenko’s met verhoging achter de Pegasus.


BRUG: Naomi heeft dubbel twist tot stand gedaan en Isa muchina tot in de kuil. Evie en ik hebben losom half alleen gedaan en losom heel met hulp. Lotte is hard aan het trainen met reus heel met hulp.


BALK: Op balk zijn we veel bezig met flik-flak loopsalto. Ook heeft Isa zijwaartse salto op een middelhoge balk gedaan en Naomi op de hoge balk. Isa en Naomi hebben allebei schaapsprong op de balk gedaan. Lotte heeft dubbel pirouette op de hoge balk gedaan en ik ben ook veel bezig met verschillende pirouette vormen.


VLOER: Naomi, Isa, Eline en ik hebben veel dubbeltwisten gedaan op de tumbling tot stand en ik ook Muchina. Naomi, Isa en Eline hebben ook 2,5 schroef gedaan. En tot slot heeft Naomi dubbel hoek op de tumbling gedaan.


We hebben deze week weer goed en hard getraind!!
Groetjes, Tisha

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 11-17 MAART 2013


Deze week is Nikki Broeksma aan de beurt om een weekpraatje te schrijven. Nikki turnt sinds september bij Flik-Flak; voorheen turnde ze bij bij EOC  Oosterhout. Dit jaar komt ze uit in jeugd niveau 4, 1e divisie.


Hoi, ik ben Nikki, ben 11 jaar en zit in groep 7. Ik ga in mijn weekpraatje iets vertellen over de trainingsweek en de competitiewedstrijd tussen Flik-Flak en HT-35.


Op sprong zijn we vooral bezig met de Yourchenko en de Tsukahara. Die gaan bij iedereen steeds beter. Op brug doen we veel dezelfde dingen om die goed onder de knie te krijgen. Op balk zijn we deze week weer bezig geweest met losse elementen zoals: losse radslag, zijwaartse salto, salto v.o. en losse overslag. Ook hebben de meesten voor het eerst geschroefde flikflak geoefend. Het is een hele rare beweging om voor het eerst te doen maar dat komt wel goed. We hebben ook veel geoefend voor dubbel loopflikflak, die gaat bij iedereen steeds beter. Zaterdag hebben we ook geoefend salto als opsprong op de balk op een mat. Bij vloer/tumbling/ trampoline hebben we op de trampoline arabier-flikflak-dubbelsalto de blokkenkuil in geoefend. Verder nog veel twisten en schroeven op de vloer en tumbling. Het was een fijne trainingsweek en ik hoop dat het volgende week weer net zo lekker gaat!


Zondag was de competitiewedstrijd in Helmond. Voor Chelsea een echte thuiswedstrijd,  ze was binnen 5 minuten weer thuis. Maartje heeft al een tijdje last van een knieblessure en kon daarom deze wedstrijd niet meedoen. Lindsy, Chelsea en ik waren maar met zijn drieën en dus telde elk punt. Op sprong deden we alle drie een tsukahara. Bij de brug kon Chelsea niet vol uit turnen omdat ze de training hiervoor een scheurtje in haar leertje gekregen had. Gelukkig ging de oefening  wel goed. Lindsy is tot nu toe met alle wedstrijden gevallen met de handstand beneden, maar deze keer NIET! Helaas ik wel maar de rest ging wel gewoon goed. Bij balk doet Chelsea een dubbel loopflikflak, Lindsy een gesloten flikflak en ik een salto a.o. Chelsea en ik zijn niet gevallen en Lindsy maar één keer.  Op de vloer heb ik voor het eerst een kadet met een halve draai geturnd. Die gaat al steeds beter in de training en mocht ik die daarom vandaag proberen. Lindsy doet een hele schroef gehurkt a. o. , ik een halve schroef a. o. en Chelsea een hele schroef gestrekt. Chelsea en ik turnen ook een hele schroef gestrekt voorover.  De vloer ging ook goed en we zijn 2e, 3e en 5e geworden.


Ik vond het een leuke wedstrijd en hoop dat het de volgende keer bij de halve finale weer net zo goed gaat bij ons alle drie! Maar eerst weer 5 weken gewoon lekker trainen… Dit was mijn weekpraatje, ik hoop dat jullie hem leuk vonden. Doei!!!
-XXX-  Nikki

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 25 FEB - 3 MAART 2013


Het weekpraatje is deze week geschreven door Flore Schraven. Flore turnt dit seizoen voor het eerst in de eredivisie, in de categorie jeugd.


Hoi allemaal, het is deze week mijn beurt voor een weekpraatje. Deze week heeft voor een groot deel in het teken gestaan van de voorbereidingen op de Brabantse kampioenschappen. Al mijn oefeningen gaan wel lekker en heb ik deze week wat extra aandacht gegeven aan de nieuwe onderdelen. Zo turn ik op de balk een losse radslag  een dubbele pirouette en een pirouette met een krom been voor. Op de vloer heb ik extra aandacht gehad voor mijn iets wat veranderde vloeroefening, op de brug loopt mijn oefening gewoon lekker en bij sprong heb ik de Tsukahara gedaan en die loopt al een tijdje goed. Ben daar vooral ook aan het oefenen voor de Yourchenko.


Ik heb deze week veel turnsters nieuwe onderdelen zien oefenen voor dit nieuwe seizoen. Zo heeft Eline op balk zijwaartse salto geoefend en dubbel hoek van brug gedaan. Dit laatste onderdeel heeft zij ook geturnd bij de Brabantse Kampioenschappen. Audrey doet dan geen wedstrijden mee maar is wel weer zover dat ze alles mag gaan trainen na haar armblessure. Het is leuk dat zij weer voorzichtig aan het terugkomen is. Ook Isa is aan het terugkomen na haar enkelblessure.


Op de weblog zag ik dat er bij de toestelfinales maar liefst 21 medailles zijn gewonnen op de verschillende toestellen. 8 GOUD, 5 ZILVER en 8 BRONS. Echt heel erg knap van jullie!! Gefeliciteerd allemaal. 


Bij de Brabantse Kampioenschappen zijn Marit en Tanishaley KAMPIOEN geworden. Jara werd derde. En bij de eredivisie zijn wij als enige club, dus gaat het vooral om wedstrijdritme opdoen. Bij de jeugd eredivisie won Eline, bij de junioren Naomi en bij de senioren Evie. Er werden veel (nieuwe) onderdelen  geturnd: Tisha turnde bij brug voor het eerst reus hele draai en Dana Jeagersalto. Isa en Naomi deden dubbel salto op vloer en Naomi dubbel hoek afsprong van brug. Evie turnde  dubbel twist op vloer en Naomi, Isa, Dana en Tisha Yourchenko op sprong.


De wedstrijd van gister zag ik vooral als een mooie oefenwedstrijd om mijn oefeningen te verbeteren en weer lekker in het wedstrijdseizoen te groeien. Voor Els, onze mevrouw die de weblog bijhoudt, was het weer een leuke wedstrijd om verslag van te doen. Het is echt heel erg leuk om iedere keer weer de verhalen van onze afdeling te lezen en te horen over de verschillende wedstrijden en activiteiten.


Ik wens iedereen een hele fijne week. Tot in de trainingszaal.
Flore

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 18 - 24 FEBRUARI 2013


Deze week heeft Denise Bressers een weekpraatje geschreven. Denise komt uit Uden en was voorheen lid van V&K Uden, de club waar ook ooit Loes Linders is begonnen met turnen. Ze is dit jaar 2e jaars junior.


Hallo, deze week is het mijn beurt voor het weekpraatje. Zoals jullie misschien al weten ben ik een paar weken ziek geweest, en dus heb ik heel weinig tot niet getraind. Afgelopen dinsdag ben ik weer toch weer gaan proberen te trainen ondanks dat ik nog niet helemaal fit was. De hele week gingen de trainingen dus nog niet zo lekker, ik was nog zo slap, verkouden en had hoofdpijn. Toch nog maar volgende week ff terug naar de dokter. Ik hoop dat het volgende week weer allemaal goed is want dan zijn de Brabantse Kampioenschappen en de Toestelfinales. De rest van de topgroep meiden zijn voor zover ik weet weer bezig geweest met de onderdelen waar ze vorige week mee aan het oefenen waren. Helaas werd Lotte vrijdag ook ziek, ik hoop dat ze snel weer beter is. Op zaterdag waren er verschillende wedstrijden voor Flik-Flak. ‘s Ochtends waren er voor Marit en Kaithlyn districtwedstrijden in Panningen. Daar hebben ze het allebei supergoed gedaan. Marit is 3de geworden en Kaithlyn 6de . Meiden van harte gefeliciteerd. (Voor uitslagen en foto's van deze finale klik hier.)


Na de ochtend training waren er bij ons in de hal competitiewedstrijden. Normaal train ik dan door maar een hele dag is echt nu nog te veel. Zo heb ik gezellig naar de wedstrijden kunnen kijken. De onderbouw (Jara, Insaf, Wendy, Madelief en Tanishaley) moesten tegen OJC Rosmalen. Dit hebben ze allemaal heel goed gedaan en hebben ze ook verdiend van OJC gewonnen. Jara was 2de, Tanishaley 3de, Insaf 4de, Wendy 7de en Madelief 8ste. De bovenbouw (Lindsy, Maartje, Nikki en Chelsea) moesten het opnemen tegen twee verenigingen nl. V&K Uden en Tabitta Boxtel. Helaas lieten ze op brug wat kostbare punten liggen. Verder ging het op de andere toestellen heel goed. Bij de einduitslag bleek dat Tabitta eerste was, Flik-Flak tweede en V&K derde. Individueel was Nikki 1ste, Maartje 4de, Lindsy 5de, en Chelsea 13de . Ook jullie allemaal van harte gefeliciteerd. Mijn zusje Lindsy en ik vonden het ook super leuk om onze oude vereniging V&K weer te zien. Ze zeiden dat Lindsy weer veel had bijgeleerd en dat ze een hele mooie uitstraling heeft. (Voor uitslagen en foto van deze wedstrijden klik hier.)


Iedereen alvast heel veel succes en zet hem op bij de Toestelfinales en bij de Brabantse Kampioenschappen.
Xx  DENISE BRESSERS. 

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 11 - 17 FEBRUARI 2013


Eline Vos is de turnster die qua reistijd het dichtst bij onze FlikFlak hal in Den Bosch woont. Voor haar ideaal, want zo houdt ze naast trainen en de brugklas op het Rodenborch college ook nog wat vrije tijd over, want 5 minuten later is ze thuis. Eline turnt al vanaf haar tweede bij Flik-Flak, waar ze startte met peutergym. 


Maandag en dinsdag hadden we vrij vanwege carnaval. Woensdag  begonnen we weer met trainen. We waren deze week met niet zo veel turnsters. Lotte en Isa waren op vakantie en Denise was ziek. Hopelijk kan ze snel weer komen trainen. Audrey is weer begonnen met trainen na een lange blessure. Dat vind ik erg leuk, want we hebben haar heel erg gemist.


Op sprong zijn we weer bezig geweest met Yourchenko’s . Zo heeft Tisha yourchenko met hele schroef  gehurkt op mat gedaan en Dana hele schroef gestrekt op mat. Flore heeft yourchenko gehoekt op mat gedaan. Zelf ben ik ook weer begonnen met yourchenko na mijn polsblessure. Ik heb net als Flore gehoekt op mat gedaan.


Op brug zijn we bezig met afsprong uit opzwaai. Naomi heeft dubbelsalto met ½ schroef op mat gedaan en Tisha heeft dubbelsalto met 1½ schroef op mat! Dana heeft weer een mooie yeager gepakt en Tisha heeft een mooie reus hele draai gedaan.


Op balk zijn we veel bezig geweest met flik-flak loopsalto en arabier afsprong. Naomi heeft schaapsprong op de middelhoge balk gedaan. Evie en Dana zijn veel bezig geweest met salto opsprong  en hebben hem op de smalle balk met een dun matje gedaan. Bij mij ging zijwaartse salto wel goed.


Op vloer hebben we meer basis gedaan zoals flik-flakken op de trampoline baan. Ook zijn we bezig met het oefenen van punch-salto’s.


Ik vond het een fijne trainingsweek en ik hoop dat het volgende week ook weer zo goed gaat.
Eline

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 4 - 10 FEBRUARI 2013


Het weekpraatje van deze week is geschreven door Isa Maassen. Isa wordt over een paar weken veertien, en reist zes keer per week vanuit Echt in Limburg naar 's-Hertogenbosch om te trainen. Ze gaat naar school in Rosmalen: de LOOT-school het Rodenborch college.


Dana, Evie en Denise waren deze week ziek maar hebben toch nog een paar trainingen mee kunnen doen. In de ochtendtrainingen deze week hebben we veel gedaan in de trampolinehal. Op sprong hebben we met trampoline plak weer veel yourchenko’s geoefend op mat en in de kuil. Zo heeft Lotte yourchenko halve schroef gehurkt op mat gedaan en hele schroef gehurkt in de kuil. Lotte heeft ook nog gewerkt aan luconi. Naomi heeft ook yourchenko halve schroef gehurkt op mat gedaan, halve schroef gestrekt in de kuil en hele schroef gehurkt in kuil. Dana heeft yourchenko hele schroef gehurkt op mat gedaan en hele schroef gestrekt in de kuil. Ik heb yourchenko halve schroef gestrekt op mat gedaan en hele schroef gestrekt in de kuil. Tisha heeft weer gewerkt aan yourchenko hele schroef gehurkt in de kuil. Eline heeft weer gewerkt aan overslag salto op mat. En Evie heeft overslag salto met halve schroef op mat gedaan. Sprong ging deze week dus best goed!!


Op brug hebben we ook lekker gewerkt. We hebben aan onze oefeningen gewerkt maar ook aan keuze onderdelen. Tisha heeft reus heel zonder de onderste brugligger erin voor het eerst alleen gedaan. Dana heeft als afsprong dubbel heel van brug in de kuil gedaan en Naomi en ik hebben weer dubbel half in de kuil gedaan. Ik heb ook weer yeager met hulp gedaan.


Op balk hebben Tisha en Lotte arabier dubbel schroef  gestrekt als afsprong op mat gedaan. Tisha heeft arabier tweeënhalf schroef in de kuil gedaan. Ze heeft ook onodi met matjes op de balk gedaan. Ik heb arabier anderhalve schroef gestrekt op mat gedaan en arabier dubbel hurk en dubbel hoek in kuil. Naomi en ik hebben ook gewerkt aan flik-loop. Voorderest hebben we gewoon gewerkt aan de onderdelen van onze oefeningen.


Op vloer heeft niemand iets nieuws gedaan maar iedereen heeft gewerkt aan de series uit de oefeningen en aan de choreo oefeningen.
Het was een fijne trainingsweek, groetjes Isa xxx

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 28 JAN - 3 FEB 2013


Deze week het weekpraatje van Maartje Slop. Maartje is 11 jaar en woont in Huizen. Ze komt dit jaar uit in jeugd Niveau 4.


Het is aan mij om deze week te vertellen wat we allemaal gedaan hebben. Al een tijdje loop ik met een blessure aan mijn knie en hak; het gaat gelukkig alweer heel wat beter doordat ik fysiotherapie krijg. Vorig weekend hadden we wedstrijden. Dat ging best wel goed maar daar is al van alles over geschreven. Deze week zijn weer verder gegaan waar we mee bezig waren. De jeugdmeiden zijn op brug verdergegaan met liggerwissel en wippertje. Lindsy en ik kunnen hem nu en zijn druk bezig met er een kip handstand er aan vast te plakken. Chelsea en Nikki raken de stok steeds aan en het is wachten totdat ze hem ook gaan pakken. Op brug zijn we verder nog bezig met dubbel salto af.


Op sprong doen we veel Yourchenko. Nikki en Chelsea hebben hem deze week doorgesprongen met salto er achteraan, heel erg knap van ze!!! Op balk hebben we geen nieuwe dingen gedaan maar wel veel pirouettes en gymnastische sprongen. Op vloer zijn Nikki en Chelsea bezig met overslag schroef en Lindsy met arabier flik flak twist heel. Zelf heb ik weinig op vloer gedaan maar op de trampoline dubbele schroeven. Omdat de jeugd meisjes vaak gescheiden trainen van de pupillen weet ik niet zo goed wat de pupillen gedaan hebben deze week. Ik heb wel gezien dat ze veel bezig geweest zijn met reuzen en kip handstanden. Deze week was Audrey weer voor het eerst op de training en ze mag weer gaan opbouwen na haar operaties aan beide ellebogen.


Zaterdag middag hadden we een competitie-wedstrijdje gehad bij OJC Rosmalen. We hadden gewonnen met 3 punten verschil. Ook was het heel erg gezellig en we hebben ons ook heel erg vermaakt naast en tijdens de wedstrijd. We waren de FLIK FLAK ANGELS haha (zie foto). Het was leuk om met Nikki, Chelsea en Lindsy de wedstrijd te doen.
Groetjes Maartje

naar boven

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 21-27 JANUARI 2013


Voor het weekpraatje heeft dit keer Naomi Pieschel opgeschreven wat er allemaal is gebeurd. Naomi komt uit Veldhoven en turnde een aantal jaren voor Voorwaarts Veldhoven. Met die club werd ze in 2009 Nederlands kampioen als pupilletje 1 in de 4e divisie en sindsdien maakt ze een mooi vooruitgang door.


Hallo allemaal, hier is mijn weekpraatje deze week! Afgelopen zaterdag hadden we de regiokampioenschappen eerste divisie en eredivisie. Hieraan deden we weer mee en met een goed resultaat! Bij de pupillen I eerste divisie is Jara regiokampioen 2013 geworden. Supergoed gedaan proficiat. Ook bij  jeugd meiden eerste divisie is het kei goed gegaan! Hier haalde Chelsea en Nikki het zilver en het brons! In de 2de ronde deden de Eredivisie meisjes mee van de Jeugd, Junioren en Senioren. Ook bij deze wedstrijd ronde was het erg goed gegaan! Flore en Eline waren de eredivisie meisjes en hebben het allebei heel goed gedaan en Eline werd Regiokampioen eredivisie jeugd! Eline liet een mooie liggerwissel zien en Flore deed een mooie dubbele salto van brug. Bij de Junioren Eredivisie  deden we met zes meisjes mee en werd Denise regiokampioen. Denise turnde een super mooie wedstrijd en behaalde met haar balk het allerhoogste punt. Helaas konden Lotte en Isa maar 1 toestel doen vanwege een blessure. Lotte turnde alleen balk maar deze deed ze geweldig en Isa turnde een mooie maar nog aangepaste brugoefening. Lotte en Isa mogen vanaf deze week weer gaan opbouwen op de trainingen. Bij de Senioren Eredivisie was Evie alleen, ze en liet een mooie wedstrijd zien en vooral haar brug met Jaeger was kei mooi. Iedereen heeft het dus erg goed gedaan! Gefeliciteerd meiden.


Bij de wedstrijd hebben veel meisjes van ons nieuwe onderdelen geprobeerd die ook nog eens goed zijn gelukt. Zo hebben Evie en Dana voor het eerst dubbel twist gedaan op vloer helaas nog niet tot stand maar dat komt zeker goed in de volgende wedstrijd. Zelf heb ik hem ook ingeturnd op de wedstrijd maar in de oefening toch maar gekozen voor dubbelhurk, die was wel heel goed gegaan dit keer. Op Brug hebben Eline en ik liggerwissel gedaan en Flore dubbel hurk af van de brug! Op de balk heeft Dana een losse overslag gedaan tot stand. En liet Lotte een mooie flik flak loopsalto zien en Flore een dubbel pirouette. Op Sprong hebben de meeste meisjes een erg mooie Yourchenko laten zien en Denise een erg mooie gestrekte yourchenko. In de 3de ronde bij de 1ste divisie deden Tanishaley en Eve mee, ook zij hebben het goed gedaan zo werd Eve 1ste en Tanishaley 4de maar Tanishaley heeft 1 toestel minder gedaan door een knieblessure. Het was een leuke wedstrijd, en nu gaan we weer hard trainen voor de volgende wedstrijd.


X Naomi

naar boven

 

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 14-20 JANUARI 2013


Het weekpraatje geschreven door Chelsea Verhage. Chelsea heeft eerst geturnd in haar woonplaats Helmond, daarna bij ETV Olympia in Eindhoven en is met ingang van dit seizoen samen met haar jongere zusje naar FlikFlak toe gekomen.


Na het drukke weekend met de Flik Flak bokaal hadden we maandag een dagje vrij. Dinsdag hebben we een gewerkt voor komend weekend dan hebben we Regiokampioenschappen Brabant oost in Eindhoven. Dinsdag hebben we vooral hard aan onze vloer en balk oefeningen gewerkt.


Vrijdag hadden we op sprong gewerkt aan eerste deel van Yourchenko en ik heb hem ook nog gedaan met een salto er achteraan. We hebben toen ook nog aan Tshukahara gewerkt. Vrijdag heeft Tanishaley op tumbling arabier flik flak dubbel salto met hulp tot op een mat gedaan. Nikki en ik hebben ook overslag schroef gedaan bij de tumbling. Lindsy heeft anderhalve schroef bij tumbling gedaan. Op brug heeft Maartje wippertje gepakt met een kip er achter aan en Maartje heeft ook op brug in ondergreep opzwaaien met een halve draai gedaan. En Nikki heeft weer zelf gereust. Op balk hadden we veel aan dubbel flik flak gewerkt en we hebben ook nog loopsalto’s gedaan. Bij de trampoline hal heeft Flore weer tshukahara met halve draai gedaan en we hebben dubbel salto tot op mat gedaan.


Kaithlyn en Marit (beiden instap) hadden zaterdag een wedstrijd in Eindhoven. Ze moesten voor het eerst brug turnen aan de rekstok maar waren allebei de lintjes vergeten. Kaithlyn kon mijn oude lintjes nog lenen en Marit had ze gelukkig nog van een ander meisje kunnen lenen. Kaithlyn had met Pieter goed gewerkt aan de zwaaien en het resultaat mocht er zijn. Ze hadden het super gedaan. Marit werd 3de met het puntenaantal van 47,775 en Kaithlyn werd 5de met het puntenaantal van 47,400. Ze mogen allebei naar de Brabantse Kampioenschappen en ze hebben allebei alle toestellen voor de toestelfinale gehaald.


Ik wens iedereen veel succes voor volgend weekend.
Xxx Chelsea

naar boven

 

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 7-13 JANUARI 2013

Deze week het weekpraatje van Lotte Braat, junior turnster in de Eredivisie. Lotte woont in Utrecht en heeft vroeger geturnd bij DOO/K&V utrecht.


Deze week zijn we weer getart met voorbereidingen voor de wedstrijden die er aan komen! Ook was het weer opstarten op school na de vakantie. Voor de topgroep heeft die een week langer geduurd, omdat we voor de kerst nog een turnstage hadden gehad in Ulm. Dana is afgelopen vrijdag naar de OJTS training geweest om te proberen om in de Jong Oranje selectie te komen.  Daar heeft ze goed getraind. Ze heeft daar haar yeager en reusheel laten zien en ook nog verschillende dubbel saltovormen op de vloer, flikloop en dubbelschroef af van balk en Yourchenko gestrekt op sprong.


Op zondag hadden we een onderlinge wedstrijd, de Flik-Flakbokaal, een soort clubkampioenschappen. De Flik-Flak bokaal is een goede wedstrijd om wat leuke en nieuwe dingen te proberen, zoals moeilijkere series op vloer of een nieuwe (moeilijkere)sprong. Bijna iedereen had dus deze wedstrijd nieuwe elementen kunnen laten zien. Zo heeft Dana Losse overslag gedaan op de balk. Ook heeft ze  Yourchenko gestrekt gedaan en bij vloer in de eerste serie 3.5 schroef en in de tweede dubbel twist. Ze deed voor het eerst haar nieuwe choreografie die door een Amerikaanse choreografe is gemaakt, dus dat was nog even wennen. Uiteindelijk had ze drie vallen maar wel veel nieuwe dingen gedaan. Zelf heb ik op balk salto achterover gedaan en ging balk wel erg lekker. Op sprong deed ik Yourchenko  gehoekt. Brug heb ik weer ondersprong salto in de oefening gedaan. Ook op vloer twee nieuwe series namelijk dubbel salto en 2.5 schroef. Tisha heeft een heel goede wedstrijd gedraaid en was bijna foutloos. Ze deed op sprong Yourchenko gehoekt. Op vloer was dubbel salto gelukt en op balk deed ze voor het eerst pirouette met geheven been vastpakken. Naomi doet nu liggerwissel op brug . Ook zij had voor het eerst Yourchenko gedaan maar had teveel vaart over.  Dat ze echt veel power heeft liet ze zien op vloer met dubbel twist in de eerste serie en  dubbel hurk in de tweede; ook hier had ze helaas teveel vaart. Evie heeft niet zo veel kunnen trainen de laatste tijd; na de Kerstvakantie is haar opa overleden dus ze heeft een aantal trainingen gemist. Daardoor is ze nog niet zo in vorm maar ze had toch best een goede wedstrijd gedraaid. Op sprong heeft ze sinds lang weer overslag hoek gedaan en die was heel mooi. Op vloer deed ze nu dubbel twist, dubbel hoek en dubbel hurk, dus drie dubbel salto’s erin. Eline is weer aan het opbouwen na haar blessure aan haar polsen en kan steeds meer, ze heeft de wedstrijd ook mee kunnen doen. Mooi was voor haar de overslag salto, ook voor het eerst. Denise heeft yourchenko hele schroef gestrekt gedaan. Verder doet ze op balk nu zijwaartse salto en op vloer  dubbel hoek en dubbel hurk. Flore draaide voor het eerst mee in de Eredivisie, ze moet nog hard werken aan haar eisen maar liet wel netjes turnen zien. Isa was deze week geblesseerd geraakt aan haar voet dus zij kon niet meedoen. Al met al een mooie dag met veel nieuwe elementen; Tisha bleek de sterkste en niet alleen in haar categorie, ook overall had zij de meeste punten en werd daarmee de terechte winnares van de Flik-Flakbokaal 2013!!


Na afloop hebben we met elkaar chinees gegeten en nog gezellig gebowld. Het was een erg leuke dag.
Groetjes, Lotte.

naar boven

 

HTML Generator Sample Page

.

WEEKPRAATJE 1-6 JANUARI 2013


Hallo Allemaal,
Zoals jullie weten zit ik al een tijdje in de lappenmand. Trainen mag ik nog niet, maar ga wel 3 keer in de week naar de fysio. Daar krijg ik verschillende oefeningen om mijn armen en benen weer soepel en sterk te krijgen. Op de crosstrainer moet ik mijn armen en benen tegelijk bewegen voor de soepelheid. Met de armfiets moet ik de kracht terug krijgen in mijn armen. En ik moet schaatsen om de kracht in de benen terug te krijgen. Als ik dan bij Flik-Flak kom moet ik altijd even kijken bij de training. Ik mis het wel. Over 2 weken moet ik terug op controle bij Dr. Eygendaal als het goed is mag ik dan weer gaan beginnen. Ik heb ook de trainingsstages gemist, maar ik heb wel gehoord dat er veel nieuwe dingen geleerd zijn door iedereen.


Ook is er deze week weer getraind.  Na de trainingsstage in Ulm  hebben de oudste meiden een week pauze gehad in de Kersttijd en sommigen waren lekker even gaan skiën.  Na Nieuwjaar zijn ze weer gestart en er werd dus deze week vooral veel basistraining gedaan. Vanaf nu gaan ze weer vooral de elementen oppakken. Ik wil snel weer beginnen en ik mis jullie.


Audrey XXX

naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.