Flikflakturnendames.jouwweb.nl

 

WEEKPRAATJES 2015-2016

 

WEEKPRAATJE 20-26 JUNI 2016

 

Guusje Majoor uit Tilburg schreef deze week een weekpraatje voor ons. Gussje is een leerlinge van groep 7. Dat betekent dat zijn volgend jaar niet, zoals haar turnmaatjes in jeugd 1, naar de brugklas gaat. Maar zoals iemand ooit zei 'elk nadeel hep zijn voordeel', dat betekent ook dat ze nu lekker kan trainen en geen last heeft van schoolkampen, musical avonden en afscheidsavondjes.

Hallo allemaal, leuk dat ik weer een weekpraatje mag schrijven! Deze weken waren hele drukke weken: ik had namelijk de entreetoetsen op school. Dit is eigenlijk een soort citotoets alleen dan nog belangrijker. Deze toets bepaalt namelijk welk niveau ik ga doen op de middelbare school.

Voor komende week staat dan weer de gewone citotoets op het programma. Verder heb ik ook nog de gewone toetsen op school. Dus: heeeeeel druk op school! 

Zaterdag ben ik naar Ahoy Rotterdam geweest om de topgroep aan te moedigen.  Ze hebben het trouwens super goed gedaan. Het was nog spannender om te kijken als dat ik zelf een wedstrijd heb. Ik kijk er enorm naar uit om daar volgend jaar ook te staan! Zaterdagavond ben ik bij Madinah blijven logeren. En nu, zondagmiddag dus, zit ik hier m’n huiswerk te maken voor de komende week en schrijf ik dit weekpraatje.

Tussendoor trainen we gewoon door, en zie ik ook uit naar de zomervakantie over een paar weken! Dit was mijn weekpraatje.
Groetjes Guusje

 

WEEKPRAATJE 14-20 JUNI 2016

 

Zo net voor het NK ontvingen we nog een weekpraatje van afgelopen week. Het is ditmaal van Jara Vennix, de jeugdturnster die komend weekend haar 1e NK in de Eredivisie turnt en daar erg naar uitkijkt. Als je Jara nog niet kent dan zal ze je vast opvallen door haar aparte vloermuziekje.

Hoi allemaal. Het is weer mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Deze week zijn we aan het oefenen voor het NK. We zijn er hard voor aan het werken. Dit jaar is de eerste keer dat ik mee doe in Ahoy!. Dat vind ik echt super leuk en spannend.

Ook hebben we te horen gekregen dat Dana geslaagd is voor haar examen. Ze heeft al een aantal vakken afgerond dit jaar want ze doet gespreid examen. Gefeliciteerd Dana!!

Zaterdag waren de jeugd 1 turnsters Marit, Madinah en Alicia naar de kennismaking op school geweest. Marit krijgt als mentor Mevrouw de Bie. Madinah krijgt mevrouw de Ruiter, dezelfde als Daantje. En Alicia krijgt meneer Klaver, dezelfde als ik! Super leuk. Volgend jaar dus weer een aantal nieuwe Flikflakkers op het Rodenborch.
Het zou leuk zijn als jullie komen kijken in Ahoy!!
Dit was mijn weekpraatje.
Tot de volgende keer!

 

WEEKPRAATJE 6-13 JUNI 2016

 

Eigenlijk had ik mijn weekpraatje 15 mei ingeleverd moeten hebben maar dat was mijn moeder even vergeten door te geven en daarom mocht ik het nu alsnog schrijven! Dat kwam achteraf gezien goed uit want we hebben met de Jeugd N2 turnsters het NK net achter de rug.

Zaterdag 4 juni was het zover. Het was dit keer ook lekker dichtbij namelijk in Tilburg. Guusje Majoor en ik hebben een hele ontspannen wedstrijd geturnd. En het resultaat was dat Guusje op de tweede plaats was geëindigd en ik op de eerste plaats. Mijn aller, allereerste gouden medaille ever! En de volgende dag op 5 juni was de toestelfinale, ik had sprong en balk. Op sprong was ik eerste geworden en op balk zesde. Guusje had alleen balk, ze is daar eerste geworden en dat heeft ze ook dik verdiend want Guusje is het hele seizoen niet gevallen tijdens de wedstrijden! Marit had brug als toestelfinale en heeft daar de derde plaats gewonnen, ook top! Het was een heeeeeel leuk weekend!!!

Nu zijn we lekker bezig met veel keuze -elementen en ik ben heel benieuwd welk muziekje ik krijg voor volgend jaar, maar dat hoor ik binnenkort.

Tisha heeft het ook heel goed gedaan bij de kwalificaties in Beekbergen. Ze heeft o.a. haar yourchenko met dubbelschroef gedaan, super goed! Hopelijk kan ze zich kwalificeren voor Rio, we gaan voor haar duimen.

25 juni is het NK (Fantastic Gymnastics) voor de topgroep in Ahoy. Dit wordt zeker extra spannend want voor Jara Vennix en Daantje Bongers wordt het de eerste keer dat zij daar zo'n grote wedstrijd mogen turnen en voor Tisha een belangrijk kwalificatiemoment voor Rio. Heel veel succes meiden, jullie zijn sowieso allemaal toppers!

 

WEEKPRAATJE 23-30 MEI 2016

 

Marit Reijnders is 12 jaar en een jeugd1 turnster. Helaas heeft ze al een hele poos vanwege de groei last van haar knie. Voor de halve finale was ze net klaar om een brugoefening te kunnen uitvoeren, met als doel een toestelfinale binnen te halen. Op de andere toestellen mag ze voorlopig nog even niet veel doen. Zij schreef voor ons het weekpraatje.

 

Hoi ik ben Marit en deze week mag ik een weekpraatje schrijven. 
Vorige week heeft de jeugd 1 halve finale gehad. Dat ging super. Helaas lag Alicia er uit vanwege haar knie, maar ze heeft in de baan waar Madinah zat heel goed gecoached. Madinah en Guusje M. hebben het heel goed gedaan. Guusje werd tweede  en Madinah vijfde allround. Guusje heeft  toestelfinale balk en Madinah balk en sprong en ik heb brug. Dit weekend was zaterdag de finale voor de pupillen 1 en 2. Guusje W. werd vierde, Chaira werd vijfde, Sterre tiende en  Isa werd elfde . Bij de pupillen 1 wist Summer een mooie negende plek te halen  en Eline een prachtige dertigste plek. Zondag 29 mei  zijn voor hen de toestelfinales geweest.

Tisha is deze week naar Bern voor het EK en Nico is ook met haar mee. We hopen dat het  super goed gaat en dat ze er fluitend door heen gaat. Heeeeel  veeeel succes Tisha.

Omdat trainer Pieter weg is trainen de pupillen voortaan op donderdag in plaats van vrijdag en zijn er nog wat verschuivingen. Madinah, Alicia en ik zijn inmiddels aangenomen op het Rodenborch waar we na de zomer op de brugklas gaan starten. Het lijkt mij super leuk, want alles is ineens heel anders. Je krijgt kluisjes en je moet nieuwe vrienden maken. Als je in groep 8 zit dan ben je de oudste en als je dan naar de middelbare school gaat dan ben je ineens de jongste. Groep 8 is het leukste jaar, want je gaat op kamp en je hebt de musical. Het is ook een heel spannend jaar, omdat je de proef cito moet maken. Wanneer je de uitslag krijgt moet je je inschrijven op de school waar je graag naar toe wilt gaan. Uiteindelijk moet daarna pas de einde cito maken. Als dan je advies lager is dan de proef cito, schrik je wel. Met de musical zijn we al bezig en onze musical heet: “ Alles overboord”. In de musical ben ik een zwangere vrouw en Madinah (die bij mij op school zit) een backpacker. Als dat allemaal achter de rug is hebben we lekkkkkkkkeeeeeer vakantieeeeeee.
Dit was mijn weekpraatje. groetjes Marit

 

WEEKPRAATJE 26 APRIL - 2 MEI 2016

 

Julie Klijn is één van de drie turnsters (!) uit onze groep die van een tweeling zijn. Ze woont in Breda waar ze ook in de brugklas zit en is jeugd eerstedivisieturnster dit jaar. Volgend jaar hoopt ze naar het Rodenborch in Rosmalen over te kunnen stappen zodat ze ook de ochtendtrainingen mee kan gaan volgen.

Hoi. Deze week mag ik weer een weekpraatje schrijven. We hebben lekker twee weken vakantie. In de vakanties train ik bijna altijd mee met de top in plaats van met de opleidingsgroep. De trainingen in deze vakantie zijn wel wat anders, want we mochten nu kiezen waar we aan gingen werken terwijl we normaal altijd een vast  schema volgen. 

Donderdag na de training heb ik bij Daantje gelogeerd en het was heel leuk. We gingen ook nog op bezoek bij een vriendin van Daantje en Sam (tweelingzusje van Daantje), maar die praten met een dialect (Limburgs, Daantje woont in Weert) dus ik verstond niet echt alles. Ik vond het wel super grappig om te horen.

Deze week is het IAG. Donderdag is mijn wedstrijd en vrijdag mag ik heel de dag jurymeisje zijn. Ik heb er nu al zin in. Ik ben wel geblesseerd aan mijn knie in mijn knieholte waardoor ik soms niet alles mee kan doen op de training, maar ik ga wel alle toestellen doen bij de wedstrijd.

Vrijdagavond wordt het denk ik een super spannende wedstrijd. Alle toppers van Nederland, en ook onze eigen Tisha, hebben dan de kwalificatiewedstrijd om nog in aanmerking te komen voor de Olympische Spelen. Zo cool. We hebben nu wel heel veel goede turnsters in Nederland en het zal dus wel super spannend worden.
Dit was het weer voor deze keer,

Julie x

 

 

WEEKPRAATJE 11-17 APRIL 2016

 

Alicia van Herwijnen is onlangs 12 jaar geworden en woont in het Brabantse Oosterhout. Dat ze een Engelse moeder heeft, kwam onlangs heel goed van pas, toen ze voor een wedstrijd in Engeland was. Ze kan die taal namelijk al goed kan verstaan en spreken, dus de obers in de restaurants werden naar Alicia gestuurd en alle turnsters bestelden via haar het gewenste eten. Deze week schreef ze voor ons het  weekpraatje.

Hoi allemaal, deze week is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Een paar weken geleden was het Sportgala in Oosterhout. Ik was genomineerd voor sportvrouw van het jaar. Er waren ook nog twee andere meisjes genomineerd. Het was best wel spannend wie er zou winnen. Uiteindelijk werd ik sportvrouw van het jaar. Ik was om 23:00 thuis gekomen en mocht de volgende ochtend uitslapen. Het was een fantastische avond.

Vorige week zijn we naar Engeland geweest, het was heel gezellig en leuk. De wedstrijd was ook heel leuk maar het duurde wel lang, dat was het minpuntje. Ik had twee toestellen gedaan op de wedstrijd: balk en brug. Ik heb dit hele jaar geen wedstrijd oefening op balk gedaan (vanwege mijn knieblessure); ik vond het daarom best spannend om weer balk te doen. Het ging heel goed! 

Deze week bij de training heeft Madinah flik flak loop salto gedaan op balk. Ik heb acro onderdelen gedaan op balk en dat gaat goed. Ik probeer nieuwe dingen op balk, omdat het met mijn knie al wat beter gaat.

Afgelopen weekend op zaterdag 16 april in Bergschenhoek turnden Guusje (Willems), Chaira (beiden pupil II) en Summer. Guusje Willems werd tweede met 55.833 punten, Chaira werd negende met 53.667 punten en bij de pupillen I werd Summer dertiende met 51.684 punten. Ze zijn allemaal door naar het NK. Ze hebben het heel goed gedaan.

Deze week op school, dinsdag, woensdag en donderdag heb ik Cito toets, ik hoop dat het dan allemaal goed gaat. Vrijdag krijgen we onze musical mee en hebben we vakantie. Ik ben heel benieuwd welke rollen ik ga krijgen.
Dit was mijn weekpraatje, tot de volgende keer!
Groetjes Alicia

 

WEEKPRAATJE 5-11 APRIL 2016

 

Daantje Bongers heeft deze week het weekpraatje geschreven en dat gaat natuurlijk vooral over de trip naar Colchester van afgelopen weekend. Daantje had een paar weken geleden flinke pech want nadat ze struikelde over de plank kwam ze met haar hoofd tegen de Pegasus. Na twee weken rust n.a.v een hersenschudding wilde ze graag weer trainen maar dat bleek nog te vroeg. Na nog een week rust zijn nu alle verschijnselen verdwenen en kan ze sinds een week weer trainen.

Hallo, deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven.
Afgelopen week zijn we naar Engeland geweest samen met een paar meiden van Opmeer en Lingewaard. We vertrokken op donderdag om 22.00 uur naar Engeland met de nachtboot. Sommigen waren daar erg zenuwachtig over maar het ging heel goed en je merkte bijna niks ervan dat je op een boot zat.

Vrijdag gingen we trainen voor de wedstrijd. Na de training zijn we naar ons hotel gegaan. We gingen ons allemaal klaar maken voor te gaan uit eten. Dat was Italiaans en het was lekker en ook gezellig.

Zaterdag hadden we al vroeg een wedstrijd. We moesten er om 08.00 al zijn. Het was heel erg druk in de zaal. We moesten tegen Engelse, Belgische en Nederlandse turnsters. Jara heeft de meerkamp gewonnen en Guusje is tweede geworden; dat heel erg knap want ze is pas 11 jaar. Ik heb zelf drie toestellen gedaan (nog geen vloer) maar had wel twee toestelmedailles. De wedstrijd duurde tot 14.30 uur dus heel erg lang. Er was ook nog een handstand-staan wedstrijd: van elk team kwam er een winnaar dat was bij ons Guusje geworden. Zij moest tegen alle andere ‘clubwinnaars’ en werd van iedereen derde. Mara van Opmeer (ze is pas 9 jaar) werd tweede.  

Daarna terug naar het hotel waar we eigenlijk om 14 uur uit hadden moeten checken: ze waren heel aardig en we kregen gratis nog een kamer waar we allemaal mochten douchen en omkleden! Na het avondeten zijn we weer naar de boot gereden, want we moesten weer naar huis. We mochten die avond ook wat langer opblijven dus gingen we de boot een beetje verkennen. We zijn een beetje gaan shoppen, op het dek geweest en sommigen (Alicia , Marit , Jara , Julie en ik ) zijn nog in een massage stoel gaan zitten maar dat voelde helemaal niet fijn.

Zondag kwamen we rond 08.00 uur aan in de Hoek van Holland. We zijn daarna snel naar Flik-Flak gereden waar onze ouders al stonden te wachten. We waren allemaal rond 10.00 uur thuis. We vonden het super leuk.
Dit was mijn weekpraatje.

 

 

WEEKPRAATJE 1-5 APRIL 2016

 

Voor de Brabantse Nikki (14 jr) uit Hank, was het weer eens de beurt om een weekpraatje te schrijven. Nikki werd lange tijd geplaagd door een hardnekkige rugblessure, maar turnde vorig weekend weer haar eerste meerkamp tijdens een oefenwedstrijdje in Zeeland.

Hallo allemaal! 
Het is weer mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Maandag 28 maart had de topgroep een oefenwedstrijd in Vlissingen; De Moreau Cup. Dit was een goede wedstrijd, omdat we hieruit weer dingen hebben geleerd over het aanpassen tijdens een wedstrijd en waar we staan in ons programma. We konden niet alles turnen, maar wel onze oefeningen weer eens uittesten. Uiteindelijk gingen we met vijf medailles weer naar huis toe. En nu weer verder trainen, op naar het IAG in mei in eigen huis! 

De komende week is het weer proefwerkweek en eind van de week zijn er projectdagen. Donderdag gaan de jeugdmeisjes naar Engeland, voor de meesten hun eerste buitenlandse wedstrijd. Ik wens ze allemaal heel veel plezier en succes, zet ‘m op! 
Groetjes Nikki 

 

WEEKPRAATJE 22-29 MAART 2016

 

Deze week weer een weekpraatje van Guusje Majoor. Guusje is 11 jaar en woont in Tilburg.  Over een paar weken doet ze mee aan haar eerste internationale wedstrijd namelijk een toernooi in Engeland, en onder andere daarover vertelt ze wat meer in haar praatje. 

Hallo allemaal,
Deze week is het weer mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Afgelopen week was een bijzondere week; allereerst was Nico weer aanwezig op de trainingen. Fijn dat je er weer bent Nico, we hebben je gemist!

Maar deze week zijn er ook aanslagen in Brussel geweest; dat heeft me erg geraakt. Ik vind het heel erg dat er dit soort dingen gebeuren in de wereld. Omdat mijn zusje die dag jarig was, zaten we in een gezellig koffietentje een chocoladebol te eten. Toen vertelde mijn oma dat terroristen in België een aanslag hadden gepleegd. Ik vind het heel erg, ook omdat het nog niet zo lang geleden in Parijs is gebeurd. Nu dus in België. In de klas hebben we er de volgende dag nog over gepraat.

Verder ben ik me ook al een beetje aan het voorbereiden voor Engeland in de trainingen, want ik ben bijvoorbeeld wat nieuws aan het proberen op balk: namelijk losse radslag als extra, want in Engeland kennen ze de verplichte oefenstof van hier niet. Ik kijk er naar uit; de wedstrijd, de training, de boot en het hotel; ik heb er heel veel zin in. Ik denk iedereen die mee gaat, toch?

Alles bij elkaar een drukke week; er moest ook nog huiswerk gemaakt worden en geleerd voor proefwerken. Zelfs nu, tijdens de paasdagen, ben ik aan het leren voor school. Minder leuk, maar het moet toch gebeuren. En als ik dadelijk klaar ben, ga ik lekker met onze hond spelen! Die zit namelijk de hele tijd al mijn aandacht te vragen. Gelukkig is ze heel lief, dus vind ik het niet erg.
Veel groetjes allemaal,
Guusje

 

WEEKPRAATJE 16-22 MAART 2016

 

Jara Vennix uit Eindhoven turnde zondag in Volendam haar eerste echte wedstrijd in de Eredivisie bij de jeugd. Ze zit in de brugklas van het Rodenborch college in Rosmalen en vertelt in haar weekpraatje  over de afgelopen week.

Hoi allemaal,
Deze week is het weer mijn beurt om het weekpraatje te schrijven.

Deze week was Nico weer in de turnhal waar we allemaal heel blij mee zijn. Hij doet het wel rustig aan maar eigenlijk merk je verder helemaal niks meer aan hem. Het is wel fijn dat hij weer goede aanwijzingen kan geven dat hebben we wel gemist!

Julie en ik hadden dit weekend wedstrijd in Volendam. Julie de kwartfinale en ik plaatsingswedstrijd voor het NK. Daantje was jammer genoeg nog geblesseerd en kon dus niet meedoen. Julie had een goede wedstrijd geturnd met voor het eerst een mooie dubbelsalto afsprong van brug! Ze werd 5e en dat was heel knap, super gedaan Julie!! En bij mij was het ook best goed gegaan; ik ben door naar het NK in Ahoy want daarvoor moest ik meer dan 40 punten turnen en dat was ruimschoots gelukt!

Na de wedstrijd waren we nog even Volendam in gegaan. Een erg gezellige dag was het. ‘s Maandags was Daantje voor het eerst sinds haar hersenschudding weer op school. Erg gezellig dat ze er weer was! Ook kregen we te horen dat Linda (trainster van de allerjongste meisjes) is bevallen van een dochtertje Marlies.  Gefeliciteerd Linda en Wouter!
Dit was mijn weekpraatje.
Groetjes Jara

 

WEEKPRAATJE 8-16 MAART 2016

 

Een weekpraatje uit het Brabantse Oosterhout, ditmaal van de 13 jarige Eve de Ruiter. Eve is eerstejaars junior en bereidt zich voor op de eerste kwalificaties in april, voor het jeugd EK 2016 in Bern.

Hoi allemaal,
Deze week is het weer mijn beurt om het weekpraatje the schrijven. Aankomende vrijdag is het Rodenborchdag op onze school. Hiervoor gaan een aantal klassen het centrum van Den Bosch in om wat opdrachten uit te voeren. De Rodenborchdag staat dit jaar in het teken van Jeroen Bosch omdat hij 500 jaar geleden is gestorven.

De meisjes uit de leeftijd van jeugd 1 hebben zich afgelopen week ook ingeschreven op het Rodenborch want ze zullen volgend jaar naar de eerste klas gaan van het Rodenborch College!

Helaas heb ik ook slecht nieuws want Daantje is afgelopen donderdag op sprong hard met haar hoofd tegen de Pegasus aan geknald. Ze heeft nu nog wat last van hoofdpijn en heeft een lichte hersenschudding opgelopen. Zaterdag ben ik even bij Daantje langs geweest om te kijken hoe het met haar ging. Ze zag er al wat opgeknapt uit maar ze zal nog even rust moeten houden. Heel veel beterschap Daantje!

En ook nog ander nieuws; Nico was afgelopen woensdag weer voor het eerst aanwezig! Hij heeft vooral gekeken en zal nu weer gaan opbouwen om weer volop training te kunnen geven.

Dit weekend heeft Jara haar eerste kwalificatie wedstrijd om zich te kwalificeren voor het NK in Ahoy! Heel veel success Jara! Nou dit was het weer voor deze keer!
Groetjes Eve

 

WEEKPRAATJE 1-7 MAART 2016

 

Toevallig komt het zo uit dat het deze week de beurt was aan Tisha om een weekpraatje te schrijven.

Nog maar net weer aangekomen in Nederland ging ze vandaag alweer meteen trainen en naar school, dus veel tijd ervoor heeft ze niet. Maar ze heeft ons een aantal dingen laten weten en met behulp daarvan hebben we haar belevenissen bij de AT&T cup 2016 in dit weekpraatje opgeschreven.

 

De aanloop naar mijn eerste Worldcup was, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, niet echt optimaal. Al een aantal weken  moet ik nu trainen zonder mijn vaste trainer, en hoewel iedereen zijn best doet bij Flik-Flak om er iets van te maken, mis je toch zijn aanwijzingen. Toch wilde ik heel graag een aantal nieuwe elementen inbouwen voor mijn eerste Worldcup. Ik was wel heel blij toen bleek dat Bregje mee ging naar Amerika, toch een vertrouwd gezicht voor mij. Vorige week is ook Koen (Brouwers) nog in de training geweest. De choreograaf die jullie vast wel kennen van de RTL4 dans programma’s en die bekend is als dé salsa-specialist van Nederland heeft mijn nieuwe vloeroefening gemaakt. Het is nog wel een beetje wennen hoor en de eerste keer een nieuwe choreo doen is sowieso altijd lastig, het is nog niet geautomatiseerd zoals de oude oefening. En dan meteen met moeilijke acro erin dat was nog wel pittig. Koen was best al tevreden maar heeft nog wat stukjes aangepast en daar moest ik het mee gaan proberen.

Woensdag zijn we vertrokken naar Newark en ik moest  proberen me meteen op de nieuwe tijd in te stellen en geen last te hebben van de jetlag. Dat is me best mee gevallen. Aukje was mee als jurylid en we hebben het erg leuk gehad met z’n drieën. Het contact met de andere landen/deelnemers was ook erg open; iedereen is alleen dat maakt dat je veel sneller contact met elkaar krijgt. Daar aangekomen (wat een indrukken, wat een stad) de eerste dag alleen basis gedraaid en vooral heel erg moeten wennen aan de toestellen. Echt alles is anders, de bovenlaag van de vloer voelt heel glad en ik kon de eerste dag nog niet eens een dubbele pirouette… de vloer zelf is heel hard en veert wel maar totaal anders, de brugvering is ook anders en ook de balk reageert en draait anders dus dat moest ik allemaal even goed aanvoelen en proberen me op aan te passen. 


Op vrijdag had ik twee trainingen en hierin opgebouwd naar mijn moeilijke elementen toe. Gelukkig kreeg ik de vering van de vloer beter door en kon ik uiteindelijk weer muchina en triple schroef  doen en gelukt. Brug was nog steeds wel wennen/aanpassen, balk ging eigenlijk steeds heel goed en hier kon ik alles doen. Sprong kreeg ik ook steeds beter door maar wel alvast besloten dat we maar Yourchenko hele schroef gingen doen.

De dag van de wedstrijd, zaterdag, was een hele lange dag: om 9.30 uur (Amerikaanse tijd) begon de warming up al en het duurde tot na 15.30 uur.  Na het groot inturnen de opening met het Amerikaans volkslied en één voor één voorstellen aan het publiek: wat een gekkenhuis al die mensen (15.000!).  Toen startten eerst de heren op hun eerste twee toestellen dus moet je toch ruim een uur wachten maar je mag ook niet te veel afkoelen. Op het eerste toestel sprong was ik als derde aan de beurt. Mijn Yourchenko heel ging oké; beetje afgehoekt maar wel heel ruim en tot stand; ik scoorde ook hier weer een 14.00 dus mooi cijfer. Brug had ik ook moeten besluiten dat het verstandiger was mijn oude oefening weer te doen; het ging redelijk losom was niet in handstand dat kostte me 0.1 en wat kleine foutjes toch een 13.033. Balk goed gestart maar daarna kon ik helaas mijn acro-serie niet doorspringen. Kost me 0.5; wel twee  nieuwe combi’s erin gedaan dus wel alweer 0.2 uitgangswaarde erbij. Daarna (ik was als één van de laatsten op balk) alweer als 2e naar vloer en eigenlijk was ik gewoon al kapot voor vloer. Ik was al ruim 5 uur in de hal en mijn benen waren al helemaal op. Ik heb er alles aan gedaan, dubbel hurk nog eruit geperst maar drievoudig schroef zat er niet meer in.  Rest van de oefening was wel oké alle pirouetten gelukt en de choreo ging voor een eerste keer best al goed en ik weet waar ik mee verder kan.

Ik had gehoopt op een hogere meerkampscore en ik had ook graag voor Nico nog beter willen turnen, maar met 52.666 met de foutjes die ik gemaakt heb en gezien de voorbereiding weet ik dat ik achteraf toch gewoon tevreden moet zijn. Aansluitend was er een heel gezellig banket waar nog veel foto’s met iedereen zijn gemaakt. Zo heb ik ook Bela Karolyi ontmoet en Svetlana Boguinskaia! Natuurlijk liep ook Nastia Liukin rond; ook met haar ben ik op de foto gegaan en ze is echt heel erg aardig. Daarna was er nog een uitstapje naar Time Square. Gaaf dat dit nog er nog bij zat maar ik was wel doodmoe toen we middernacht weer terug op onze hotelkamer waren..

Zondagmiddag vertrokken we weer maar door het tijdsverschil kwamen we maandagmorgen pas aan op Schiphol. Het was een fantastische belevenis en ik zal dit niet snel vergeten. Ik heb er weer heel veel energie uit geput om lekker verder te gaan met trainen en ik vond het fantastisch dit met Bregje en Aukje samen te mogen meemaken.
Groetjes en tot gauw!
Tisha

 

WEEKPRAATJE 23-29 FEBRUARI 2016

 

Het weekpraatje van vorige week hebben we even over geslagen, omdat Pauline de Does het door alle gebeurtenissen even niet kon opbrengen om een verhaaltje te maken. Daar hebben we uiteraard alle begrip voor. 

Deze week de beurt aan Marit Reijnders, de 11 jarige turnster uit Waalwijk die uitkomt in de jeugd N2. Marit heeft helaas last van een vervelende blessure en beschrijft hoe ze het vindt om daarmee om te moeten gaan.

Hallo ik mag deze week weer een weekpraatje maken.
Vorige week heb ik een beetje slecht nieuws gehad over mijn knie. Ook ik heb Osgood-schlatter. Dit is een blessure aan je knie die regelmatig voorkomt als je veel sport én net in de groei bent.  Dat vind ik zelf heel jammer. Het  is erg pijnlijk. Ik heb ook twee weken niet geturnd. Ik heb daardoor veel kunnen afspreken met andere klasgenootjes en ben zelfs gaan discozwemmen. Leuk maar het is toch echt nog veel leuker om in de zaal te zijn en te turnen. Ik kan het niet missen!!

Omdat ik dus twee weken er niet ben geweest, is het moeilijk te vertellen waar iedereen mee bezig is. Zelf ben ik weer wat aan het proberen op, vooral, de balk en de brug, dus waarbij ik niet hoef af te zetten met mijn pijnlijke knie. In die twee weken heb ik nog slechter nieuws gehoord over Nico. Hij heeft een hersenbloeding gehad. Dat was voor ons allemaal erg  schrikken. Nu gaat het gelukkig al elke dag weer een stukje beter met hem en waarschijnlijk mag hij over een aantal dagen uit het ziekenhuis om thuis bij familie verder aan te sterken. We wensen hem dan ook van harte beterschap. 

Maar nu wat leuker nieuws.  Vanaf volgende week starten de kwartfinales voor iedereen van de opleidingsgroep. Bijna iedere week turnt er wel iemand. Ik wens dan ook iedereen heel veel succes en op naar de halve finales. Aankomend weekend gaat Tisha ook naar Amerika om voor Nederland te turnen. Zet hem op, Tisha!! Bregje gaat met haar mee om haar te begeleiden. 
Dit was mijn weekpraatje en tot de volgende keer!!! 

 

WEEKPRAATJE 8-16 FEBRUARI 2016

 

Het weekpraatje is gemaakt door Madinah Tuharea. Ze behoeft geen lange inleiding want ze stelt zichzelf uitgebreid aan jullie voor dus.. Veel leesplezier!

Hallo allemaal, dit is de eerste keer dat ik een weekpraatje mag schrijven? Ik ben Madinah Tuharea en ik ben 11 jaar en ik kom uit Waalwijk. Ik zit op Basisschool Baardwijk  in groep 8 net zoals Marit Reijnders. Sinds vorig jaar zitten wij ook nog eens samen bij elkaar  in de klas. Nu is het voor mij het laatste jaar op de basisschool?.Volgend jaar ga ik naar het LOOT-Rodenborch college in Rosmalen . De middelbare school dus… best wel spannend allemaal!

Dit seizoen turn ik jeugd 1 N2 samen met Guusje, Marit en Alicia. Ik heb het de afgelopen wedstrijden heel erg naar mijn zin gehad samen met Alicia, Marit, Guusje, Julie en trainers Christa, Pieter en Rik. Vandaag hadden we ook weer een wedstrijd (1/8 finale) en Guusje Majoor is 2e geworden in baan 1 en ik 3e in baan 2. Helaas kon Marit op het laatste moment niet meedoen vanwege haar blessure (ook Osgood schlatter) maar desondanks was ze toch  meegekomen naar de wedstrijd en heeft bij de wedstrijd de trainers geholpen met de wedstrijdnummers omhoog houden ?. Alicia is net terug van vakantie dus was ze er helaas niet bij deze keer. Maar we zijn alle 4 door naar de ¼ finales en ik hoop dat Alicia en/of Marit dan weer mee kunnen doen maar ja, zo’n blessure is heel vervelend en heeft ook rust nodig.

Julie (jeugd 1e Divisie) moest na ons turnen en heeft zich daarbij naar een 12de plek geturnd en is dus ook door naar de ¼ finale.

Wat ik ook zo spannend vind is de wedstrijd in Engeland in april! Dat wordt de eerste keer voor mij en de andere jeugd 1 en 2 meiden op een wedstrijd in het buitenland. En dan moeten we ook nog eens op een slaapboot! SUPER SPANNEND! Ik vind het ook zo cool dat Tisha naar het AT&T American CUP gaat. Heel bijzonder/cool/fantastisch/stoer/ ... ik kan niet meer bedenken maar het is gewoon geweldig! Heel veel succes met de voorbereiding er naar toe Tisha.

En sinds afgelopen week komen Lieke de Brouwer van turnschool Alianza samen met haar jongere zusje meetrainen. En het grappige is dat ook zij uit Wolluk (Waalwijk? ) komen en ook Erin en  Machela uit Kaatsheuvel. Eigenlijk als ik er nu over nadenk is het allemaal niet zo heel ver van elkaar ?.

Bij de topgroep traint Tisha dubbel-dubbel af van brug in combinatie met de “kwast” , Nikki is ook weer lekker aan het trainen en is druk bezig met muchina van brug. Pauline doet veel dubbelsalto op de vloer en Eve  dubbeltwist op vloer. 
Dit was mijn weekpraatje? Groetjes,
Madinah Tuharea                                                                      #ikbenblij?

 

WEEKPRAATJE 25-31 JANUARI 2016

 

Het weekpraatje van deze week is geschreven door Julie Klijn (op de foto tweede van rechts). Met een hockeyende oudere broer en twee acro-ende zussen, komt Julie uit een wel heel sportieve familie en dus legt moeder Klijn wekelijks heel wat kilometers af tussen de verschillende sportaccommodaties. Julie zit in de brugklas en vertelt ons iets over haar voorbije week.

 

Deze week is het weer mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Ik zit in de brugklas op een school in Breda met mijn tweelingzus Frederique in de klas. Dat was wel even wennen, want dat is de eerst keer dat ik bij haar in de klas zit. Met huiswerk is het soms toch wel makkelijk. 

Dit jaar ben in de enige die uit komt in de jeugd 1e divisie, want ik zit niet op het Rodenborch College, waar alle meiden van de topgroep  wel op zitten. Het was voor mij na een jaar met heel veel blessures heel spannend of ik weer voluit zou kunnen gaan turnen, dus hebben we ervoor gekozen dat ik voorlopig gewoon in Breda naar school ga. Het gaat alweer veel beter en heb soms nog een pijntje, maar dat hoort er gewoon bij. Een paar weken geleden had ik voor het eerst weer een wedstrijd. Het was heel leuk om weer mee te doen en ook met Frank en Christa als trainer. Ik vond het wel heel fijn dat Marit, Guusje, Madinah (en Alicia die helaas niet mee kon doen vanwege haar blessure) er ook waren zodat ik niet helemaal alleen was. 

Nico en een andere man hebben in zaal een nieuwe sprongsituatie gemaakt, waar we dinsdag voor het eerst op hebben gesprongen. Het was wel even wennen, maar uiteindelijk wel heel fijn. Bij balk zijn we nu een originele en speciale opsprong aan het oefenen. We hebben allemaal iets anders uitgekozen en dat is heel leuk om aan te werken. Zaterdag 30 januari hadden Guusje Majoor, Madinah, Marit en ik toestelfinales in de regio. Guusje had een geweldige balk oefening met een 15.000 die uiteraard goud opleverde. Hetzelfde punt had Marit voor vloer. Zij had ook nog een zilveren medaille op brug. Madinah had ook een hele mooie balk en sprong en haalde daarmee zilver en brons. Ik ben heel blij met mijn brug oefening waarmee ik goud haalde daarnaast had ik nog zilver op vloer. We hebben allemaal een nieuwe onderdeel geturnd: Guusje salto achterover op balk en losom handstand op brug, Marit losom handstand op brug, Madinah zijwaartse salto op balk en ik losse radslag op balk. Het was een super leuke en ook leerzame wedstrijd met Rik en Christa als trainer.

Zondag hebben alle pupillen wedstrijd gehad. Daar was ik niet bij, maar er zijn veel medailles gehaald.
Goud: Summer en Sterre op brug, Sterre op vloer
Zilver: Summer op balk, Guusje Willems op vloer
Brons: Eline en Guusje Willems op brug

Dit was mijn weekpraatje.
Groetjes van Julie

 

WEEKPRAATJE 11-18 JANUARI 2016

 

Deze week is weer een debutante aan de beurt voor het weekpraatje: Alicia van Herwijnen uit Oosterhout heeft het voor ons geschreven. Alicia is 11 jaar en stapte vorig seizoen van EOC Oosterhout over naar Flik-Flak. Ze is nu een jeugd 1 turnster die in de N2 uitkomt. Op dit moment moet ze even pas op de plaats maken vanwege een knieblessure die in de groei vaker voorkomt.

 

Hoi allemaal,
Deze week is het mijn beurt om een weekpraatje te schrijven. Vorige week zaterdag hadden Madinah, Guusje, Marit en Julie een wedstrijd. Ze hadden het allemaal heel goed gedaan! Ik kon niet meedoen omdat ik een blessure heb aan mijn knie, maar ik was er wel bij om ze allemaal aan te moedigen. Ik hoop dat ik in maart wel weer mee kan doen met de wedstrijd.

Deze week hebben we gewoon normaal getraind. Ik heb al een beetje kunnen springen op de trampoline, het gaat dus de goede kant op met mijn knie! Op brug zijn we bezig geweest met reus heel, dat ging best wel goed. Vrijdag heeft Madinah trippel flik-flak gedaan op balk en Guusje heeft losom-handstand gedaan op brug. De poster van onze groepsfoto is deze week ook binnengekomen en hangt nu op in de turnhal. Hier staan we met onze nieuwe turnpakjes op, ik vind hem heel mooi.

Zaterdag hadden de pupillen 1 en de pupillen 2 wedstrijd. De pupillen 2 hadden een goede wedstrijd geturnd. Sterre behaalde de 1e plek en Isa werd 4e met maar 0,475 punten verschil met de 3e. In de middag turnden de pupillen 1. Zij hadden het ook super gedaan! Summer werd 2e en Eline 3e. Juul en Milana stonden niet op het podium maar kwamen wel in de top 10. Zondag hadden de junioren, de senioren en jeugd eredivisie hun regiowedstrijd. Ze hadden het allemaal heel goed gedaan! Bij jeugd werd Jara 1e, bij de junioren behaalde Nikki de 1e plek en bij de senioren werd Tisha 1e.

Ik vind het ook super gaaf dat Tisha naar de AT&T American Cup gaat in Newark! Ze is de enige van Nederland. De laatste Nederlander die naar de American Cup ging was in 2005. Dit was mijn weekpraatje, tot de volgende keer!
Groetjes Alicia

 

 

WEEKPRAATJE 3-10 JANUARI 2016

 


Daantje Bongers uit het Limburgse Weert nam zelfs op haar verjaardag nog de moeite een weekpraatje voor  ons te schrijven. Samen met haar tweelingzus werd ze 13 jaar en terwijl Sam vooral van paardrijden houdt, is Daantje dit jaar een tweedejaars jeugd en zal ze uitkomen in de eredivisie. Op de foto de tweeling toen ze klein waren, maar we weten niet wie wie is, jullie wel? Stem op links of rechts onderaan dit weekpraatje. (klik op de foto voor een vergroting)


Hallo, deze week is het weer mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Als eerste wens ik iedereen een gelukkig 2016! Van 28 t/m 30 december 2015 is de opleidingsgroep op stage geweest in Nieuw-Vennep. Hoewel ik nu in de topgroep zit mochten Jara en ik ook nog mee. Het was een heel erg leuke stage en ik vind het jammer dat ik volgend jaar niet meer mee mag….

Op 9 januari 2016 hadden Julie, Marit, Guusje M. en Madinah wedstrijd in Valkenswaard. Guusje is tweede geworden met 52,825 punten. Madinah was vijfde met 52.025 punten, Marit was zesde met 51.700 punten. En in de andere categorie (Jeugd 1e divisie) was Julie derde met 40.883 punten. Super van iedereen maar helemaal van Julie omdat het alweer een hele tijd geleden was dat zij een hele wedstrijd zonder blessure heeft kunnen meedoen. Gefeliciteerd allemaal meiden!!!

Vanaf nu trainen Jara en ik alle drie de ochtendtrainingen mee met de junioren en senioren; dit hebben we langzaam opgebouwd vanaf de herfstvakantie. ’s Middags starten onze trainingen op die dagen dan een uur later zodat je lichaam wat langer kan herstellen. Weer even wennen aan het nieuwe ritme dus.

Vandaag (red; gisteren) 10 januari ben ik jarig samen met mijn tweelingzusje Sam. Wij zijn 13 jaar geworden. We maken er nog een gezellige dag van.
Dit was mijn weekpraatje, groetjes van Daantje

Welke van de tweeling op de foto is Daantje?

 

WEEKPRAATJE 15-22 DECEMBER 2015

 

Afgelopen week was onze topgroep weer voor de jaarlijkse stage in het Zuid-Duitse Ulm te vinden. Daar waar er de afgelopen jaren vaak sneeuw en ijs was te vinden, tikten ook daar de temperaturen ruim de 10 graden aan de afgelopen week. Nikki Broeksma schrijft over de trainingsstage aldaar. (foto: Tjerk Wanders)

 

Hoi,
Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Vorige week vrijdag zijn we met de hele topgroep en Nico vertrokken naar Ulm voor een stage waardoor we een hele week school hebben gemist, maar dat vonden we niet zo heel erg hoor. Zaterdag hadden we onze eerste training en daarna een wedstrijd (Keerst-gymmix toernooi)  waar Tisha en Dana aan deelgenomen hebben. Ze werden beide gekoppeld aan een mannelijke turner en moesten proberen steeds een ronde verder te komen, waarmee Dana op de derde plek eindigde en Tisha tweede werd. De stage ging niet helemaal zonder moeilijkheden omdat het busje van Nico kapot was, maar gelukkig werd dat vrij snel opgelost. Naast de trainingen hebben we een heleboel leuke dingen gedaan. Zwemmen, kaartspellen en weerwolven. Ook is het inmiddels traditie dat we vooraf lootjes trekken en hier onze jaarlijkse surprise-avond vieren. Onze cadeaus en knutselwerken moeten dus altijd nogal stiekem meegesmokkeld worden. Hierbij heb ik een hele mooie boekenkast van Eline gekregen, en zelf had ik voor Dana iets gemaakt. Het was te zien dat iedereen er goed zijn/haar best op had gedaan.

Bij de trainingen is er een aantal nieuwe elementen geturnd. Op sprong is Dana bezig met omelianchik en heeft Eve een yourchenko met hele schroef laten zien. Op brug zijn we vooral bezig geweest met afsprong en kip handstand in ondergreep als start voor yeager. Jara en Pauline hebben gewerkt aan dubbelhoek af en ik heb voor het eerst muchina gedaan. Tisha heeft Hindorf in de wedstrijdbrug geoefend. Bij de wedstrijd heeft Tisha haar voet geblesseerd waardoor ze jammer genoeg niet voluit heeft kunnen trainen. Op balk heeft Eline dubbel pirouette en Daantje losse radslag op de hoge balk gedaan. Zelf ben ik vooral met mijn gymnastische elementen bezig geweest omdat mijn blessures nog niet helemaal over zijn. Dana en Eve zijn met spagaat ring aan de gang gegaan en Jara met geschroefde flikflak. Bij acro hebben Pauline, Eline, Daantje, Dana, Eve en Jara dubbel hoek geoefend en zelf heb ik voor de eerste keer overslag dubbelsalto voorover geturnd. Eve en Dana zijn nog bezig geweest met Muchina en Eve heeft deze ook gehoekt gedaan.

Ik heb erg veel zin in de komende weken. Niet alleen omdat het vakantie is, maar natuurlijk ook omdat het bijna Kerstmis is en ik binnenkort 14 word. Daarom wens ik iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Op naar een sportief 2016!

Groetjes Nikki

 

WEEKPRAATJE 8-14 DECEMBER 2015

 

Guusje Majoor schreef voor ons haar eerste weekpraatje. Guusje (of zullen we haar voortaan ‘Joop’ noemen?) had afgelopen weekeinde haar eerste plaatsingswedstrijd van het nieuwe seizoen als jeugd1 turnster, waar ze 5 keer tweede werd. Daarover en meer lees je in haar weekpraatje.

Hoi, 
Dit wordt mijn allereerste weekpraatje! Toevallig zijn de afgelopen weken ook nog eens hele drukke weken geweest. Dit weekend heb ik natuurlijk de voorwedstrijd geturnd in Weert. De eerste individuele wedstrijd sinds lang. Ik had er weer zin in en alles liep ook nog eens heel goed, ik werd tweede! Zoals jullie hebben kunnen lezen, op de Facebookpagina van Flik-Flak turnen dames, werd ik tweede in de meerkamp op 0.08 punten verschil van Marit, maar ook tweede op alle toestellen. Met Marit heb ik al afgesproken dat ik de volgende keer eerste word en Marit tweede, toch Marit? Verder zijn we ook nog eens Nederlands kampioen geworden met ons team. En tussendoor ben ik ook nog even jarig geweest: eindelijk 11! Verder heb ik met Alicia, Madinah en Marit de Lootschool in Rosmalen bezocht, wat echt super gaaf was! Helaas kan ik daar volgend jaar nog niet naartoe: ik zit namelijk nog in groep 7, omdat ik pas zo laat jarig ben. Dan waren er natuurlijk ook nog de surprises die gemaakt moesten worden. Ik heb zelf in de klas een kleurpotlodendoos gemaakt en ik heb natuurlijk een groot, kartonnen turnpakje gekregen! Ik denk trouwens dat zo ongeveer iedereen van turnen wel een turnsurprise heeft gekregen? 
Groetjes,  Guusje Majoor

 

WEEKPRAATJE 1-7 DECEMBER 2015

 

Jara Vennix is een tweedejaars jeugdturnster en komt dit seizoen uit in jeugd eredivisie. Jara is 12 jaar en zit sinds een paar maanden in de brugklas. Ze vertelt over de afgelopen week, de fotoshoot en hoe haar Sinterklaasfeest dit jaar was.

Hoi allemaal,
Deze week is het mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. Sinds dit schooljaar zit ik op het Rodenborchcollege. Vanuit Eindhoven ga ik elke dag met de trein naar school en onderweg kom ik ook Daantje en Tisha dan tegen.

Deze week hebben we een gewone trainingsweek gehad. Eve en Nikki hebben salto opsprong op de hoge balk gedaan!! Op vrijdag is er voor Daantje en mij een ochtendtraining bijgekomen. Dit is onze tweede ochtendtraining; vanaf de herfstvakantie deden we er al 1 in de week. Tot nu toe vind ik dit erg leuk.

Zaterdag was weer onze jaarlijkse fotoshoot. Dit is altijd gezellig. Er zijn weer mooie foto’s gemaakt en ik hoop dat we ze snel kunnen zien.  Ze zijn onder andere voor op onze weblog en Facebook en er worden ook soms posters van gemaakt voor in de turnhal. En natuurlijk voor op de Kerstkaarten. Na de fotoshoot hebben we nog getraind.

Het was ook sinterklaas. Op school heb ik ook sinterklaas gevierd dit was super leuk. Thuis hebben we lekker gegeten en daarna pakjes uitgepakt door middel van een spel. Na het uitpakken hebben we nog een ander leuk spel gedaan het was een hele gezellige avond. Ik hoop dat iedereen een leuke Sinterklaas heeft gehad. Tot de volgende keer.
Groetjes Jara

 

 

WEEKPRAATJE 24-30 NOVEMBER 2015

 

Eve de Ruiter schreef vandaag voor ons het weekpraatje, nadat ze in het weekend twee dagen net over de grens in België een wedstrijd had gehad. Eve woont in Oosterhout en is vanaf januari een juniore. Ze komt uit een sportieve familie, zo schrijft ze ook in haar weekpraatje, maar ooit zaten alledrie de zussen de Ruiter op turnen: uit die tijd is de foto, met Eve helemaal rechts.

Hallo allemaal,
Deze week is het weer mijn beurt om het weekpraatje te schrijven. We zijn afgelopen weekend naar de Michel Wanten Cup in België geweest. Iedereen heeft het super goed gedaan. Ashley (van K&V Opmeer), Daantje, Jara en ik zijn met ons team eerste geworden. Ook het team van Dana, Nikki en Pauline is eerste geworden. Dana was eerste allround bij de junioren/senioren en ik was tweede allround bij jeugd. 

Zondag, tijdens de toestelfinales hebben we het ook heel goed gedaan. Op sprong hadden we zilver, op brug goud en brons, op balk goud en zilver en op vloer goud en brons. We hebben dus genoeg medailles mee naar huis genomen. Nikki en Dana hadden niet meer mee gedaan omdat twee dagen achter elkaar belasting voor hen nog teveel is nu.

Bij ons thuis hadden we ook een sportief weekend. Ik was niet de enige kampioen want mijn oudere zus Sophie (16) is afgelopen zaterdag competitie-kampioen geworden met haar hockeyteam DDHC uit Raamsdonksveer. Mijn tweelingzus Jesse gaat ook een nieuw avontuur beleven want dit weekend is bekend geworden dat zij na vier jaar in Oosterhout gesoftbald te hebben, vanaf komend seizoen topsport softbal gaat doen in Gouda bij ‘the Braves’. Zo worden wij een echte “topsport-tweeling”, maar dan allebei in een andere sport. Een leuke nieuwe ervaring dus!

Dit was mijn weekpraatje alweer, tot de volgende keer!
Groetjes Eve

 

WEEKPRAATJE 16-23 NOVEMBER 2015

 

Deze week vond Tisha Volleman tussendoor nog even tijd om een weekpraatje voor ons te schrijven. Omdat ze vanaf augustus aan het WK traject bezig was, had ze de afgelopen maanden nauwelijks op school gezeten. Na het WK moest ze dan ook alle lesstof inhalen en alle toetsen maken voor ze weer in de klas kon aansluiten. Daar was ze de afgelopen weken dus heel hard mee bezig, maar vanaf deze week zit ze weer met haar klasgenoten op 4 HAVO. Weinig tijd over dus voor andere dingen.

Tisha: Ik heb laatst het turngala in Den Bosch meegedaan (zie foto). Het was super gezellig en leuk om weer samen met de andere meiden te zijn. Een paar dagen later kreeg ik te horen dat ik dit jaar ook mee doe met het Univé gymgala!! Dat is op 19 en 20 december in Almere. Ik heb daar nu al heel veel zin in.


De trainingen gaan goed en ik ben hard aan nieuwe onderdelen aan het werken. Het was weer even erin komen na vooral oefeningen draaien van de afgelopen maanden, maar het is ook echt lekker dat weer even los te laten. Mijn focus ligt nu vooral daarop dus vandaar ook geen NK clubteams dit jaar voor mij.

Natuurlijk ben ik ook super trots op alle meiden die afgelopen weekend een wedstrijd hebben geturnd! 2 teams Nederlands Kampioen en 1 team derde geworden. En niet te vergeten Dana die na een hele lange blessure tijd weer voor het eerst op een Nederlandse wedstrijd stond!! Alle andere meiden zijn goed aan het trainen om binnenkort weer te knallen op de wedstrijden!!
Dit was het weer, tot gauw
X Tisha

 

WEEKPRAATJE 9-15 NOVEMBER 2015

 

Deze week een juniore aan het woord in ons weekpraatje: Pauline de Does uit Arnhem. De afgelopen weken nam ze onder andere deel aan de Leverkusen Cup en de Hamburg Gymnastics en over die laatste wedstrijd en de afgelopen week vertelt ze in haar weekpraatje.

Hoi lezer,
Ik was afgelopen week weer aan de beurt om informatie te verzamelen voor het weekpraatje. Ik zit in de Topgroep en heb vorige week mee gedaan aan de Hamburg Gymnastics, dit was de tweede keer dat ik mee mocht gaan. Ik heb twee keer brug en een keer balk mogen turnen, dit ging helaas niet zonder foutjes, maar ik heb er wel van geleerd. Ook Tisha, Dana, Nikki, Eline en Eve gingen mee. We waren derde geworden in de hoofdronde dus dit jaar zat de finale er niet in voor ons.

Volgende week zijn de NK-teams voor de eredivisie, waaraan ook Flik-Flak mee gaat doen. Het is nog niet zeker wie er in het team zitten en wie welk toestel gaat doen, maar ik hoop dat ik mijn bijdrage mag leveren! Afgelopen week moesten alle turnsters van het Rodenborch College veel toetsen inhalen, omdat de toets week net tijdens de Hamburg Gymnastics viel. Over nieuwe onderdelen; we waren natuurlijk allemaal bezig met het uitbreiden van de moeilijkheid van onze oefeningen, maar omdat we nu een paar wedstrijden hebben zijn we nu vooral bezig met het ‘afmaken’ van onze oefeningen. Dit was het weekpraatje van deze week!
Groetjes, Pauline

 

WEEKPRAATJE 2-8 NOVEMBER 2015

 

We gaan weer van start met onze wekelijkse praatjes. Dit keer is het Marit Reijders die gaat starten. Marit is een jeugd 1 turnster die vanaf januari uitkomt in jeugd N2. In de pupillen 2 werd ze afgelopen juni Bondskampioene. Zij schrijft over wat haar de afgelopen week heeft bezig gehouden.

Hoi, deze week mag ik een stukje schrijven. De eerste van dit seizoen. Deze week ga ik het over het WK in Glasgow hebben. Ik heb vol spanning zitten kijken naar het Nederlands team. Ze hebben het HEEEEEL erg goed gedaan en zich meteen gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ik vond het heel leuk dat Tisha mee deed. Ik ben super trots op Tisha en haar team en ik hoop dat ik ook ooit zo goed word. 

Dit weekend heeft de topgroep in Hamburg een wedstrijd geturnd. Helaas zijn ze niet door naar de finale maar Tisha was wel eerste bij de senioren. En Dana heeft sinds anderhalf jaar weer sprong en vloer gedaan. Super fijn dat ze dat weer kan. Ook Nikki maakte haar rentree na een jaar blessures.

Dit weekend waren ook de NK  teams. Niet alle teams hoefden de kwalificatie te doen. De pupillen 1  zijn door naar de finale. Ook jeugd 2 deed mee. Zij hebben het helaas niet gehaald, al hebben ze het wel heel goed gedaan. 

Ik ga binnen kort kijken bij de open dag van het Rodenborch College in Rosmalen. Ik hoop volgend jaar aan de LOOT te beginnen. Het lijkt me een super leuke school om naar toe te gaan omdat  ik zo turnen en school goed kan combineren.

Aanstaande woensdag word ik geïnterviewd door een verslaggever van de Wijkkrant omdat ik de beste sportprestatie van 2015, van de gemeente Waalwijk, heb geleverd. Dit was mijn weekpraatje, groetjes Marit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Maak een Gratis Website met JouwWeb